Monday, June 29, 2009

Tukka voi olla pääasiaOprah Show'ssa vieraili kuuluisia kampaajia, tai sanoisinko hiustaitelilijoita, sellaisia jotka ovat muotoilleet ja värjänneet kuuluisuuksien hiuksia.

Tukka ei olekaan mikään pikkuasia, ettei olisi suorastaan PÄÄASIA ulkonäössämme.

Siisti luottamusta herättävä ulkonäkö on tuiki tärkeä liikemaailmassa. Se voi olla jopa ratkaisevan tärkeä oikeudessa kun syytetty haluaa antaa hyvän kuvan itsestään valamiehistölle.

Palatakseni Oprah Show'hun... Hiustaiteilijat istuivat talk show hostessin kanssa lavalla, ja yleisöstä nousi aina vuorollaan seisomaan joku joka oli saanut uuden stailin itselleen.

Tukka muuttaa ihmisen olemusta valtavasti. Uusi väri ja kiiltotuote (josta en ollut koskaan kuullut) sai aikaan onnellisuuden ja aurinkoisuuden vaikutelman. Tämä ihmisten ulkopuolella, mutta monet saivat uusiutumisestaan myös sisäistä hehkua, tyytyväisyyttä, uutta energiaa ja itsevarmuutta.

Vaikuttavimpana mieleeni jäi mies joka oli aluksi kuin raamatullisilta ajoilta tummine hiuksineen, partoineen ja viiksineen. Karvoitusta sojotti kasvojen kehyksenä joka ilmansuuntaan. Kun mies käveli lavalle katsoin muodonmuutosta suu auki. Yleisöä näytettiin, ja Oprahia - meistä monella oli kirjaimellisesti suu auki. Parta ja viikset olivat poissa, hiukset lyhyet, tämä oli aivan eri mies. "Tätä olen jo kauan toivonut", sanoi miehen äiti joka istui yleisön joukossa.

Hiustaiteilijat kertoilivat mielipiteitään. Yksi oli että naisia vanhentaa jos hiukset kammataan taaksepäin ja jätetään otsa paljaaksi. Entinen pitkäaikainen kampaajani yritti aina suositella minulle että luopuisin hiustupsuista jotka haluan pitää otsallani ja kammattaisiin tukkani taaksepäin. Oli todella rasittavaa sanoa hänelle 5 kertaa vuodessa noin 15 vuoden ajan että kiitos en halua. Toinen tyrkytys oli että laitetaanko sinulle rullat. Siis miksi??? Minulla on jo valmiiksi luonnontaipuisa letti.

Toinen mielipide amerikkalaisessa show'ssa oli kumota mielipide jonka mukaan yli 40-vuotiaitten naisten muka kuuluu luopua pitkästä tukasta. Mistä ihmeestä näitä yleisiä mielipiteitä syntyy? Ja miksi niistä pidetään kiinni? Miksi muka yli 40-vuotiailla naisilla kuuluu olla lyhyet hiukset? Onkohan meilläkin tästä eu-standardit?

Minua häiritsi joillekin naisille leikattu otsatukka joka ylettyi silmiin asti ja johon liittyi se että hiukset olivat päälaelta liian litteät. Siitä syntyi häiritsevä riippuva koiramainen vaikutelma. Opaskoirakampaus, asiakas talutetaan ovelle leikkaamisen jälkeen.

Kauneudenhoitoalalla kieliä opettaessani muistan lukeneeni pari asiaa hiuksista; 1) Hiukset ovat näkyvin osa kauneuttamme ja 2) Hiukset eivät koskaan saa olla litteinä päälakea vasten, koska se look ei sovi kenellekään. Olen taipuvainen uskomaan nuo lausunnot.

Nuo asiantuntijakampaajat neuvoivat kaikkia värjäämään tai värjäyttämään hiuksensa. Outo ajatus. Yksi vinkki itse värjäämiseen oli että uudelleen värjättäessä käsitellään ainoastaan juuret ja jätetään aikaisemmin värjätyt osat koskematta. Sillä säästetään hiuksia.

Minulle tuli innostus kokeilla kiiltotuotetta. (A glaze) Korkeintaan kerran kuussa, sanoivat. Myös aion ostaa öljyhoidon.

Lopuksi: Muistakaamme että kauhuleffat nostattavat hiuksia.

12 comments:

 1. Ihana Rita. =)


  Naureskelin tässä loppukommentillesi. =)))))

  ReplyDelete
 2. UNA: Ei noussut tukka pystyyn kommentistasi, vaan suupielet ylöspäin :)

  ReplyDelete
 3. Tuota minäkin olen ihmetellyt, miksi kaikilla yli 4-kymppisillä pitää olla lyhyet hiukset. No, itsekin kyllä leikkuutin ne, mutta nyt aion kasvattaa taas pitkiä. Ei jaksa olla jatkuvasti leikkuuttamassa, että malli kestää siistinä ja on kiva välillä pitää kaikenlaisia härpäkkeitä päässä :-)

  Harmi, kun jäi tuo Oprah katsomatta. Tai en ole kyllä sitä pitkään aikaan katsonutkaan. Pitäisköhän aloittaa... Tulee vaan nykyisin ruoanlaittoaikaan. Ei jaksa keskittyä :-).

