Sunday, May 31, 2009

Mietteitä tiikereistäKuljin television ohi luontodokumentin aikaan. Bloggarilla on aina kamera mukana joten räpsäisin otoksen upeista tiikereistä. 

Sain eilen kommentoijalta (Kiitos, Isa) sen tiedon ja tajun että kamerat on tehty oikeakätisille ja sitä nyt tässä samalla mietiskelen. Miten ottaisin kuvat jos olisin vasenkätinen? Keksisinkö jonkin asennon johon kädet jenkuamalla painaisin näppylää vasurilla vai opettelisinko hoitamaan jutun oikealla kädellä?

Onkohan tiikereillä tai millään eläimillä kätisyyksiä? Apinoilla?

Noista tiikereistä sanottiin että nuo sisarukset eivät kovin kauan enää makaile lähekkäin. Niiden välillä alkaa olla kilpailua ja tappelua ennen kuin ne itsenäistyvät kokonaan. 

Taitaa joskus mennä noin ihmistenkin kesken.

7 comments:

 1. Hyvä kysymys. Onkohan koirani vasen- vai oikeatassuinen, rupean tarkkailemaan tilannetta. Maailma on tehty oikeakätisille monessakin asiassa, sanoo, vasenkätinen poikani, mutta arabian kirjoittaminen mustekynällä on vasurille helpompaa.

  ReplyDelete
 2. SIROKKO: Hih, sulla on koekaniini eli koekoira omassa kodissa :D

  En ollut tullut ajatelleeksi tuota minkä mainitsit että arabia ja persia ovat helpompia vasureille. Siitäpä saa kivan smool tookin aiheen :)

  Juuri eilen katselin kun eräs persiankielinen ystäväni kirjoitti ja totesin että kas, hän on vasuri. Olin pyytänyt häntä kirjoittamaan yhden persiankielisen sanan minulle, mutta harmi kyllä meikäläisillä kirjaimilla.

  ReplyDelete
 3. Koska kamera laukaistaan puristamalla eikä painamalla, on yksinkertaisin tapa kääntää se ylösalaisin. Silloin siitä tulee vasenkätinen ja se toimiin ihan samoin kuin ennenkin.

  ReplyDelete
 4. Itse olen oppinut/opetellut käyttämään monia välineitä oikeallakin kädellä. Siitä on seurannut, että moni asia sujuu kummalla vain. Kuten hiiren käyttö. Minulla on miniläppäri ja optinen hiiri, joka toimii missä vaan, esim. sohvalla. Voin lennossa vaihtaa hiiren siihen käteen, jonka vieressä siinä sohvalla on enemmän tilaa! Kätevää, vai mitä ;)

  ReplyDelete
 5. ISOPEIKKO: Täytyypä kokeilla! Ellet juksaa, tuohan on nerokasta. Ovatkos kuvat sitten ylösalaisin, missä tapauksessa vasurin kannattaisi seistä päällään kuvaa ottaessaan?

  TSINNIA: Kuule, tuo kuulostaa hyvältä ! Saat samalla tasapainoa olemukseesi.

  ReplyDelete
 6. Another post I did you might like!!

  WHITE TIGERS!!

  http://gledwood2.blogspot.com/2009/05/furry-friday-saturday-white-tigers.html

  ReplyDelete
 7. Thank you, Gledwood! I read it and enjoyed the magnificent pics.

  ReplyDelete