Friday, May 01, 2009

Tabletti pään heilautuksellaKatselen hivenen hämmentyneenä kun jotkut pistävät tabletin suuhunsa ja heilauttavat päätään nielaisemisen avuksi. Auttaako se? Ihan tosi? Kokeilin, mutta en huomannut että siitä olisi mitään apua...

15 comments:

 1. Kyllä se auttaa... sen tietää jo siitä miten pulut ensin nokkivat nokkansa täyteen pieniä palasia ja sitten kävelevät pää edes takaisin heiluen seuraavalle ruokapaikalle. Joka heilahduksella nieltyy yksi jyvänen.

  ReplyDelete
 2. En tiedä mutta ihanat kukat kuvassa :D

  ReplyDelete
 3. ISOPEIKKO: Hyvänen aika - taidat olla oikeassa. Kun linnuilla ei ole hampaita, voimme olettaa että ne nielevät jyvät kokonaisina.

  Jaa mutta millä todistamme että pään heilautus auttaa nielemisessä?

  WSS: Eikö vaan! Ne ovat meidän pihasta :)

  ReplyDelete
 4. Vesi hulahtaa nopeammin kurkkua kohti, ja kieleen jäävä pilleri irtoaa liikkeen voimalla!
  Tai sitten ei...

  ReplyDelete
 5. ARJAANNELI: Tosiaan - vesi! En tullut sitä ajatelleeksi lainkaan. Kokeilen seuraavalla kerralla kun otan pillerin :) ... Olen aika huono nielemään pillereitä, joten voi olla että vaistomaisesti kuitenkin pidättelen ja hidastelen enkä tee heilautusliikkeitä vapaasti :)

  ReplyDelete
 6. Ei äidilläni pään heilautus auta, vaan pitää syödä banaani pillerin kanssa. Itselläni pään kallistaminen toimii,ja pillerit menee alas ilman vettäkin.
  t Annu

  ReplyDelete
 7. ANNU: Mitä? Ilman vettä? - En voi kuvitella :) Täytyypä muistaa tuo banaanikikka. Hyvä idea.

  ReplyDelete
 8. oikeaoppisesti (;)) se tapahtuu seuraavalla tavalla. ensin pannaan pilleri kielelle. sitten vettä suuhun ja päätä taaksepäin sekä sivuille kallistelemalla asetellaan tabletti keskelle kieltä sen takaosaan. sitten liikautetaan pää nopeasti takaisin pystyasentoon ja nielaistaan samalla. jos ei silloin mene niin ei ole sitten mennäkseenkään (nopealla juomisella tosin voi auttaa kurkkuun tästä huolimatta takertuneen tabletin alas). tämä on yli 20 vuoden intensiivisen tutkimuksen ja kokeilun tulos ja tähän mennessä myös paras keino saattaa tabletit mahalaukkuun.

  (jos on pakko niin pienikokoiset menee minulla alas ilman vettäkin, samaan tyyliin niellen kuin jos söisi ruokaa, mutta ne ei oikein maistu hyvälle. :P)

  ;)

  ReplyDelete
 9. Pään kallistaminen oikaisee nielun, pilleri tipahtaa helpommin alas eikä tartu mutkaan, sanoi joku kerran kun ihmettelin samaa. Minusta on silti helpompi niellä mutkan kautta.

  ReplyDelete
 10. Joo, en ole tuota koskaan ymmärtänyt. Ja vielä kuivaan suuhun.

  ReplyDelete
 11. Anonymous9:53 pm

  Kukat näyttävät ihanilta vielä parin kuukauden taimistotyöharjoittelun jälkeenkin. Kevät on upeata aikaa.

  Minä nielen pillerit sun muut ihan silleen ja juon vettä tai jotain muuta sitten päälle. Taidan olla isokurkkuista tyyppiä.
  Mutta parille tutulle voisin puhua tuosta banaanikikasta. Kaurapuurokin on aika hyvä pillerin kuljettaja. Pään heilauttaminen antaa varmaan voimaa hommalle.
  T: Kaija

  ReplyDelete
 12. SIROKKO: Tuo nielunoikaisupa on kiinnostava tieto... Kokeilen ehdottomasti ja tarkkailen itseäni kun otan seuraavan kerran tabletin!

  ANNIE: Alan kakoa pelkästä ajatuksesta :)

  KAIJA: Taimisto taitaa olla kiva harjoittelupaikka.

  Juu, pistetään korvan taakse kaikki banaani- ja kaurapuurokikat! Ahdaskurkkuisia ja pillerikammoisia riittää :)

  ReplyDelete
 13. ILL: Täytyy oikein erikseen lukea ohjeesi kohta kohdalta ja tehdä asiasta empiiristä tutkimusta. Kuulostaa niin jännältä että harkitsen olisi meillä lääkekaapissa jotain millä voisin harjoitella :D

  ReplyDelete
 14. Olin juuri ensiapukurssilla ja siellä varoitettiin, että jos elvyttäessä kääntää pään liian kallelleen, ilma meneekin vatsaan.

  ReplyDelete
 15. Paljon olisi oppimista ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta. Hienoa että taas yksi kansalainen on saanut ensiapuoppia. Minä en ole vielä koskaan oppinut. Olisikohan sitä netissä...?

  ReplyDelete