Sunday, June 28, 2009

PalvelusväkiPionit ja peonit. Peonit, nehän ovat semmoisia renkien tapaisia Meksikon suunnalla.

Palvelusväki, sisäköt, autonkuljettajat, puutarhurit, keittiöhenkilökunta... Katsottiin yksi jakso Derrickiä. Siinä oli upea ylellinen talo, jossa asui muutama sukupolvi. Palvelusväkeä luonnollisesti myös. Kaaria, portaikkoja, erkkeri-ikkunoita, kauniita yksityiskohtia.

Keittiö kuitenkin oudon karu. Kun sitä ääneen ihmettelin katselukumppanilleni alias miehelleni, hän siihen replikoimaan että kaipa ajattelutapa on se että kyllä se palveljoille kelpaa. Eihän herrasväki keittiötä itse käytä.

Tulipa taas miettimistä. Onko viisasta väheksyä palvelusväkeä tai alaisiaan? Eikö heistä kannattaisi pitää huolta?

4 comments:

 1. Peikko luulee ettei herrasväki ja palvelusväki paljoa veljeilleet entisvanhaan. Tosin se ei sulje pois huolenpitoa, mutta silloin huolenpito saattaa perustua oletuksiin.

  Peikko esittääkin vastakysymyksen Ritakopsille: Ketä on viisasta väheksyä?

  ReplyDelete
 2. ISOPEIKKO: Olen vakuuttunut siitä että ylipäätäänkin ihmisen ajattelu ja toiminta perustuu oletuksille. Niin ainakin oletan.

  Kirjoituksessani oleva kysymys oli sitä mallia joka on oikeasti väitöslause. Esitin väitteen että ei kannata väheksyä. Se on myös oma elämänfilosofiani. Pyrin olemaan väheksymättä ketään. En tiedä vastaako tuo kysymykseesi, mutta siis minun mielestäni väheksyntä ei ole ookoo.

  ReplyDelete
 3. omistaan täytyy pitää huoli, ja tähän lasketaan kuuluvaksi myös alaiset ja palvelusväki ynnä muu porukka joka hoitaa asioitasi puolestasi. esim. hyvän firman malli on sellainen jossa kaikki vetävät yhtä köyttä ja jossa pomo kuuntelee alaisten ideoita ja tapahtuu vuorovaikutusta yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. (tämä ei ole aukoton päätelmä, parhaimmillaan se toimii ja pahimmillaan kehittyy sopulimeininki.)

  karu keittiö on nykyään modernia, kokkasi siellä kuka tahansa..

  ReplyDelete
 4. Tuo hyvän firman malli kannattaa ainakin yrittää ottaa käyttöön. Sen onnistumisesta on näyttöä. Silloin ei suju jos porukassa on omaneduntavoittelijoita, kateellisia jne. Mainitsemasi sopulimeininki on karmea kohtalo firmalle ja työntekijöille :(

  Karu moderni keittiö suurtakin huutoa, mutta siellä on sitten kaikenlaista tekniikkaa ja suunnittelua. Tuossa Derrick-jaksossa olin näkevinäni että keittiö oli karun alkeellinen ja myös mauttomasti sisustettu vaikka muualla talossa oli pistetty sisuksiin makua ja rahaa.

  Minä itse pidän kodikkaasta keittiöstä :)

  ReplyDelete