Friday, April 03, 2009

Kiinnostavia kommentteja


Olin saanut kommentin, mutta en löydä sitä. Luin sen aamulla, ja julkaisin, mutta kun ryhdyin etsimään sitä ei ole ainakaan takaperin katsottuna maalikuussa eikä helmikuussa. Hyvä kommentti jonka ytimenä oli se että kirjoittaja oli menettänyt isänsä 19-vuotiaana ja olisi silloin kipeästi tarvinnut psykologia tai muuta lähimmäistä. Yritän vielä löytää sen. Tykkäsin saada sen.

Tuota tuoretta kommenttia etsiessäni törmäsi yhteen vanhaan ennen lukemattomaan anonyymiin kommenttiin, joka sai kulmakarvat kohoamaan. Se tuli postaukseeni 

Saturday, February 07, 2009
Köysi hirtetyn talossa

On niitä jotka eivät karta mainitsemasta köyttä hirtetyn talossa. Omien sanojensa mukaan puhuvat suoraan, sanovat totuuden, eivät kiertele. Ovat tästä piirteestä ylpeitä eivätkä peräänny senttiäkään. Eivät ota kuuleviin korviin mitään aneluja.

Niitäkin kauhistelen jotka vaikenevat silloin kuin pitäisi rohjeta puhua suu puhtaaksi.


Anonymous said...

"Niitäkin kauhistelen jotka vaikenevat silloin kuin pitäisi rohjeta puhua suu puhtaaksi."

Olisi rehellisempää, jos kertoisit suoraan, että opetat bahailaisuutta.

Vastaan kommenttiin:

En tiennyt opettavani bahailaisuutta. En kuulu mihinkään uskontokuntaan, vaan väestörekisteriin. Olen eronnut luterilaisesta kirkosta. Ajatukset joita blogiin kirjaan, "opetukset" jos näin halutaan ajatella, ovat ihan tavallisia yleismaailmallisia ihmisoikeuksiin ja hyvään elämiseen liittyviä havaintoja ja periaatteita. Niinsanotut hyveet, eli elämäntavat johon hyvän ihmisen tulisi pyrkiä ja niitä lapsilleenkin opettaa, löytyvät kai kaikista uskonnoista, mutta myös ihmisoikeuksien julistuksista, ja peruskoulun opetusohjelmasta.

Jos "opetan bahailaisuutta" en ole siitä ollut tietoinen, en siis myöskään epärehellinen.

Kiinnostava kommentti. Kaikkea sitä kuulee ennenkuin Kopsilta korvat putoavat.

11 comments:

 1. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin bahài hyväksyy kaikki uskonnot?

  ReplyDelete
 2. Jäi sanomatta, en ole käsittänyt tätä blogia miksikään opetusjutuksi.

  ReplyDelete
 3. LÄHTEENMÄKI: Olen käsittänyt niin että bahait pyrkivät siihen että kaikki uskonnot yhdistyvät.

  Hih, en ole tätä opetusblogiksi tarkoittanut, mutta ainakin itse huomaan oppivani kun kirjaan asioita muistiin. Viime aikoina olen pistänyt tänne asioita joita on lukemissani teoksissa, joten sikäli täältä saa oppia.

  Ihminenhän oppii mistä tahansa jos on motivoitunut

  Olen opettaja ammatiltani joten jos juttuni tuntuvat opettamiselta niin eipä ihme :D En ottanut anonyymiä kommenttia pahalla. Ihmettelin vain.

  ReplyDelete
 4. Anonymous5:19 pm

  joulukuun 11 2006 kirjoituksessa on mainitsemasi kommentti.

  ReplyDelete
 5. Kiitos Anonyymi! Säästit minulta paljon aikaa :)

  Vaikka se olisi hukkunutkin, tulin jo aamulla lukeneeksi sen pariin kertaan ja ajattelin taas kerran sitä miten hyvä taito olisi kohdata kriisejä ja toisaalta osata olla surevien kanssa ihan luontevasti ja heitä tukien. Joulukuun 2006 jälkeen minulla on ollut tilaisuus olla muutamalle läheiselle lohtuna ja tukena kuolemantapauksen jälkeen. Olen tosi iloinen että olen asiaa opetellut ja psykan kirjoista lukenut.

  Kiitos kommentistasi. Siitä tuli ajattelemisen aihetta. Oikein hyvä.

  Ehkä sinulle on kovien kokemustesi ansiosta tullut näkemystä ja kokemusta auttaa muita?

