Tuesday, August 11, 2009

Perhehirmun järein asePelottelu on perhehirmun ase, samaten vähättely ja muu alaspainaminen.

Kaikkein tehokkain ase on eristäminen. Se tapahtuu monenlaisin tempuin joissa toinen pakotetaan ikään kuin nurkkaan, kodin seinien sisäpuolelle, pieniin ympyröihin, irti ystävistä ja suvusta. Vannotetaan että "yksityisasioista" ei sitten puhuta ulkopuolisille.

Jos joku kontrolloisi minua, tämä tietokonehan lentäisi just nyt ikkunan läpi pihalle.

Summary for my English speaking readers:

The biggest weapon of an abuser is isolation.4 comments:

 1. Tuo on totta. Meillä ehken se eristäminen oli voimakkain keino. Kaikkien tekemisten kontrollointi ja se että jopa työsähköpostini salasana piti olla miehellä. Käytännössä kaikkia kontaktejani kotoa ulospäin kontrolloitiin ja aina piti olla vastaamassa puhelimeen/viestiin, kun herra otti yhteyttä. Vaikenemään hänen ei tarvinnut minua painostaa... ihan vapaaehtoisesti olin puhumatta asioista, sillä kyllähän meidän kotiasiat hävettivät minua melkoisesti.

  Pelottelun suhteen olen myös samaa mieltä, vaikka en oikein tiennyt, että millä hän pelotteli. Kun väkivaltaa tai yksin jäämistä en pelännyt... Jotenkin toinen sai vain omalla käytöksellään aikaan jonkin ihmeellisen hätääntymisen, joka johti siihen, että teki kaikkensa miellyttääkseen toista.

  ReplyDelete
 2. Niin tuttua lapsuudesta...ja monessa eri muododssaan....

  Äitini ja isäni välisissä riidoissa isäni "mökötti" ja äitini raivosi...

  kuinka raadollista on viattoman pienen virheen tai kokeilun takia joutua suljetuksi omaan huoneeseen...tai joutua koriarestiin...

  Varmaan muissa kulttuureissa tuo eristäminen olla rankempaa...kulttuureissa joissa naiset ovat alistetussa asemassa..

  Voi miten tärkeää on heti käsitellä juttu...antaa tai pyytää anteeksi, osoittaa että kaikesta huolimatta on hyvin tärkeä ihminen..ottaa syliin/halaukseen...

  Näitä tapoja niin herkästi jatketaan eteenpäin...

  myös työelämässä syrjintä on olemassa...

  ReplyDelete
 3. Pelottelu ja eristäminen ovat tehokkaita vallan käyttämisen muotoja niin pienissä kuin suurissakin ympyröissä.

  Sinulta ainakin löytyisi voimaa vastustaa sortoa:)

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:35 pm

  Eilen TV:ssä oli ohjelman aiheena Kuuliaiset vaimot. Oli varmaan joku dokumentti. Nimeä en muista mutta todella ymmyrkäisenä sitä seurasin.
  Sitä erityisesti ihmettelin, että mistä oli saatu käsitys, että miehet ajattelevat paremmin perheen parasta kuin naiset.

  T: Kaija

  ReplyDelete