Friday, October 17, 2008

Reilun kaupan tempausReilun kaupan viikot alkavat kohta. Viikot 43 ja 44. Maailman suurin kahvitauko - tempaus tiistaina 21.10. "Maailma muuttuu ostos kerrallaan."

Teenjuojat voivat osallistua juomalla reilun kaupan teetä. Ostin kahta erilaista. "Tansanialainen, luonnonmukaisella viljelymenetelmällä  viljelty musta tee" sanoo Pirkka-pakkauksen kyljessä. Toinen on Nordqvist Reilu luomuinen. Sitä olin maistanut jo ennenkin. Pirkka oli uusi kokemus, erittäin miellyttävä.

5 comments:

 1. mulla on reilun kaupan mate-teetä. ja kaakaojauhetta. :) ja sitten on nepalilaista mustaa teetä joka on ostettu "suoraan lähteeltä", käykö sekin?

  ReplyDelete
 2. ILL: Onpa hassua "nähdä" sinut, koska ajattelin sinua, tai paremminkin yhtä vanhaa kommenttiasi, juuri äsken, sitä joka koski kaksinkertaista hyväntekeväisyyttä. Pistimme juuri yhteen keräykseen kaksi Syöpäyhdistyksen pehmoeläintä. Ensin ostimme ne yhdistykseltä, ja nyt annoimme vähävaraisten lapsille.

  Kiva kuulla että sinulla on reilua tavaraa :) Oletko siis käynyt Nepalissa? Wow.

  Minäkin aion katsella tarkemmin mitä kaikkea reilua on tarjolla. Teemaviikoilla varmaan selviää.

  ReplyDelete
 3. Reilun kaupan kahvit hyvät, mutta ne kaikkein köyhimmät eivät silti siinä mukana, koska heillä ei ole varaa maksaa sitä koperaattimaksua.

  ReplyDelete
 4. no, en ole käynyt Nepalissa.. toivoisin toki että olisin. :) tee on ostettu nepalilaisesta paviljongista joka on roudattu tänne ja jossa on kaikkea originaalia kamaa turistihinnoin tarjolla. ostettiin sieltä teetä ja suitsukkeita ja suunnittelen nyt vähän jos käytäisiin siellä uudestaan talvella ja ostaisin vähän lisää suitsuja ja ehkä jotain paperitavaraa.

  ReplyDelete
 5. HANNELE: Enpä tiennyt tuota(kaan).

  ILL: Ahaa. Tuohan on melkein kuin ulkomailla kävisi. Piristytte ja samalla edesautatte kaupankäyntiä.

  ReplyDelete