Wednesday, October 22, 2008

Skunkki tulee, äkkiä pakoonKuulin hyvän vertauksen amerikkalaisen suusta. En tiedä mikä vastaisi sitä Suomen oloissa mutta varmaan jotain vastaavaa voisi keksiä. Ehkäpä kommentaattorit ehdottavat jotain? 

Kun negatiivinen ihminen astuu huoneeseen muille tulee samanlainen reaktio kuin jos skunkki tupsahtaisi paikalle. Jäykistyminen, välitön halu pelastautua joltain epämiellyttävältä, tunne että kohta alkaa ilmapiiri saastua ja happamuusaste nousta. 

En tahdo olla skunkki tuossa merkityksessä. Mieluummin vaikka majava, jolla on rakentava vaikutus, hehe.

12 comments:

 1. Heh, minusta tuo sinun käännös on hyvä. Skunkki kuvaa hyvin tilannetta :D

  Minäkin olisin mieluummin se rakentava majava!

  ReplyDelete
 2. ELEGIA: Skunkit ovat jotenkin huvittavia ellei tarvitse seurustella niiden kanssa IRL . Olen kuullut että on lemmikkiskunkkeja, eli eiväthän ne koko ajan haise, ainoastaan uhattuina :)

  Kyllä sinä oletkin rakentava majava täällä blogimaailmassa, ja hyvä kommentaattori :)

  ReplyDelete
 3. Ehkä sama reaktio tapahtuu negatiiviselle huoneeseen astujalle, hänkin tuntee olonsa koko ajan uhatuksi. Siitä kai se negatiivisuus juuri syntyykin; kaikki on pielessä ja kaikki mua vastaan.

  Sellaiseen muut reakoi sitten vaistomaisesti vastustuksella ja skunkki saa lisää vettä myllyynsä.

  Silloin tietty tarvittaisiin rakentavaa majavaa, joka osaisi myös tehdä skunkin olon niin mukavaksi, että ei tarttis sitä lemua välttämättä ilmoille päästääkkään.

  ReplyDelete
 4. Majavahan on hyvin aamuvirkku ahkera eläin, ei mitään negatiivisia viputuksia.
  Kattu kait vähemmän suosittu.

  ReplyDelete
 5. Kettu.... kirjoitin.

  ReplyDelete
 6. urogallus9:44 pm

  Lemmikkiskunkeilta on vissiin nipsaistu hajurauhaset pois, tai sitten ne ovat vain hyvin koulutettuja.

  Kaikilla näätäeläimillä on hajurauhaset, toisilla lajeilla ne vain ovat tuhdimmat kuin toisilla. Meikäläisistä lajeista tuoksahtavin on hilleri(taitaa raasu olla likellä sukupuuttoa - ilmeisesti Itä-Suomessa vielä luikkii muutama yksilö). Hilleri on muuten myös kesytetty: kesymuotoa sanotaan fretiksi. Keskiajalla keskisessä Euroopassa sitä käytettiin kissan tapaan rottia ja hiiriä vainoamaan. Kissanviljelyn pioneereina Euroopassa toimivat juutalaiset, ja katit yleistyivät vasta Uudella ajalla gentiilien parissa. Viikingit käyttivät vastaavaan hommaan tarhakäärmeitä.

  En ollut tuota skunkkisanontaa kuullut aiemmin. Mikä on tarkka sanamuoto?

  ReplyDelete
 7. On myös väärin määritellä joku ihminen olemukseltaan negatiiviseksi. Tuo on vähän tuollaista yläasteen "me ei olla sun kanssa" -meininkiä. Amerikassahan kaikkien pitäisi hymyillä ja olla sosiaalisia, koska muuten ajatellaan, että sinulla menee huonosti.

  Itse olen huomannut, että joidenkin ihmisten kanssa luonteet/energiat eivät vain synkkaa, mutta se ei tarkoita sitä, että toinen olisi negatiivinen. Toisessa porukassa tämä ihminen voi suorastaan loistaa. Sitten on noita energiasyöppöjä, jotka imevät energiaa muilta omaa pahaa oloaan levittääkseen. Sellaisia toki kannattaa välttää, vaikka hekin loppujen lopuksi tarvitsevat vain apua.

  Tämä oli nyt tällaista new age-ajattelua, mutta usein se näyttää pitävän paikkansa ihmissuhteissa.

  ReplyDelete
 8. ITKUPILLI: Negatiivisuus onkin varmaan usein juuri tuota mitä kuvaat; Negatyypillä on ennakkoasenne että mikään ei onnistu, kaikki ovat aina häntä vastaan jne. Paras keino on hyökkäys ja puolustus ennen kuin häntä vastaan hyökätään. Positiiviset ihmiset ovat uhka koska yrittävät käännyttää häntä, varmaankin, noin hän ajattelee ja pitää heitä skunkkeina :D

  Kivasti puhut rakentavan majavan vaikutuksesta negatiivisiin ihmisiin. Tunneälyihmisillä on juuri sellainen vaikutus :)

  ReplyDelete
 9. HANNELE ja UROGALLUS: Kiitos noista eläintiedoista. Majavan aamuvirkkuus oli uutta. Skunkki siis kuuluu näätäeläimiin? Fretti tuntuu sanana tutulta, englantilaisissa TV-ohjelmissa ja kirjoissa viitataan fretteihin tuon tuostakin.

  UROGALLUS: Alkuperäinen sanonta meni jotenkin sillä tavalla että "... "it's like when a negative person steps into a room, and everybody else gets a reaction, kind of like they'd like to escape or something."

  Nuo muut selitykset sävelsin itse :)

  ReplyDelete
 10. HELENA: Pitää varmaan paikkansa kaikki mitä sanot, eikä todellakaan pitäisi ketään olemukseltaan ja persoonaltaan määritellä negatiiviseksi.

  Tämä ihminen johon amerikkalainen tuttavani viittasi, oli käytökseltään ja ajattelutavaltaan kielteinen, torjuva, ivallinen ja niin negatiivinen että en nähnyt hänen koskaan hymyilevän... sitten kun hän lopulta hymyili, en heti tunnistanut häntä :D

  Tapauksesta riippuvat ja tilannekohtaiset "negatiivisuudet" ovat tuttu juttu. Kaikkien kanssa ei voi tulla toimeen, mutta ei ole sanottua että joku toinen ei voisi.

  Ns. hankalaa ihmistä voisi vaikka pitää haasteena ja kokeilla miten käy sopivalla taktiikalla :) (Olen tuota joskus harrastanut hyvällä menestyksellä)

  ReplyDelete
 11. Olen kajaakin kanssa yrittänyt valokuvata majavaa... siis en kuvannut kajaakilla, vaan kameralla.

  ReplyDelete
 12. Hannele: :) Jos onnistut tahdomme ehdottomasti nähdä kuvan. "Me", puhun koko Blogistanian puolesta.

  Eipä olisi myöskään hassumpaa nähdä kuva kajakista. Toivottavasti ystävämme majava ei rouskuttele kajakkia tikuiksi.

  ReplyDelete