Tuesday, May 26, 2009

Juustoa vasemmalla kädelläOlin kutsuilla sunnuntaina. Näettekö tuon juuston ja juustohäylän pöydällä, kutsujen emännän leipoman leivän takana? Kiinnitän huomionne niihin jotta voin kertoa seuraavaa:

Yhdellä kutsuvieraalla, Irmalla,  oli kipsi oikeassa käsivarressa. Käsi on poikki, ja hän on oikeakätinen. Voimme vain kuvitella miten hankalaa ja hidasta on tehdä asioita joita on tottunut tekemään vahvemmalla kädellään. 

Kutsujen emäntä Helena ja minä kysyimme haluaako hän apua. Irma sanoi että kiitos ei, hän opettelee mielellään omatoimiseksi ja leikkasi taitavasti ohuen viipaleen juustoa. Sen jälkeen hän sanoi että olisi mukavaa jos leikkaisin hänelle vielä toisen viipaleen joka olisi hiukan paksumpi. Siihen hän ei pystynyt itse vasemmalla kädellä.

Pidin hänen asenteestaan. Ja siitä miten ystävällisesti ja sosiaalisesti hän otti myös apua vastaan. Harvoin saa kohdata niin ihmisläheisiä ja itsetunnoltaan tervehenkisiä ihmisiä kuin Irma. Hyvästellessämme puhkesin sanomaan että sinä olet sitten kiva ihminen. Hän siihen huudahtamaan että niin sinäkin! 

Tästä lähtien hymyilen kun näen Oltermannia ja juustohöylän. Say cheese :)

7 comments:

 1. Nyt pitää lähteä ostamaan Oltermannia ja kokeilla.... :)

  ReplyDelete
 2. ARJANNELI: Kiva kun sait innoituksen :D On niitä huonompiakin harrastuksia kuin Oltermannin leikkely vasurilla.

  ReplyDelete
 3. Avun pyytäminenkin on taito! Että sen osaa luontevasti tehdä, kuten emäntä näissä pidoissa.

  ReplyDelete
 4. MA-RIIKKA: Pitäisi opetella pyytämään ja ottamaan apua vastaan luonnollisena osana kanssakäymistä muiden kanssa. Yleensä ihmiset auttavat mielellään ja saavat siitä hyvää mieltä. Suomalaisessa kulttuurissa ei oikein olla sisäistetty tätä asiaa :)

  ReplyDelete
 5. Vähän asian vierestä, vasenkätisenä on joskus hankaluuksia ihan ilman kipsoäkin... Muun muassa purkinavaajat, jotkut kakkuhöylät, kaikki kamerat... Oletteko oikeakätiset koskaan ajatellut, millaista on yrittää käyttää niitä vasemmalla kädellä? Tai sitten joutuu vaan opettelemaan sillä "huonommalla" kädellä, eli oikealla.

  ReplyDelete
 6. ISA: Olemme jonkin verran:) Tai ainakin minä olen. Jouduin olemaan muutaman viikon "vääräkätisenä" kun loukkasin oikean käteni ja silloin muun muassa mietin noita asioita. Muutenkin olen pohdiskellut koska tapani on yrittää eläytyä muihin ihmisiin.

  Vasenkätisille on olemassa aika paljon tavaroita, esimerkiksi sakset, mutta nytpä sain sinulta ekaa kertaa kuulla että kameroissakin oikeakätisyys!!!

  Minulla on pari hiussolkea jotka ovat vääräkätisille ja niitä poninhäntään asentaessani ajattelen että tämäpä hyvä treeni aivoille :)

  Pitäisikin laittaa tästä aiheesta kirjoitus! Kiitos ideasta, Isa.

  ReplyDelete
 7. Hyvä isä, Isa - Sinulta oli toinenkin kommentti mutta öö... minne se on joutunut. Mielestäni julkaisin kaksi.

  No, vastaan siihen muistista että oman tieni kulkija minäkin olen aina ollut. Jopa silloin kun muut sitä päivittelevät. Ihmisen pitää olla omalle itselleen uskollinen ja löytää oma tiensä. - Ja nyt kun vielä löytäisin sen toisen kommenttisi...

  ReplyDelete