Saturday, October 28, 2006

Arkiterapiaa

.


Päivittäinen ulkoilu säässä kuin säässä kohentaa mielialaa. Ilmainen taidenäyttely samassa. Katselin eilen ikkunasta jännää tuulista sadeilmaa ja pisti pääni ikkunasta ulos jotta sain hiukan happea etukäteen. Kaipasin ulkoilua ja möyryävä sää kutsui. Sitten kun työt helpottivat sen verran että pääsin ulos, ilma oli muuttunut kuin taikaiskusta aurinkoiseksi, värikkääksi, upeaksi. Taivaalla oli paikoin sekä sadepilviä että poutapilviä kirkkaansinistä taustaa vasten. Ihastelin luontoa. Tunnin kuluttua palasin työpisteeseeni kotiin, söin ja uppouduin kirjoittamiseen. Kun nostin katseeni ja vilkaisin ikkunasta, satoi kaatamalla. Nuo kaikki muutokset olivat tapahtuneet muutaman tunnin sisään.

Ulkoilu säässä kuin säässä pitää mielen vireänä. Se on omasta ajattelutavasta kiinni nauttiiko ilmoista vai valittaako. Valituksia ei kuulu ainakaan minun suustani. Jos kuulen yhdenkin valituksen omasta suustani, lupaan kopauttaa itseäni kepillä päähän. Kops.
.

7 comments:

 1. Quelle belle photo. J'adore l'automne pour le contraste des couleurs. C'est très reposant pour moi.

  ReplyDelete
 2. Olisi kyllä kivaa, joo ,ja kaikki suosittaa, joo! Niin minäkin vielä 1.5 v. sitten vedin monta kilometriä hissukseen kävellen. Mutta nyt ei pirle pystyjaksakykenemään edes roskikselle. Nih. Räyh!

  ReplyDelete
 3. L'automne - oui, incroyable! Je l'adore aussi. Je ne peux pas comprendre les gens qui ne l'aime pas. It has always been my favourite season. Merci, dd.

  Polgara,

  Hirveetä. Mutta jos on tarpeeksi motivoitunut, pystyy vaikka sukeltamaan roskikseen. Meidän roskikseen ei kyllä mahdu. Hmm... vaikka en ole kyllä kokeillut... (Poistuvien askelien kopinaa...)

  ReplyDelete
 4. jupukka jäpikäinen5:24 pm

  Isoon roskikseen voisi asentaa ponnahduslaudan - juups, ja tikkaat poistumista varten ... menenkin heti tekemään piirustukset... (muminaa) roope ankan rahasäiliö (muminaa)...

  ReplyDelete
 5. Oliko se iso lehtikasa ensimmäisessä kuvassa sinun haravoimasi, kun uhkasit mennä haravoimaan. Tänään tuulikin auttaisi haravoijaa, jos tuulisi haravoinnin suuntaan. Jos taas tuulee vastaharavointiin niin sitten on vähän hankalampaa. Vai pitäisikö vaihtaa haravaa?

  ReplyDelete
 6. Nyt on kuules Klops,
  sillai että hops,
  on käynny tasan jobs,
  ja kaikki porsaan chops,
  että tuulee poks
  ihan ilman rocks
  ja vaikka olis lops
  muistat jotta tops
  ilman oli nops
  ihan kaikki vops
  sano että flops

  Eli ulkoillessa pitää olla varovainen ettei tuuli tyynny ja tyynnytä mieltä ja vie kieltä.

  Luulenko vaan vai viihdytkö täällä? Paremmin kuin muualla? Luulen niin. Ihan sillai.

  ReplyDelete
 7. Virtaska, ei ollut oma kasa. Kops hyppäsi vieraaseen kasaan. Tarina ei kerro mitä sitten tapahtui.

  Tuuli voi olla haravoijan ystävä tai vihollinen. Parasta itse luovia ja purjehtia tuulen mukaan.

  Isopeikko,

  Hah hah "porsaan chops" - tai eipä porsasta paljon naurata, röh.

  Tuuli voi tyynnyttää mielen ja joskus elähdyttää mieltä. Se on itse aika eläväinen silloin kun se liikkuu. Mihinkähän se menee kun se täällä tyyntyy?

  Kyllä vaan, Isopeikko, viihdyn täällä parhaiten, koska voin olla oma itseni. Jihuu!

  ReplyDelete