Saturday, April 05, 2008

YÖLLINEN VÄKI VOIMAILEELeskenlehti kertoo kevään tulosta. Maa ja ilma lämpenevät.

Katsoin aamulla ulos ikkunasta. Tienristeyksessä tököttävät kolme jätepaperisäiliötä oli kaadettu. "Nyt taitaa olla viikonloppu", tiedottivat aivoni ja muistista todensin että lauantaihan nyt on, ja huhtikuu. Ilmat lämpenevät. Yöllinen väkikin ulkoilee ja urheilee enemmän kuin talvella. Vaikka lämmittäähän sisäinen villapaita silloinkin, ja näyttämisen ja uhoamisen tarve on purettava silloin kun se yllättää. Minkähänlaisia näytöksiä olisi ollut tarjolla huhtikuisessa yössä? Meteliä en ainakaan kuullut. Jätepaperiastiat kumoon, mutta hyvä että ei mummot.

Puoleenpäivään mennessä oli vasta yksi säiliö nostettu pystyyn. Minulle ne ovat liian painavia. Ympäristöteko jää tekemättä, mutta keksin päivän hyvän työn aiheita muualta. 

9 comments:

 1. niin, tuollaista, eihän rauhallinen kirjojen lukeminen enää kinnosta ketään.

  ReplyDelete
 2. Osaavatkohan ne riehujat edes lukea? Vaikka mistä sen tietää jos ovatkin koulussa luokkansa parhaasta päästä, ja vapaa-aikanaa lukevat Tsc..Tch... mites se Tsehov kirjoitetaan?

  ReplyDelete
 3. Luetaanko nykyään Edith Södergrania Suomessa?

  ReplyDelete
 4. Ei aavistusta, enkä itsekään ole hänen runouteensa tutustunut. Opiskeluaikana pänttäsin englantia puhuvien maiden, Ranskan ja Italian kirjallisuutta, ja yleisen draaman teoriaa (näytelmät, elokuvat). Runous jäi vähemmälle.

  ReplyDelete
 5. suamalainen nainenhan, tarkoitin esimerkiksi lukiolaisia

  ReplyDelete
 6. Joo, en tiedä luetaanko häntä kouluissa. Riippuu kai opettajasta mitä valitsee opetusohjelmaan...?

  ReplyDelete
 7. Hej Rita!
  Olen käynyt sivullasi ja säästänyt lenkisi "suosikkeissni".
  Mutta minkähän takia!?
  1. Suomalainen?
  2.Siis kieli!
  3. Mielenkiintoisia ajatuksia.....
  4. en muista.
  5. Mitäs siitä.
  Toivotan Sinulle muksvst illat ja hyvät viikon jatko!
  m a k i
  http://maki.bloggagratis.se
  terve!

  ReplyDelete
 8. Roskikset(kin) pitäisi pistää lukkojen taakse. Meillä ne täällä ovatkin.

  Tulee mieleen sama tuhoamisvimma kuin läheisellä juna-asemalla, josta on katokset ja penkit viety pois ilkivallan takia. Ovatkohan ne älykääpiöt nyt tyytyväisiä? Minua ainakin korpeaa odotella kaatosateessa ja viimassa ilman suojaa. Sateenvarjo on aika riittämätöän joskus.

  ReplyDelete
 9. Maki: Trevligt att träffas! Erittäin mukava tutustua. LInkki ei toiminut, mutta pääsin osoitteen avulla kauniiseen blogiisi ja jätin kommentin.

  Elegia: Aikaisin liikkeellä, huomaan :) Joo, tuo ilmiö mihin viittaat on kurja. Kaikki saavat kärsiä muutaman älykääpiön takia. Toivotan sinulle lämmintä ilmaa seistä juna-asemalla tällä viikolla!

  ReplyDelete