Monday, May 25, 2009

Rehellisyyteen kasvaminenPionit kasvavat. Noita monivuotisia hyväjuurisia taimia ei tarvitse enää paljon kasvattaakaan. Ne kasvavat itse kun saavat vettä ja valoa. 

Lapset kasvavat ennen kaikkea vanhempia jäljittelemällä. Hyvä esimerkki ja malli voi olla tuhat kertaa parempi kuin sääntöjen ja ohjeiden lateleminen. 

Jos haluat suoraselkäisen rehellisen lapsen, ole itse sellainen. On aika mänttiä kehottaa rehellisyyteen ja itse käytellä omankädenoikeutta siellä sun täällä. Vähemmästäkin lapset hämmentyy.

5 comments:

 1. Niinpä. Saati, että opettajat olisivat ruodottomia ketkuja ja näyttäisivät mallia, miten vessapaperit kannattaa kantaa koulun vessoista kotiinsa, niiden muiden ylimääräisten vihkojen, kopiokonepakettien ja toimistotarviksekapsäkkien kera. :)

  Vessapapereista puheenollen,olen kerran ollut vuoden ajan opettamassa koulussa, jonka oppilaat olivat hyväosaisten kansalaisten parikymppisiä kullannuppuja. Se olikin sitten sellainen koulu, josta ihan kaikki irtain omaisuus katosi sen siliän tien, jos ei ollut niitattu pultein ja ketjuin kiinni. Wc-paperia ei koskaan nähty niissä huusseissa. Ja sen ihmeen kävin ihan itse omin silmin toteamassa.

  Tämä on tositarina vailla ivan hiventä. Koko henkilökunta oli erittäin tietoinen siitä, ettei tämän koulun oppilaiden puheisiin ollut luottamista. Pajunköyttä siis syötettiin oikein urakalla, ja kaikki tämä höpinä vain oman edun tavoittelun nimissä.

  Onneksi en ole enää siellä. :)

  ReplyDelete
 2. Heh, mainiosti kirjoitettu tuo kommenttisi eka kappale. Hihittelin sille :)

  Tylsää kertomaa itäysi-ikäisten tyyppien tavasta pitää hauskaa (?) tekemällä toisille jäynää. Epäkypsää, älytöntä, ällöttävää.

  Tosiaan: Onneksi et ole enää siellä !!! Voit pistää kykysi ja tarmosi johonkin tuottavampaan.

  ReplyDelete
 3. KIVI: Kiitos meilistäsi. Lähetin vastauksen mutta se palasi. Kokeilin uudelleen. Toivottavasti sait meilini!

  ReplyDelete
 4. Tottapa puhut Rita, Eiku kirjotat. Meidän kulmilla isät ja äidit ajelee pyöräteitä ja pitkin metsiä autoilla viemään lapsiaan tarhaan. Ei ihme että mopopojat käyttää samoja reittejä harjoitusratoinaan.

  ReplyDelete
 5. GENOVEEVA: On havainnollinen esimerkki. Paljon vastaavia tapauksia tiedän meidän naapurustosta ja kavereitten kertomuksista! Yksi karmeimpia on ollut kun koulupojat pelaavat pallopelejä kadulla. Arvaa sainko vihat päälleni kun yritin estää!

  ReplyDelete