Monday, May 07, 2007

YLI RAJOJEN

.

Tapasin tämän otuksen tänään kävelylläni. Mutkatonta meininkiä eläimen ja ihmisen välillä. Kielitaitoa ei sen kummemmin tarvittu, ei liioin esittelyjä. Kaikkihan kissan tuntevat, ja kissa näytti melkein kuin tuntevan minut.

KIELTENOPEN BLOGISSANI kertoilen vieraiden kulttuurien kohtaamisesta, kieivaikeuksista, kommelluksista, ennakkoluuloista, globaalisuudesta, kommunikaation kiemuroista. Tämä oli ihan erilainen juttu. Tuttu juttu. Ei tarvitse eritellä siamilaiskissoja ja persialaiskissoja. Kissa kuin kissa.

Kaikki kissat sanovat miau ympäri maailman. Kaikki kissat ovat harmaita yöllä. kuten ranskalainen sanalasku sanoo. La nuit, tous les chat sont gris. Minun mielestäni Mauno on niin just nappiin sopiva nimi kissalle, että olkoon minun puolestani jokainen kohtaamani katti Mauno. Sitä parempi jos asuu Maunulassa, mutta kissat voivat asua missä tahansa. Ne ovat ihan globaaleja.

Tänään kohtaamastani yksilöstä huomasi että se nautti keväästä. Siitä oli selvästi kiva nähdä minut. Se tuli tekemään tuttavuutta kulkemalla kissamaiseen tapaan sääreni sivustaa sitä hipomalla.

Ei oltu ennen nähty toisiamme. Silti heti jotenkin tunnettiin toisemme ja päästiin lähikosketukseenkin. Olipa hyvä että minulla oli kamera mukana, niin tekin näette Maunon.
.

5 comments:

 1. Ootkos tienny että kissan nenästä näkee sukupuolen? Miesmaunoilla on leveä nenä silmien kodalta, naismaunoilla kapea ja alaspäin levenevä. Hyvä kompakysymys jossain hilpeässä seurassa. aina saa väärän vastauksen kun kysyy, mistä erottaa tyttökissa poikakisusta.

  ReplyDelete
 2. No jopa oli kuuluminen! Hah hah, miesmaunot ja naismaunot :D Hyvät naurut jo heti näin aamulla, ja tietoisku. Tästä tulee hyvä päivä...

  ReplyDelete
 3. Polgara12:54 pm

  Niin ja kissa on viroksi kassi... ;D Että Kassi-Alma saa aivan uuden viehätyksen... Tosin home on hallitus, mutta sehän on ihan totta! Minulla ainakin on henk.koht. hallitusongelmaa.

  ReplyDelete
 4. Että katti on kassi viroksi! Hih, kaikkea sitä kuulee ennen kuin korvat putoavat :) Kissimirri lienee kassimarri? Ja Mauno Koivisto on... mitä? Mauuu!

  ReplyDelete
 5. Ja häät on pulma...heh

  ReplyDelete