Sunday, August 30, 2009

Mikä ihonväri on paras?Jossain päin aina päätetään mitkä värit ovat muotia alkavalla kaudella. Syysmuoti suosii nyt ruskeaa. Vuosi sitten hehkuivat luumu ja muut violetin sävyt kuvastojen ja lehtien sivuilla. Kaapeista ja kauppojen räkeistä vetäisemme ylle muotitietoisen valintoja, persoonallisia tai klassisia. Ei ole pakko mennä valtavirran mukana.

Jos poliittiset päättäjät pääsevät määräämään mikä ihonväri on paras, kaunein, suositeltavin, ja mikä ei-toivottu, ollaan tekemisissä ihan eri luokan valintojen kanssa. "Luokan", niinpä niin. Outo ajatus että joku on joskus julistanut että "valkoinen" iho on paras. Siis iho, ihmisen ulkokuori.

Monikulttuurin vastustajat ovat puuhaamassa omaa puoluetta Suomeen. Ja värithän lienevät sinivalkoiset. Rikostilastoihin, työttömyystilastoihin, terrorismiin ja vääräuskoisuuteen viittaamalla pyritään antamaan pesuohjeita Suomen lipulle.

Vierastan ja kammoksun roturottelua, apartheidia, rotusortoa. Minulle kelpaavat kaikki sateenkaaren värit ja niiden muunnokset. Haluan katsoa ihmistä enkä hänen kuortaan. Paras ihonväri on ihonvärinen, se mikä se jokaisella on.

Lähdenpä tästä solariumiin. Tsau!


8 comments:

 1. Ai jai...solarium on niin epäterveellistä, aiheuttaa nyt todistetusti syöpää...

  Ihoväreistä puhenollen minä pidän eniten tummaihosten väristä. heidän iho on niin kaunis, hampaat hohtavat valkoisina ja lihaksisto on sopusointuista...valkolaiset yrittävät kaikin konstein seurata heitä...

  Mutta kaikki nuo ulkoiste joutavat hautoihin...sisin meillä on kaikilla sama, täynnä valoa ja rakkautta, kun vain annamme sen loistaa ulos ja avaamme lukkomme, puramme muurimme...me olemme yhtä...

  ReplyDelete
 2. Entäs jos on kokonaan karvainen?

  ReplyDelete
 3. Kun katsoo vaikkapa urheilukisoissa juoksijoitten rivistöä: suklaanruskeita ihoja, jotenkin sulavaliikkeisiä kehoja, sopusuhtaisia kuin lämminverihevoset.

  Sitten siellä on yksi tai kaksi kalvakkaa kalpeaa valkoihoista, jotka tuntuvat ihan albiinoilta ja jotenkin romuluisilta ja jäykiltä. Vähän kuin jäyhä suomenhevonen.

  ReplyDelete
 4. Minullekin on yhdentekevää minkä värinen ihminen on;pääasia on ihminen sen takana.Onko tuo mainitsemasi puolue joku uusi ?

  Auringonotto ja solarium kuulemma eivät ole kovin terveellisiä....

  ReplyDelete
 5. Puoluetta ollaan perustamassa, uusi juttu se on.

  (En ikinä menisi solariumiin.)

  ReplyDelete
 6. Olipas hyvin sanottu. Samaa mieltä, mutta en mene kuitenkaan solariumiin.

  ReplyDelete
 7. solarium paransi aikoinaan ihottumani. nykyään en enää mene, siitä saa vaan ruskeita täpliä kaikkialle vartaloonsa. :/ tuolla näkee sellaisia nahkeita tyyppejä joiden iho muistuttaa ruskeaksi värjättyä keinonahkaa.. hyi.

  ReplyDelete
 8. Kaiken tämän rakkauden ja hyväksynnän keskellä ei ole syytä kieltää tiettyjä tosiasioita.
  Rakentava kannanotto jopa kriittisyys ei ole rasismia tai muutakan sortoa vaan sananvapautta sen puhtaimmassa muodossa.

  ReplyDelete