Friday, September 18, 2009

Sain sitä mitä tilasinMinulla oli tapana tilata Rossossa semmoinen oikein maukas ja söötti pieni kanadippiateria kun ystäväni Charlottan kanssa siellä kävin muutaman kerran vuodessa. Aina sain mitä tilasin ja nautin kovasti.

Sitten kerran tarjoilija meidän kanssa jutellessaan heitti sekaan että "Ei saa aina tilata samaa". Vaikka minua hieman ärsytti ja vaivasi ajatus että joku sanelisi minulle mitä saan tilata, päätin kokeilla jotain muuta. Tilasin annoksen joka osoittautui pettymykseksi.

Sain sitä mitä tilasin, mutta en sitä mitä halusin.

Seuraavalla kerralla tilasin sitä mitä halusin.

Kummallakin kerralla sain sitä mitä tilasin.

Siitä pitäen olen tilannut mitä itse haluan.

5 comments:

 1. Hyvä postaus! Sitä saa mitä haluaa tilata... ; )

  ReplyDelete
 2. Hih, kyllä sitä itse tietää parhaiten, vaikkei kokemusta olisikaan :) Itsekin tilaan aina samaa, jos jotain maukasta löydän. Ulkona syön lähinnä ulkomailla, Suomessa en ikinä. Kohta pääsen tilaamaan aina sitä samaa ;)

  ReplyDelete
 3. Rohkea rokan syö, ja uhkarohkea vaihtaa annosta!
  Jos jonkun hyväksi havaitsee, on hyvä mieli jo etukäteen, kun tietää saavansa suunmukaista!

  Tästä kyllä saa toisenkinlaisen merkityksen.
  Jos haluaa.

  ReplyDelete
 4. Minusta on nastaa, että otit tämän sanonnan käsittelyyn: sitä saa mitä tilaa.:)

  Suoraan sanottuna minua on hiukka ärsyttänyt joskus, kun joka puolelta kuului vähän kuin besserwisser-hengessä: sitä saa mitä tilaa! Ja merkitys oli käsittääkseni jotakuinkin sama, kuin "Ähäkutti!, sitähän läksit tms."

  Mutta tämä näkemys onkin jo toista maata. Itsekin olen sairastanut jonkinsortin alakuloa lapsesta asti, kun tunsin olleeni toiselta planeetalta muuhun perheeseen ja ympäristööni verrattuna melko kauan. Nytkin olen sitä, mutta vähät enää välitän! Olen aikuinen ja tilaan oman elämäni riippumattomana muista.

  Tilaan joka päivä auringon mukaani missä kuljenkin, ja kyllä: sehän paistaa! :)

  ReplyDelete