Tuesday, June 16, 2009

Suomessa kaikki hyvinOnpa hyvä olla koti-Suomessa. Maailmalla riehuu sikaflunssa. Ihmisoikeuksia poljetaan törkeästi. Syyttömiä teljetään vankiloihin. Rasismi kukoistaa. Enemmistöt sortavat vähemmistöjä. Tsunamit ja hurrikaanit tekevät tuhojaan.

Meillä ei ole mitään tuollaista.

Vai onko?

16 comments:

 1. Sortoa on joka maassa, mutta se ilmenee hieman eri tavalla. Tsunamia ei ole eikä ihan pakkastakaan ;))))

  ReplyDelete
 2. ELEGIA: Eilen kävi kyllä aika hirveä tuuli, peruukit lentelivät päistä :D

  Sortoa on varmaan joka paikassa missä on ihmisiä. Räikeää laatua ja hienovaraista laatua. Perheen sisällä tai isommissa yhteisöissä. Lasten kesken ja aikuisten kesken.

  ReplyDelete
 3. Ongelmansa joka maassa missa on ihmisia...

  Suomessa vahditaan haukkana muutaman kilometrin ylinopeuksia mutta vanhukset ja sairaat saa edelleen lojua sangyissansa unohdettuina...
  Mita muuten Tarja Tallqvist on saanut aikaan kun hanet eduskuntaan valittiin, tiedatko, tai tietaako kukaan?

  ReplyDelete
 4. BLOGitse: En tiedä mitä kukaan eduskuntaan valituista on saanut aikaan ja onko kukaan saanut mitään aikaan:D

  Minä itse olen ilmoittautunut syksyllä alkavaan vapaaehtoistyöhön maahanmuuttajien parissa, joten vahvasti aion olla osa ratkaisua enkä osa ongelmaa, en myöskään sivustakatsoja!

  ReplyDelete
 5. Aika hyvin sentään vaikka ainahan sitä parannettavaa löytyy - onneksi ei kuitenkaan suurta tsunamivaaraa8D Ihana kuva!

  ReplyDelete
 6. INKIVÄÄRI: Hyvin verrattuna köyhiin maihin, ja hyvin verrattuna poliisivaltioihin ja diktatuureihin jne.

  Runsaskukkainen syreenivuosi :)

  ReplyDelete
 7. On kait Suomessakin omat epäkohtansa. Mikä nyt sitten onkin tapetilla. Mikään maa ei lieni täysin tasa-arvoinen saati täydellinen. Kussakin maassa ne omat epäkohtansa.

  Kyllähän tietty täällä länsimaissa on kohtalaisen hyvin asiat, jos vertaa noihin diktatuureihin tai siihen, ettei saisi sanoa mielipidettään.

  ReplyDelete
 8. Anonymous12:00 am

  Hienoa Rita. On hyvä kun joku tekee ihan oikeasti jotain hyvän asian puolesta. Sivustakatsojia on paljon. Ei haluta eikä uskalleta puuttua asioihin.
  Samaa kuin koulukiusausasiassa. Luulenpa, että monet vanhemmat periaatteessa ovat sitä mieltä, että asioihin pitäisi puuttua mutta eivät itse uskalla näyttää lapsilleen esimerkkiä.

  Toivotan hyvää kesää, jonka toivoisin jo lämpenevän. Olen kylvänyt kasvimaalle itsellenikin outoja uusia hyötykasveja ja nyt ne ei nouse edes penkistä ylös.

  T: Kaija

  ReplyDelete
 9. Niin... Me ihmiset olemme loppujen lopuksi aika samanlaisia joka paikassa.

  Suren sitä, että emme osaa elää sovussa. Iloitsen siitä, että löytyy sellaisia kuin sinä... Niitä, jotka näkevät syvälle.

  ReplyDelete
 10. YVIOON: Siinä se onkin että mihin vertaa. Ja KUKA on vertaamassa. Meillä on kullakin eri mittapuut siihen että milloin asiat ovat hyvin tai huonosti. Se mikä yhdelle on epäkohta on toiselle etu, voidaan myös nähdä joissakin tapauksissa. Jos olisin diktaattori, asiat olisivat mitä parhaiten kun minä ja hallitus olisimme niskan päällä.

