Sunday, June 24, 2007

FILOSOFIAA PUUTARHASSA

.
Pelastin kaksi kovakuoriasta jotka kelluivat vesitynnyrissä. Ne hoippuivat tarjoamaani puutikkua pitkin viereisen raparperin lehdille. Päivän hyvä työ.

Vai oliko? En ajatellut ennen kuin myöhemmin että jos ne olivat tuhohyönteisiä, ne siirtyivät tuhoamaan raparperia ja kävelivät sen jälkeen pokkana järsimään ja seitittämään seuraavaa kasvia ja niin edelleen.

Auttaako apua tarvitsevaa? Vanha sanonta "kiittämättömyys on maailman palkka" muistuttaa toisinaan itsestään.

Entä jos yrittää auttaa mutta toinen ei haluakaan apua vaan loukkaantuu?

Entä jos ei auta lähimmäistä? Silläkin voi olla hintansa.

Kun minua autetaan, osaanko kiittää? Maksanko hyvän pahalla?

Mitäs jos maksaa pahan hyvällä?

Kaksi kovakuoriaista kesällä pisti filosofiset pohdinnat käyntiin. Käynpä katsomassa puutarhakirjasta olivatko tuhohyönteisiä vai muita.
.

11 comments:

 1. Niin, pahan maksu hyvälläkään ei aina toimi.
  Kyllä pitäis oppia enemmän noista ötököistä. Mutta jos on sellainen rehoittava villi puutarha ilman myrkkyjä, niin tasapainohan siihen tulee automaattisesti ajan mittaan. Jos taas on sellainen alston puutarha isolla ruohokentällä ja yhdellä ainoalla vaivaisella omppupuulla, niin helppo arvata, minkä ne tuhohyönteiset valitsevat..

  ReplyDelete
 2. Luonnon tasapaino kuulostaa hyvältä puutarhassa. Leppäkertut ja hämähäkit hävittävät tuhohyönteisiä paremmin kuin ihminen esimerkiksi Tolulla joka tappaa mehiläisiä ja leppäkerttujakin kuten ihan vasta olen kuullut :(

  En löytänyt puutarhakirjasta tietoa olinko pelastanut hyötyötökät vai tuhohyönteiset, mutta olihan se joka tapauksessa hengenpelastus eikä murha. Jää piirun verran parempi fiilis.

  ReplyDelete
 3. Hui - Peikko! Iik! (Nyt juostiin....kipi kipi...)

  ReplyDelete
 4. Ilman mehiläisiä olis tää maailma aika alaston, kuollut paikka, ei paljon hedelmätiskilläkään...

  ReplyDelete
 5. Aivan niin, Hannele. Ihminen tuhoaa paljon ymmärtämättömyyttään. Jos saa sen tiedon että Tolu vahingoittaa mehiläisiä ja kimalaisia, voi lakata toluttamasta tai mennä tekemään sen myöhään illlalla kun lentiäiset ovat nukkumassa. Mutta tosihan on että monet eivät välitä.

  ReplyDelete
 6. Alaikäisille välittäminen onkin lain vastaista :)

  ReplyDelete
 7. 26.06.07 Jaa että oikein englanninope eksyi blogilleni. Lasivitriini kyllä vähän helpottaa pölyjen pyyhkimistä, mutta kansallispukuiset nuket on niin mahtavia, että pöly on sivuseikka.

  Thank you very much for making a comment in my blogger. Dolls are everything. Dust don't matter !!!!

  ReplyDelete
 8. Me emme ymmärrä kaikkea, mutta onneksi meidän ei tarvitsekkaan. Syy-seuraussuhteet ovat omituisia. Entäs jos ulos saattamani perhonen aiheuttaakin seuraavan hirmumyrskyn USAn rannikolla, nostaa öljyn hinnan taivaisiin, muodostaa sen takia taloudellisesti kannattavan syyn hyökätä Iraniin, aiheuttaa sodan, jonka seurauksena Iranin salainen ydinase laukeaa Jerusalemissa, jonka takia Israel tekee ydiniskun Iraniin, Uzbekistanissa kaatuu hallitus islamistimilitanttien vallankumoukseen ja ex-NL:n ydinaseita päätyy islamistimilitanttien käsiin, jotka laukaisevat ohjukset, joka lopulta laukaisee maailmanlopun.

  Pelottavaa pelastaa perhonen!

  (Laitoin muuten uuden blogin pystyyn, kun piti saada tarinoille joku fiksu sivusto...)

  ReplyDelete
 9. Hei Eija

  Kiva kun tulit vastavierailulle :)
  En ollenkaan huomannut laseja, luulin avohyllyiksi eilen käydessäni. On siinä nukke poikineen!

  Teme

  Noinhan se on ja hulluksi tulee jos alkaa ajatella liian pitkälle.

  Joo, huomasin edellisellä kerralla että olit perustanut "heppujen blogin" :)

  ReplyDelete
 10. Teme, sinulla onkin siis ihkauusi blogi myös! Onnea sille.

  ReplyDelete