Saturday, October 04, 2008

Sorsien yhteisöllisyys



Mitä tuolla joella on? Nehän on sorsia. Mieletön määrä sorsia... Onko tuo nyt sitä yhteisöllisyyttä mistä joka paikassa puhutaan?


9 comments:

 1. ja mont linnut elävät saman puolison kanssa koko ikänsä.

  ReplyDelete
 2. Sorsista olen kuullut tuon. Jos sorsan puoiiso kuolee, toivottavasti yhteisö pitää kaikista yksilöistä huolta.

  ReplyDelete
 3. urogallus3:29 pm

  Toivottavasti sorsamainen yhteisöllisyys pysyy kaukana ihmisten maailmasta. Keskiverto sinisorsan "parisuhde" kestää muuten noin 5 sekuntia - hanhilla puolestaan on pitkä parisuhde, ja osalla pariside, mikä tarkoittaa puolisojen leimaantumista toisiinsa.

  Eli terve vaan Rita - jälleen kerran sorsat houkuttelivat minut paikalle...

  ReplyDelete
 4. Hih, Urogallus, tulit kyllä heti mieleeni kun otin kuvan sorsista. Muistin senkin että romutit haavekuviamme sorsien romanttisuudesta, mutta en minä niistä niin vaan halua päästää irti :D

  ReplyDelete
 5. Joutsenet ja harakatkin ovat yhdessä koko ikänsä.

  ReplyDelete
 6. Sorsat on söpöjä. Toivottavasti niitä ruokkivat immeiset joko lakkaavat nyt ruokkimasta tai ruokkivat koko talven.

  ReplyDelete
 7. Joellasi on iso liuta sorsia ja kaikki sovussa keskenään, näyttää siltä. Joellani on myös sorsia, jotka aamuisin herättyään rientävät yhdessä uiden kilpaa päämäärää kohti, ilmeisesti ruokaa etsien.
  Meillä vain ei ole tuollaista määrää sorsia. Niitä on mukava seurailla, johtajatkin joukosta löytyvät, muutoinhan porukka ei pysyisi kasassa.

  ReplyDelete
 8. Arleena: Hih, kävin katsomassa sorsia blogissasi :) Pari viikkoa sitten koin valtavan hienon sorsakokemuksen kun niitä lensi muodostelmissa pääni yli kaksi isoa parvea ja sitten vielä yksi pieni. Pysähdyin ihailemaan niitä kävelylenkilläni. Kaipa siellä johtajia tarvittiin. En ole tullut ajatelleeksi :)

  ReplyDelete
 9. Elegia: Paljon pitää tulla valistusta ennen kuin ihmiset lakkaavat ruokkimasta sorsia, tai ottavat asiakseen ruokkia läpi talven.

  Siskoni ja minä kävimme lapsina isän kanssa silloin tällöin sorsia syöttämässä (Tampere, Sorsapuisto) mutta siellä oli myös henkilökunta pitämässä linnuista huolta.

  ReplyDelete