Thursday, October 23, 2008

Kopsille sopiva ehdokas


 
Haluan äänestää naista, jotta varmemmin saadaan lasten, perheiden, ihmissuhteiden asioita käsittelyyn. Miehiä on politiikassa joka tapauksessa, ja heitä tarvitaan, mutta en usko että ovat koko olemuksellaan mukana esimerkiksi lastenhoidossa ja kasvatuksessa. No ainakaan en jaksa ryhtyä semmoista etsimään.

Etsimäni ehdokkaan pitää olla kypsässä iässä ja omata sekä elämänkokemusta että työkokemusta. Mielellään keski-ikäinen ja hyvässä työvireessä, erittäin mielellään kasvatuksen tai psykologian alalta.

Jopa osui Arkiterapeutti Kopsin silmiin sopiva ehdokas. Ei tarvinnut kauan Vihreiden rivejä skannata. Nainen, 55-vuotias, PSYKOLOGI, työskentelee Laakson sairaalan psykiatrisella osastolla, elämänkokemus perhearjesta on hänen vahvuutensa, kohtaa päivittäin "terveydenhuollon, hyvinvoinnin ja sairastamisen haasteita, joihin on hoitamisen lisäksi etsittävä vastauksia muualtakin yhteiskunnasta." Riitta Skoglund, numero 224. 

Kops saattaa hyvinkin kopistella äänestyskopissa sunnuntaina. 

9 comments:

 1. Ei hullumpi ehdokas, jos sallitaan tällainen ilmaus ;) Kävin pikaisesti vilkaisemassa hänen sivujaan ja postiivinen ylläri myös oli, ettei ole kansanedustaja. Minulle sekin on eräs edellytys - siis ettei ole kansanedustaja.

  Minusta kaksoisvirat pitäisi kieltää eli kunnallisvaaleihin ei saisi minusta olla ehdokkaana eduskuntalaisia. Perusteetkin löytyy, jos kiinnostaa, mutten nyt jaksa niitä kirjoittaa tähän. :)

  ReplyDelete
 2. ELEGIA: Ei "hullumpaa", tosiaan :D

  Koska en yleensä seuraa politiikkaa, tuo kertomasi on minulle uutta. Eli jos jaksat, kyllä mielelläni luen. Sano lyhyesti niin et väsy enkä minä nukahda :)

  ReplyDelete
 3. Rita, tottahan toki kerron perusteluni. Minulle tämä on jotenkin niin itsestään selvä asia, että siksi jätin perustelematta. Mutta yritän tässä perustella lyhyen kaavan mukaan, ettemme kumpikaan torkahda. ;)

  Kunnanvaltuutetuiksi olisi mielestäni saatava ns. normaaleja ihmisiä, joilla on säilynyt kosketus normaalielämään. Tällöin kunnallisvaltuustossa istuisi oikeasti oman kunnan asioita ymmärtävä henkilö, jolla todennäköisesti on myös kokemusta omasta kunnastaan.

  Monet kansaedustajat (etenkin jo useita kausia eduskunnassa olleet) ovat jo tietyllä tavalla vieraantuneet tavallisten ihmisten arjesta ja monen asennekin voi olla jo valmiiksi muokkautunut johonkin tiettyyn suuntaan.

  Haluan siis ”tuoretta ja raikasta verta” kunnallisvaltuustoihin, oikean arjen tuntijoita, enkä luutuneita poliitikkoja. Uskon, että ei-kansanedustajalla on enemmän annettavaa kunnalleen.

  Luin pyöristyneenä Vanhasen lausunnon (on ehdolla Nurmijärven kunnanvaltuustoon). Hän mielestäni väheksyi koko valtuuston työtä sanomalla, ettei siinä nyt paljon hommia ole etteikö niitä saisi sovitettua muun työn oheen.

  Minusta hänen lausunto osoitti taas tyypillistä nyrpeää asennetta näille ”viranhaalijoille” – haluavat vain päästä ajamaan sitä omaa asiaansa ja olen hyvin skeptinen sen suhteen kuinka paljon heillä oikeasti riittää aitoa mielenkiintoa kunnan asioihin.

  ReplyDelete
 4. Ei hassumpi ehdokas, Rita! Joudun harkitsemaan :)

  PS. Pisteet Elegialle hyvistä perusteluista.

  ReplyDelete
 5. Nykyajan nuorten miesten on pakko ottaa osaa lastenhoitoon, täällä jäätyy "paivärahat", jos mies ei kotona.

  ReplyDelete
 6. Kiitos ELEGIA! Valaisevaa, enkä torkahtanut kertaakaan. Samaa mieltä noista perusteluista.

  OLEMATON: Aina mukava tunne kun on antanut jollekulle vinkin tai ajateltavaa :)

  HANNELE: Siltä osin nykyinen maailma entistä parempi että isät eivät enää niin helposti pääse jättäytymään lasten- ja kodinhoidosta kuin vanhemmat sukupolvet.

  ReplyDelete
 7. Rita, Nyt-liitteen NytTen-lista kiteytti nämä kunnallisvaaliasiat hyvin:

  "Kuntavaaleissa ratkaistaan, ketkä ehdolla olevat kansanedustajat ovat poissa valtuustoistunnoista seuraavan neljän vuoden ajan."

  :D

  ReplyDelete
 8. ELEGIA: Kokemuksen mukanaan tuomaa ennustuskykyä, siis :D

  ReplyDelete
 9. jokseenkin tutunnäköinen nukkekoti..

  ReplyDelete