Sunday, October 29, 2006

ESKIMON JÄÄKAAPISSA

.

Joo, on ne lehtiä, ei roskia. Yes, they are leaves, not litter.

Vilkaisu mittariin aamulla - JAIKS! Miinus kaksi astetta pakkasta. Brr. Kylmä kuin eskimon jääkaapissa. Ou nou.

Ja sitten kepin napautus päähän. Kops. Juurihan itse eilen hehkutit että sää kuin sää kelpaa. Pitää vaan pukeutua kunnolla. Täällä ei ruveta ruikuttamaan ilmoista. Aina on buenos aires, hyvät ilmat, haha.

Huh. Puuh. Niin se on. Lähden etsimään paksumpia hanskoja ja korvalappuja. Muutaman tunnin kuluttua on sitä paitsi taas lämpöasteita ja näytän aika hassulta paksusti topattuna syksyisillä kaduilla.
.

9 comments:

 1. Les feuilles mortes se ramassent à la pelle...
  Pelle haravoi kuolleet lehdet.

  ReplyDelete
 2. Kylämarkkinoilta sai koirankarvasta neulottuja lapasia. Ne vasta lämmittävät. Ja niissä on vähän koiraa mukana. Sen verran että tuntee aina kulkevansa käsi ystävän kädessä.

  ReplyDelete
 3. Hpy,

  Mon Dieux! C'est drôle. C'est un peloton? Pelle Peloton?

  Isopeikko,

  Iik! Ei kai koiraa ole nyljetty? Käsi kaverin tassussa edeltää veistä kädessä selän takana? Vai onko karva kerätty lattialta? Tai koira on keritty kuin lammas... Ei kai tähän ole koiraa haudattuna?

  ReplyDelete
 4. Kops vaan itsellesi, Kops. Koirasta lähtee koiranvillaa kun koiraa harjataan - koira jopa tykkää harjaamisesta. Villa karstataan ja kehrätään langaksi. Pestäänkin siinä välillä. Langasta kudotaan vaikka sukkapuikoilla lapaset tai neulotaan neulalla neulekintaat. Pestessä niistä tulee ainav pörröiset. Kastuessa niissä on koiraystävän lempeä tuoksu.

  Nyljetystä koirasta saa tietty koirannahkakintaat. Sellaisia en ole hankkinut.

  Villakoiran voisi keritäkin, ja keritäänhän se lampaan lailla. Tosin vain paikkapaikoin.

  Ja vielä kertauksena. Kops.

  ReplyDelete
 5. Tuon HPYn pellen on oltava "pelle mecanique" eikös se ole ranskaksi Pelle Peloton? Vai?

  ReplyDelete
 6. Isopeikko,

  Äärettömän mielenkiintoista. Voisikohan märän koiran tuoksua pullottaa ja myydä koiranystäville? Korkki auki, nuuhkaisu ja - kops. (Pyörtyi.)

  Pelle mecanique?

  Italian sana la pelle = iho
  Persian kielen pelle = rappuset
  Ranska la pelle = lapio

  Englanti lapel = takin kauluksen käänne

  ReplyDelete
 7. Enta Hôtel de Ville, Villen hotelli. Kaupungintaloksi Pellen hotelli sopisi varmaan paremmin. Koirankarvoineen tai ilman. Meita nylkemassa siella kuitenkin ollaan.

  ReplyDelete
 8. No johan me nyt pelleillään! Tuo Ville-juttu on hyvä. Kerronpa eräälle Ville-kaverilleni. En ollut tullut ajatelleeksi :)

  ReplyDelete
 9. Nämä ovat jutut ovat kyllä tämän kierroksen villeintä pelleilyä.

  Tiijätkös, Kops (Kops), mitä pelle on suomeksi? Ruotsiksi se on nääs töpöhäntä eli svanslös. Pelle Peloton on kuitenkin selvästi "pelle mecanique", koska... enpäs selitäkään. Kurillani. Vai olisikohan se sittenkin "Géo Trouvetou"?

  Oikeesti se ranskan "pelle mecanique" on kaivinkone eli mekaaninen lapio. Mutta senhän tiesit. Etkös? Yllytät vaan toiset selittelemään. Onnistutkin vielä. (Kops)

  ReplyDelete