Monday, October 23, 2006

VASTAANOTTO ON AUKI

Kop, kop!

Vastaanoton ovi aukeaa. (Nirsk) Arkiterapeutti Kops ponnahtaa ovelle. Boing!

"Tulkaa sisään. Palvelu on itsepalveluterapiaa. Jokainen tuottaa parhaiten omat terapiansa. Minä kopautan kepilläni pienen herätyksen pyydettäessä. Ne nukkuvat edelleen jotka ovat nukkuakseen."

Kommenttilaatikosta Kops on poiminut kävijöiden käyntikortit; Ajatusvirta, Maanantai-ihminen, Tekosyy, SusuPetal ja Leonoora. Kiinnostavat nimet. Perinteinen terapeutti tai psykologi pystyisi tekemään jokaisen nimestä tunnin kestävän analyysin ihan omasta päästä, ja oletettavasti jotain vielä jäisikin. Arkiterapeutti hoitaa saman asian kysymällä miten kukin valitsi itselleen juuri tuon nimimerkin ja kuuntelee vastaukset. Arki ei tässä blogissa merkitse pyhäpäivän vastakohtaa vaan konstailemattomuutta ilman huuhaata.

LEONOORALLA on kysymys arkiterapeutille:
"Kerropa Kops, mikä olet horoskooppimerkiltäsi näin avajaisisten kunniaksi! "

Leonoora,

Nimeesi todellakin kätkeytyy sekä tyttö että poika, kuten huomautat, Leo + Noora. Samoin Kopsin tähtimerkki on kaksinainen, olen sekä vaaka että neitsyt, syntymäpäivä länsimaisessa kalenterissa 23.9. Arkiterapeutti viittaa kintaalla astrologian sille puolelle että tähdet määräisivät meidän kohtalomme. Määräävät tai ei, mitäpä minä siitä.


Päivän ajatus:

Kuivaan lehtikasaan voi hypätä vaikka ulkona sataisi, jos lehdet ovat sanomalehtiä. Jos ulkoilla haluaa voi sukeltaa jätepaperin keräysastiaan.

8 comments:

 1. No tämäpäs lystikäs vastaanotto on. Mitäpä muuta se voisi ollakkaan. Mulla lehdet (= puusta pudonneet) menee ruohonleikkurissa vähän pienemmäksi ja jää niille sijoilleen. Ei siis kannata loikata sekaan. Ainakaan siitä ei nauti. Tahaton yritys oli viikonloppuna. Tuli vaan kyynärpäät pipeiksi. Ja takatukka kun se kopsahti peräkärryyn. Siis - liukastuin. ;)

  ReplyDelete
 2. Jännä juttu, syksyllä syntyneeksi sinua arvelinkin, jotenkin sijoitin ajankohdan vain hieman myöhäisemmäksi. Tuttuja merkkejä molemmat lähipiiristä.

  ReplyDelete
 3. Anonymous1:23 pm

  Tekosyy on nimimerkiksi valittu ihan ilman perusteita.
  Mutta kun ajattelen asiaa analyysisi kannalta, niin nimeni on myös kaksiosainen (tai jakoinen).
  Teko=toimintaa
  Syy=miksi jotakin tehdään
  Mietipä tätä.
  Pitäiskö tänne rekisteröityä?
  No, nyt en täällä kirjaston koneella ala temppuilemaan.
  http://tekosyy.vuodatus.net/

  ReplyDelete
 4. Voikohan sanomalehtipiehtaroinnin perästä tehdä samomalehtitaikinaa... sitä, jossa kaulitaan ja käännetään?

  Onneksi et lähtenyt päästäsi tekemään analyysejä. Analysoitavaa on niin paljon että pää loppuu pian kesken, vaikka kuinka niukasti sitä vuolisi.

  Omat terapiat ja rapiat päälle, kops vaan.

  ReplyDelete
 5. Tervehdys, kommentaattorit! Noita teidän juttujanne pitää vähän kaulita ja käännellä. Ovat ne niin lehteviä ja muhevan meheviä.

  Jos näette minut tällä huomenna, se merkitsee sitä että olen palannut. (Poistuvien askelien kopinaa...)

  ReplyDelete
 6. Kylläpä sinulla on koettelemuksia, Kale! Kalen kolinat ja Kopsin kopinat saavat yhdistettyinä kalisevaa musiikkia aikaan. Luota siihen.

  Leo ja Noora,

  Kyllä minä teille kohta näytän taivaan merkit.

  Tekosyy,

  Kirjaston kone saattaa olla tekosyy tai oikea syy.

  Ehkäpä kaiken voi jakaa kahtia.

  Iso + peikko

  Toisaalta kaikelle voi olla vastakohta tai vastapooli tai vastapari tai vastine. Summa on siinäkin 2.

  Sanomalehtitaikinan teko-ohjeessa taitaa olla kaulimisen sijasta piehtarointi taikinan päällä. Itse ei tarvitse mennä uuniin eikä kääriytytä taikinaan. Ellei välttämättä halua.

  ReplyDelete
 7. SusuPetal. Nimen etymologia löytyy Frank Capran jouluklassikosta It's a wonderful life. Zuzu's petals on englanninkielinen kirjoitusmuoto, suomensin Zuzun terälehdet SusuPetaliksi.

  tämä näin lainauksenomaisesti 1-vuotispäiväni postauksesta
  http://susupetal.vuodatus.net/blog/275725

  ReplyDelete
 8. Mielenkiintoista, Terälehtizuzuki. Käväisenpä lukemassa 1-vuotispostauksesi.

  ReplyDelete