Monday, August 17, 2009

BlogikuuluisuuttaKävin Tampereella sukulaisissa ja sain nipun paikallisia lehtiä kotiin vietäväksi. Mikä yllätys kun lueskelin Aamulehden Asiat-liitteen mielipidesivua ja huomasin blogeista lainattujen tekstinpätkien joukossa omasta koulukiusaamispostauksestani jälkipuoliskon julkaistuna.

Hyvä muistutus siitä että sanojamme luetaan ja olemme kirjoittamastamme vastuussa. Joku saattaa lukea mielipiteet faktoina ja väärät oletukset totena, sen lisäksi että viestintä ei oikein muutenkaan onnistu. Ihmisillä on tapana tulkita ja muunnella kuulemaansa ja lukemaansa.

Siitä olin iloinen nähtyäni omaa tekstiä julkaistuna että se ei ollut turhaa ja epämääräistä luuloa ja löpinää mitä kirjasin koulukiusaamisesta, vaan tutkimukseen pohjautuvaa. Sanomani oli se että kiusaamisesta tulisi ilmoittaa mutta se on yleensä työn ja tuskan takana koska tekoja vähätellään, syyllisiä suojellaan, ja vastuuta sälytetään uhrille. Tämä on tiedostettava ja tyyliä muutettava.


3 comments:

 1. Olet oikeassa...olemme vastuussa sanoistamme...kuvistamme...
  ehkä aina ei tule ajateltua riittävän huolellisesti/vakavastia kirjoituksiaan..Hyvä muistutus!!Kiitos sinulle!!

  ReplyDelete
 2. Oho, vähänkö hienoa! Mutta hirvittää ajatella, että blogini on koko maailman luettavilla. Yritän kyllä punnita tarkasti, mitä kirjoitan, ja välillä poistankin liian henkilöhtaisia juttuja tai ylilyöntejä.

  ReplyDelete
 3. Onnittelut hyödylliselle julkkikselle! :)

  ReplyDelete