Tuesday, November 11, 2008

Kaikki osaavat kirjoittaaVuosia bloganneena ja blogeja lukeneena olen tullut siihen tulokseen että kaikki osaavat kirjoittaa. En ole törmännyt tapaukseen josta ajattelisin: "Voihan porsas. Tuo ei osaa kirjoittaa." 

Kaikkien kielenkäytöstä en pidä, enkä kaikista aiheista. Kirjoitusvihreitä näkyy, KIelioppivirheitä, sanavalintaerheitä, kömpelöitä rakenteita... mutta mitä sitten jos asian saa sanotuksi? 

Hoonolla soomellakin jotkut osaavat taiteilla onnistuneesti. Lukijan mielikuvitus täyttää aukot. Ei viestintä muutenkaan suoraviivaisesti etene ja onnistu, eikä tässä ole tenttiluku kyseessä. Teik it iizi. Riläks, män! 

Totta kai mieluummin luen helppo- kuin vaikealukuista esitystä - mutta ei sekään absoluttinen välttämättömyys ole. Jos kirjoituksen sanoma kiinnostaa, ähisen ja puhisen selviytyäkseni karikkoisista virkkeistä. 

Kun bloginpitäjä osaa kikkailla sanoilla tai ainutlaatuisella esitystavalla, ihailen ulkoista tuotosta kiinnittämättä huomiota köykäiseen tai itseäni kiinnostamattomaan sisältöön. 

Silloin tällöin, ei kovin monta kertaa vuodessa, haaviin osuu saalis. Suuni aukeaa ihmetyksestä samalla kun blogimerestä nostettu simpukka aukeaa ja paljastaa helmen. Katja Tanskanen, where have you been all my life? Nyt löytyi Arkiterapeutti Kopsiin kopsahtavaa luettavaa. Sekä sisältö että ulkokuori.


8 comments:

 1. Minusta blogimaailma ihanaa, demokraattista jotenkin, kun kirjoistakin saa lukea useamman mielipiteen, eikä vain lehtien kulttuurisivuilta.

  Mikä erikoisharrastus lienee, niin aina löytyy blogikaveri, joka puolelta maailmaa. Maailam on jotenkin pienentynyt.

  ReplyDelete
 2. HANNELE: Se on pieni ihme että voidaan olla yhteydessä joka puolelle netin välityksellä. Kuten jossain mainoksessa todetaan: Tätä nopeampaa on enää telepatia!

  ReplyDelete
 3. Monenlaisista kirjoituksista saa onneksi innostua.

  Sinä Rita suorastaan yllätit minut, kun astuin sinun blogimaailmaasi.

  Ajatusten vaihtaminen on intohimoni. Olen iloinen siitä, että ajatuksemme ovat kohdanneet.

  Sinun ajatusmaailmasi on kiehtova, ja kielesi on riemastuttavien yksityiskohtien meri, johon on pakko sukeltaa syvälle, vaikka paljon olisi jo nähty tai vaikkei vielä osaisi uidakaan.

  ReplyDelete
 4. KATJA: Ollos tervehditty ja tervetullut :)

  Ajatusten vaihtaminen sattuu olemaan minunkin intohimoni! This may be the beginning of a beautiful friendship.

  Luin tuon kommenttisi viimeisen kappaleen ja ajattelin: "Kas, tuo on aivan kuin minun sanomaani, vaikka en ollut sitä vielä edes ehtinyt ajatella, saati että sanoiksi pukea".

  ReplyDelete
 5. Uskon, että kohtaamisemme todellakin on alku kauniille ystävyydelle.

  ReplyDelete
 6. Amen. - And varsinkin Awomen :D

  ReplyDelete
 7. Veit sanat sormistani - juuri noin kuljeskelen minäkin blogosfäärin sanojen maailmassa. Kiitos linkistä, blogi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta:)

  ReplyDelete
 8. INKIVÄÄRI: Niin varmaan kuljeskeletkin :) Avoimella mielellä. Olen varma että ihastut Katjan blogiin.

  ReplyDelete