  ReplyDelete
 6. Anonymous8:35 pm

  Toivon että pystyn auttamaan muita kun sellainen aika tulee. Erään ystäväni isä kuoli, tätä ystävää olen muistanut viesteillä,ja kehottanut ottamaan yhteyttä mihin tahansa aikaan jos siltä tuntuu. välimatkan takia en ole voinut auttaa häntä arkiaskareissa tms, mutta hänellä on onneksi aviomies tukena kotona.

  En usko että pystyisin koskettamaan. Outoa, läheisyyden kaipuu, eikä uskalla koskea toista. Kaipa se liittyy myös sosiaaliseen arkuuteen.. Asiat menevät kuitenkin parempaan suuntaan hitaasti mutta kumminkin(en pääse enää psykologille, joudun tyytymään käymään sairaanhoitajan luona kerran parissa kuukaudessa). Hidasta on yksin yrittää muuttaa ajattelutapojaan.

  Isä auttoi ymmärtämään ettei kuolemaa tarvitse pelätä turhaan, se tulee kun on aika. Syövän pelkoni myös katosi, ennen en voinut lukea mitään syöpään liittyvää.

  Olen pahoillani huonoista lauserakenteista, en ole ikinä ollut hyvä äidinkielessä.. :)

  ReplyDelete
 7. Hidasta tai nopeaa, minun mielestäni on hyvä että ihminen kehittyy inhimillisissä taidoissa. Omien ajattelutapojen muuttaminen ei loppujen lopuksi ole paljosta kiinni, jos tulee "herätys" tai oivallus.

  Psykologi, terapeutti, sairaanhoitaja, hyvä ystävä voi olla isona apuna, mutta myös se mitä lukee. Kirjakin voi olla ystävä, tai blogikaveri.

  Netin aikakautena ei oikein ehdi ajatella lauserakenteita joten älä ole huolissasi! En minäkään usein ehdi lauseitani sorvata, kunhan saa ajatuksen esille. Kivaa viikonloppua.

  ReplyDelete
 8. Tunnen olevani sielunsisko kanssasi monessa asiassa.

  Minuakin huvittaa, kiinnostaa ja ihmetyttää se, miten eri tavoin lukijat tekstejä tulkitsevat.

  Toisinaan huomaan itsekin joutuneeni ties mille listoille ajatusteni vuoksi.

  Tosiaankin monet ajatukset ovat yhteisiä kaikille meille pohdiskeleville "ajatusten kerääjille". Minä varoisin nimeämästä ketään vain jonkun tietyn aatteen kannattajaksi, ellei kirjoittaja tai puhuja itse erityisesti korosta olevansa jonkun tietyn aatesuunnan, uskonnon tms. edustaja.

  ReplyDelete
 9. KATJA: Terveellistä itsekriittistä puuhaa miettiä saamiamme lausuntoja. Jotkut ovat asiattomia, mutta minulla on silti tapana punnita heittojen totuusarvoa, vaikka kävisikin niin että eka reaktio olisi: "Mitä hittoa tuo tulee tänne syyttelemään!" ;) Samaten elävässä elämässä. Kannattaa tarkastella saamaamme kritiikkiä.

  Toinen juttu on sitten keneltä kritiikkiä hyväksyy. Jos on jollekulle suuttunut, ei halua siltä henkilöltä edes kehuja.

  Tuo bahailaisuus saattaisi minulle jopa sopia, jos uskontoa etsisin itselleni, mutta siinä kommentissa mainittiin minua epärehelliseksi, ja täytyy sanoa että se ei ole ihan okei. Joskaan se ei suoranaisesti häirinnyt.

  Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Mutta saako ne töksäyttää milloin tahansa, kenelle tahansa...? Sitä sietää miettiä. En voi kuvitella että menisin jonkun blogiin ja jättäisin sinne letkautuksen tai syytöksen.

  ReplyDelete
 10. Ohhoh, olipas outo kommentti. Minusta eri uskontoihin tutustuminen on ainakin mielenkiintoista, vaikken itse uskovainen olekaan. En ole myöskään ateisti, vaan utelias, joten kaikenlaiset maailmanselitykset kiinnostavat. Bahai-uskonnosta kuulen mielelläni lisää, mutta kaikkia uskontoja tulee toki tarkastella kriittisesti.

  ReplyDelete
 11. HELENA: Olet tiedonhaluinen mikä on hyvä, ja ihmisistä kiinnostunut. Niin minäkin. En missään tapauksessa ole ateisti, mutta voihan senkin näkemyksen ottaa huomioon. Minulla on kaksi ystävää jotka julistautuvat ateisteiksi, ja tieteellisen maailmanselityksen kannattajiksi. Mikäpä siinä.

  I want to keep my options open :)

  ReplyDelete