  ReplyDelete
 4. Päivi11:49 am

  Olisit vaihtanut 15 vuoden aikana.

  ReplyDelete
 5. Minun tukkani nousi pystyyn jo pelkästä muistutuksesta että perjantaina on kampaaja enkä vieläkään tiedä minkälaiseksi haluan muuttua. En ainakaan halua sitä mitä aina tyrkytetään, napakkaa siistiä poikatukkaa joka minun ikäiselleni siis kuuluisi. Apua, olen kampaajani armoilla! Onneksi leikkasin otsatukan etukäteen itse, sitä ei ainakaan taakse saa vedettyä.

  ReplyDelete
 6. PAMI: Kyllä välillä tekee mieli vähän vaihdella tukkaa ja härpäkkeitäkin pistää sekaan :D Kivan näköinen on tukkasi tuossa kuvassa ja ihana väri. Minulla oli yhteen aikaan punainen tukka mutta tulin lopulta siihen tulokseen että olen blondi :) Minä otan joskus harvoin Oprahin talteen ja katson kun ehdin. Se ei kiinnosta niin paljon kuin Dr Phil.

  PÄIVI: Ai siinäkö vaiheessa kun alkoi ärsyttää? Mistäs tiedät etten niin tehnyt? Haha.

  Ei vaan, meistä oli kampaajani kanssa tullut hyvät ystävät ja sain kanta-asiakkaan alennuksen. Hän tunsi tukkani ja sai hyvää jölkeä aikaan. Se oli kotini lähellä ainoa kampaamo, pääsin sinne siis kävellen je halposti. Vaihdoin vasta kun muutin. Siis hyötyä oli runsain mitoin enemmän kuin tuota ärsytyshaittaa :)

  SIROKKO: Sinun esittää kampaajalle toiveesi, älä jättäydy "armoille", Mieti siis etukäteen mitä haluat. Vie Hollywoodtähden kuva ja sano että tämmöinen, pliis! :D

  ReplyDelete
 7. Anonymous1:20 am

  Minulla on nykyään aina lyhyt tukka syystä, että pitkää tukkaa en saa pysymään koholla keskeltä päätä ja toiseksi siitä syystä, että näytä nuoremmalta lyhyet tukan kanssa. Tänään sain uudet silmälasit uusine pokineen ja kävin heti ostamassa väriä hiuksiini. Aurinkoinen kesälomaviikko on haalistanut kutrejani niin, että uudet "rillit" tyrkyttävät liikaa itseään.
  Kun yhden paikan fiksaa niin joku toinen paikka on sitten rempallaan. Jossain vaiheessa on parasta katsoa peiliin ja sanoa, että minä olen maailman paras ja kaunein minä.
  T: Kaija

  ReplyDelete
 8. KAIJA: Onpa loistava loppukaneetti kommentissasi! Mikään ei kaunista meitä niin kuin terve itsetunto :)

  Minun mielestäni on kaikkein parasta ottaa keskitie näissä tukan kohennushommissa, hakea tasapaino helppohoitoisuuden, kauneuden ja itselle sopivuuden kanssa. Ei mitään orjuuttavaa tukkaa jota on koko ajan suoristettava tai kiharrettava, ei myöskään rehottavaa täyspehkoa jonka päälle tallaa kun se on niin pitkä.

  ReplyDelete
 9. Päivi11:50 am

  Joskus kampaajakin voi olla oikeassa.

  ReplyDelete
 10. Varmaan useinkin! Hänhän on ammattilainen.

  Oikeassa tai väärässä, haluan sellaisen tukan kuin haluan. Parempi jos kampaaja, myyjä tms ei tyrkytä eikä pakota. Se oli ponttini enemmänkin kuin se että kampaaja ei olisi osannut asiaansa. Jos hänen mielestään minulle sopii tietty tukka mutta minun mielestäni ei, minunhan makuni siinä ratkaisee, vai mitä? Ei siinä ole oikeaa tai väärää. Se on makuasia.

  ReplyDelete
 11. Anonymous5:18 pm

  Vielä tästä kampaaja-asiasta sen verran, että ystävättärelläni on luonnonkihara tukka, joka aina suoristetaan kun hän käy kampaajalla. Minun hiuksiani pyrkivät kihartamaan. Jotta....joskus vaikuttaa siltä, että mikään alkuperäinen kelpaa.
  Pitää saada aikaa muutos vaikka mikä olisi.

  T: Kaija

  ReplyDelete
 12. KAIJA: Ja sitten on niitä jotka eivät halua tehdä tukalleen mitään, vaikka ystävät kuinka suosittelisivat sitä sun tätä. Ja niitä jotka eivät tajua että heidän suosimansa leikkaus, kampaus tai väri ei sovi heille.

  Olen aikanaan joskus kokeillut suoristusta, lyhyttä tukkaa, erilaista leikkausta, punaista väriä. Nykyään haluan kaikkein mieluiten että kohennetaan samaksi omannäköisekseni tyyliksi, vähän leikkausta, raitoja ja siinä se!

  ReplyDelete