Sunday, February 28, 2010

Tamperelaiset apuun ja äkkiä!


Nyt tamperelaiset äkkiä apuun! Domusaukion kioskissa jota kiinalainen heppu pitää ei käy joinakin päivinä yhtään asiakkaita eikä lämmityskään pelaa...

Tuesday, February 23, 2010

Kaikkien kanssa pitää leikkiä


Meillä kotona ja ystävien kodeissa kokoontuessamme olemme sekalaista seurakuntaa. Joukossa saattaa olla skientologeja, katolisia, luterilaisia, islamilaisia, bahaiuskovia, uskonnottomia... Pidän siitä että ihmiset eri uskonnoista tulevat yhteen. Sen kaltainen uskontojen yhdistyminen on mielestäni toivottavaa. Pöydässä on kaikenlaista. Islamilaiset ja heidän lapsensa eivät syö siitä nakkeja. Jos sattuu olemaan paastonaika, jotkut eivät syö ennen kuin auringon laskettua. Kukin omien tapojensa mukaan.

Hiekkalaatikkoikäisille sanotaan että kaikkien kanssa pitää leikkiä. Toteuttavatko kaikki ne sanojat sitä filosofiaa omassa elämässään?

Monday, February 22, 2010

Pelastusveneissä ei ole ateistejaHyviä aiheita noissa Jehovantodistajien jakamissa lehdissä. Mielelläni lueskelen vaikka uskonnon sieltä suodatankin pois.

Myös suodatan pois ohjeet kuten: "Älä seurustele niiden kanssa jotka eivät ole uskossa."

En myöskään ottaisi omaksi ohjenuorakseni tätä: "Älä seurustele uskovaisten kanssa."

Juttelin erään ystäväni kanssa joka on bahaiuskovainen. Hän oli osallistunut tilaisuuteen jossa aiheena ja pyrkimyksenä oli kaikkien maailman uskontojen yhdistyminen.

Hän sanoi saman mielipiteen mikä minullakin on: Tuntuu väärältä uskonnolta jos sanoo että ainoastaan tietty porukka (= meidän uskonto) pääsee taivaaseen tai paratiisiin nauttimaan kuolemanjälkeisestä elämästä ja loput menevät helvettiin tai heidän olemassaolonsa vain sammuu.

Uskoako vai ei uskoa? Järkinäkökohta filosofiasta: Jos myöhemmin käy ilmi että Jumala on olemassa, on ollut järkevää elää elämä sen oletuksen mukaan, vaikka ei uskoisikaan. Jos käy ilmi että Jumalaa ei ole, mitäpä sillä sitten väliä.

Ateismikin on uskonto.

Onko pelastusveneissä koskaan ateisteja?


Tuesday, February 16, 2010

Näännyttävät läjätPosti ja ilmaisjakajat kantavat meille joka viikko uuvuttavat pinot, kasat, läjät julkaisuja. Lehtiä ja mainoksia jatkuvana virtana. Määrä näyttää kasvavan vuosi vuodelta.

Voisiko yksi tervehdyttävä ratkaisu olla että lehdet vähentäisivät sivumääriään? Voisiko päivän lehti olla ohuempi? Pitääkö siinä todellakin olla niin paksulti juttua? Ja pitääkö sanomalehdissä olla niin julmetusti liitteitä? Minä kysyn vaan.

Tänään tapahtui yksi kiva pieni juttu.Lähellä asuva tuttava sanoi lopettaneensa Hesarin tilauksen ja ilahtui kun tarjouduin antamaan hänelle meidän Hesareita. Hän on yleensä tilannut vain lyhyiksi kausiksi, nyt ei tarvitse sitäkään. Hänellä on ollut tapana antaa lehti naapurille jolla ei ole tilausta. Vastedes meidän lehdet menevät siis ensin hänelle, sitten hänen naapurilleen. Läkähdyttävä uuvutus kevenee grammoittain.

(Kuvassa äitini maalaama lautanen.)Sunday, February 14, 2010

Mielenosoittajat kuin mielipuoletLuin uutisia mielenosoittajista Vancouverissa. He vastustivat Olympialaisia raivoisasti. Miksi? Sitä tietoa en uutisista löytänyt. Sprayn ja pesäpallomailojen kanssa riehuminen käy urheilusta ja liikunnasta.

Aina silloin tällöin TV-uutisissa näkyy mielenosoittajia heittämässä poliiseja kivillä. Miehiä. Nuorukaisia. Naista en muista nähneeni heittämässä kiviä.

Hämmentävimpiä näkyjä on minulle ollut katsella "rauhanpuolustajia" osoittamassa mieltä sotaa vastaan aivan kammottavalla raivolla, kiipeilemässä aidoilla, polttamassa lippuja, heittämässä kiviä - ylipäätään käyttäytymällä sotaisesti. "TAPAN KAIKKI RAUHAN VASTUSTAJAT!"

Tuesday, February 09, 2010

Lökäpöksyt ylös!


Kiinnostava aihe Dr Phil Show'ssa. Pitäisikö liian alhaalla roikkuvat lökäpöksyt kieltää lailla?

Sunday, February 07, 2010

Narsismi kiinnostaa laajaltiKoska blogiini tullaan niin tavattoman usein hakusanalla narsismi, laitan tähän linkkejä aikaisempiin kirjoituksiini siitä aiheesta. Tieto ei suinkaan lisää tuskaa, vaan antaa valtaa. Ikävä kyllä se antaa sitä myös persoonallisuushäiriöisille, mutta joskos emme heidän uhreikseen ehdoin tahdoin asettuisi. Kun sanon "me", tarkoitan tietenkin meitä jotka emme usko kärsivämme luonnehäiriöstä. Ups, siihen porukkaan kuuluvat myös häiriöiset itse, koska taudinkuvaan kuuluu että itsessä ei ole mitään vikaa. Päinvastoin ollaan muiden yläpuolella ja muissa on paljonkin vikaa...

Tuesday, February 02, 2010

Nuorten ongelmakäyttäytyminenNFG, Non Fighting Generation ry, on vuodesta 1996 alkaen tehnyt elämäntaidollista kasvatustyötä nuorten parissa.

Keskusteluryhmiä nuorille ja yksilötyötä nuorten auttamiseksi.

"...uusien näköalojen avaaminen nuoren sisimpään. Tähän tarvitaan nuoren elämäntilanteen huomioivaa, maailmankuvaa avartavaa ja elämäntaitoja kehittävää kasvatuksellista keskustelua. Kohtaamisen nuorten kanssa on oltava vuorovaikutteista alkaen eläytyvästä kuuntelemisesta."