Tuesday, November 04, 2008

Hyvekasvatus
Aita kuvaamassa rajoja, ja taimia kuvaamassa kasvatusta.

Tästä linkistä pääsee lukemaan lasten hyvekasvatuksesta jos osaa englantia. Kaikissa kulttuureissa ja kaikissa uskonnoissa on samoja pyrkimyksiä kasvattaa lapset pois pahoilta teiltä hyvään elämään. Aina ajankohtainen aihe. 

Kuka olisi voinut arvata että hyveitä on 52? No ainakin tuossa luokituksessa. Ja miksi ei olisi? Mutta kun katolisilla on vain 7 kuolemansyntiä ja antiikin kreikkalaisilla oli neljä hyvettä. 

No mutta lukekaa itse. Tässä lisää hyveprojektista.5 comments:

 1. Kuulostaa hyvältä, mutta en taida jaksaa alkaa tavata englantia - otan linkin, eiköhän tässä taas joskus jaksa istua koneella pitempään...

  ReplyDelete
 2. INKIVÄÄRI: Yritän saada aineistoa myös suomeksi tänne...

  ReplyDelete
 3. Hieno projekti ja vaikuttaa siltä, että myös tarkoitusperät ovat pyyteettömät eli taustalla ei ole mitään uskonnollista lahkoa yms.

  Tämä tuntuu liittyvän Vesimiehen aikaan siirtymiseen ja ihmiskunnan henkiseen heräämiseen, joka on eräiden oppineiden mukaan käynnissä.

  Tosin Amerikassa nuorten henkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin on perinteisesti aina kiinnitetty enemmän huomiota kuin esim. Suomessa - ja tulos näkyy ehkä ihmisten itsetunnossa. Molemmat voisivat ottaa oppia toisiltaan.

  ReplyDelete
 4. HELENA: Kiitos kommentista. En ole ehtinyt tarkkaan lukea vielä, mutta noin minäkin käsitin että hyveprojekti ei ole sidoksissa mihinkään uskontoon, vaan se on kaikille ilman taka-ajatuksia tai "oheismainontaa" .

  "Ihmiskunnan henkinen herääminen" - Wow! En ole siitä kuullut mutta itse olen huomannut vahvoja muutoksen tuulia siihen suuntaan jo monena vuonna, yhä vaan vahvistuen.... Jep. Minä olen mukana :)

  ReplyDelete
 5. Anonymous6:50 pm

  Hyvekasvatuksen taustalla ovat bahai-opit ja siihen on lisätty joitakin piirteitä muista uskonnoista.

  ReplyDelete