  KAIJA: Monet parantavat maailmaa puheissaan mutta eivät oikeasti teoissaan. Eräänlaista itsepetosta tai muuta petosta.

  Kesä on kesä vaikka olisi vähän viileäkin - parasta ajatella niin :) Jaa-a, mitä ne sinun hyötykasvisi mahtavat olla, ja ujostelevatko vai miksi eivät näyttäydy?

  KATJA: Ihmiset ovat tavallaan kaikki samanlaisia, paikkaan ja aikaan katsomatta :) Tuleeko enää tilannetta jossa tapaamme ihan uudenlaisen, erilaisen ihmisen jonka kaltaista ei ole koskaan ollut?

  Onneksi on meitäkin jotka osaamme elää sovussa, muuten päät kolisisivat yhteen alituiseen :D

  ReplyDelete
 11. Suomessa on kaikenlaista muuta jota toiset kauhistelisivat mutta joka meistä on ihan tavallista.

  ReplyDelete
 12. ISOPEIKKO: Totta. Käytöstavat tulee tuosta esimerkkinä mieleen. Jotkut italialaiset ja englantilaiset tuttavani ovat järkyttyneet suomalaisten epäsosiaalisuudesta, tylyydestä ja töksäyttelystä, joka toisten suomalaisten mielestä ei ole ollut mitenkään erityisen epäkohteliasta, ainoastaan pidättyväistä.

  ReplyDelete
 13. Todella, tuo töksäyttely ja kuoreeensa vetäytyminen kesken keskustelun on tuttua. Saan itsenikin kiinni aina silloin tällöin liiallisesta lyhytsanaisuudesta ja jos yllätyn, saatan reagoida tavalla, joka varmasti tuntuu toisesta epäkohteliaalta.:(

  Yritän ojentaa itseäni tässä. Epäilen, että liiallinen avoimuus on kitketty jo tehokkaalla kasvatuksella: vieraiden ja muiden ihmisten silmissä ollaan "kunnolla", eli heille ei saa antaa mitään itsestä. Kohteliaisuudet torjutaan, koska kohteliaalla on ilmeisesti jotkin väärät motiivit takanaan, ja muutenkin elämässä seuraa vain itku pitkästä ilosta.

  No, juu. Voi, ei. :)

  ReplyDelete
 14. KIVI: Uh ja huh :) Taas kerran osasit osua ilmiöön, sen taustaan ja kasvatustuloksiin niin hyvin että tekee huonoa. Määrätietoisesti pyrin minäkin itseäni kasvattamaan jotta en lipsahtaisi mukaan moiseen "itsesuojeluun".

  ReplyDelete
 15. Maailmanparannus alkaa aina läheltä. Ja siksi se on oikeasti vaikeaa, eikä juhlapuheasia ollenkaan - kuinka julistaa sellaista, mistä ei tiedä? Parempi tehdä pieniä oikeansuuntaisia tekoja vähän kerrallaan.

  Eikä mikään maailmankolkka ole toisista irrallaan. Yksikään maa ei ole saari. Paitsi ne, jotka ovat saaria:)

  ReplyDelete
 16. MA-RIIKKA: No man is an island... Heh, hyvin kehitelty ajatus :D Kaipa erakoita voi olla olemassa mutta lienevät harvinaisia ihmisyksilöitä. Yleensä ihminen on laajempi ulottuvuus kuin yksilö, ja yksi valtio on laajempi kuin sen maantieteelliset rajat.

  Jos on tajunnut maailmanparantamisen käytännöllisen puolen ja sen miten helppoa itse asiassa on tehdä hyviä rakentavia tekoja ja jakaa kannustavia sanoja, voi suorittaa ihmetekoja joka päivä ja saada runsain mitoin positiivista virtaa omaan olemukseensa :)

  ReplyDelete