Thursday, October 09, 2008

Intoa ja kuntoaLiikkumattomuus on nykyisten tutkimusten mukaan terveydelle yhtä suuri riskitekijä kuin tupakointi. 

Liikunta vähentää monien sairauksien riskiä. Liikunta auttaa painonsäätelyssä ja vähentää lievää ahdistusta ja masennusta. 

Liikkuminen ei välttämättä edes maksa mitään. Liikuntamuotoja on vaikka millä mitalla. Mitkä ovat sinun lajisi?

Hyötyliikuntaa voi keksiä itselleen jokapäiväisistä tekemisistä. Rivakka siivous, rappujen kävely hissin sijaan, kauppaan pyörällä tai kävelleen auton sijasta. Rahaakin voi säästää bussi- tai bensakuluissa.

Liikunnan voi yhdistää sosiaaliseen elämään ja saada samalla intoa ja kuntoa. Pyydä kaveri mukaan lenkille, salille, siivoustalkoisiin.

Liikkeelle siitä!

9 comments:

 1. Tanssiminenhan on kaikkein hauskinta, on kaverikin :)
  Niin, liikunta vähentää lievää masennusta ja kuukausikipuakin. Selkäsärkyä. Muistan, kun voikasta sai olla poissa, jos oli kuukautiset, joillakin tytöillä oli usein...

  ReplyDelete
 2. Oodi liikkumiselle! Itse vältän rullaportaita ja hyötyliikun siten tavalliset portaat. Shoppailukin on hyvää hyötyliikuntaa ;)

  Muuten minun lajini on pyöräily - suosittelen!

  ReplyDelete
 3. HANNELE: Samaa mieltä!!! Salsatanssi ja lattarit yleensäkin. Voi että elähdyttää meikätyttöä.

  Olen kuullut saman että liikkuminen helpottaa kuukautiskipuja. Sitä ei moni tiedä ja tajua. Jumppamaikat voisivat valistaa.

  ELEGIA: Hyvältä kuulostaa! Minäkin vältän silloin tällöin rullaportaita. Olen huomannut shoppailusta että jos kiertää ja kiertää isoa ostaria se käy liikunnasta.

  Pyöräilyn eduista voisi kirjoittaa kirjan - Hei, mitäs jos tekisit postauksen!?

  ReplyDelete
 4. Eilenkin olin vesjumpassa ja joka paikkaa särkee!

  ReplyDelete
 5. RIPSA: Vanha totuus: "Urheilija ei tervettä päivää näe".

  Vanhat totuudet voi aina välillä kyseenalaistaa, kuten tässä tapauksessa "Vesi vanhin voitehista" joka viittaa veden hyvää tekeviin ominaisuuksiin :D

  ReplyDelete
 6. Charlotta10:47 am

  Hei! Hyötyliikunta on hyvä idea. Ei mene paljon enempää aikaa, jos esim. kävelee rappuja ylös ja kuntoilua tulee samalla. Yritän kävellä kerran päivässä ylös tänne 5. kerrokseen. Olen huomannut, että jumppa tekee hyvää myös mielelle, samoin pienikin iltakävely. Tein muuten sen eläintestin: minusta tuli ensiksi rotta ja kun tein testin uudelleen harkiten vastauksiani, minusta tuli norppa.

  ReplyDelete
 7. CHARLOTTA: Hyvä pointti että aikaa ei mene paljon enempää rappusissa kuin hississä. Hehee - olenpa joskus noussut raput nopeammin kuin hissiä osottamaan jääneet kaverini :)

  Palasin juuri kävelylenkiltä - virkisti mieltäkin, olet aivan oikeassa.

  Olisitkohan päässyt rappuset nopeammin rottana kuin norppana? :D

  ReplyDelete
 8. Heh, avauduin jo taannoin blogissani siitä, että pyöräteitä on joissakin paikoissa kelvottoman huonosti ja sitten pyöräilijöitä ohjataan välillä autojen sekaan.

  Minusta fillarit eivät kuulu autojen joukkoon, ei missään. Jouduin viime kesänä polkemaan maantiellä (Vanhalla Hämeenlinnantiellä) ja se on muuten vaarallista, kun autoja suhaa ohi ja kivet ja hiekka pöllyää silmiin ja tietenkin se ohittavan auton "imu".

  Eräs ukko räyhäsi minulle Huopalahdessa viime kesänä, kun ajoin jalkakäytävällä. Huusi minulle, että mene sille ajotielle. Ensinnäkin kävelytie oli tyhjä tuota ukkoa lukuun ottamatta ja kyllä siinä olisi tilaa ollut muutenkin, kun ajaa varovasti. Mieluummin otan vastaani vihaisia katseita, kun menen ajotielle.

  Huh, tulipas avautuminen tänne sinun lootaan, mutta kyllähän tämä kai teemaan sopii ;)

  ReplyDelete
 9. ELEGIA: Täällä saa avautua, varsinkin kun sen noin asiallisesti ja asiasta tekee!

  Liikenneturvallisuus on tärkeääkin tärkeämpi juttu.

  Mistähän noita vihaisia miehiä putkahtelee? Ja naisia myös. Kerrostalossa asuessa naapurit tai itse jouduttiin silloin tällöin äkseerauksen kohteeksi. Pitäisköhän pistää postaus ? :D

  ReplyDelete