Saturday, June 30, 2007

KUMPI MEISTÄ ON HULLU?

.


Tanssilattialla on tullut vietettyä erinäisiä tunteja erinäisinä kertoina ja ihmisiä on siinä samalla tullut havainnoitua. Ihmisten käyttäytyminen ja puheet ovat loputon ihmettelyn aihe.

Helsingin Vanhassa Maestrossa minua haki kerran tanssin pyörteisiin joku vanhempi herra. Hän oli ehkä noin 60 - 70 -vuotias, minä 30 ja jotain. Orkesteri soitti jotain ja me tanssimme. Ensimmäinen kappale loppui ja me pysähdyimme. Siinä vaiheessa yleensä viimeistään on tapana sanoa jotain, ja aina silloin tällöin tulee tunne että olen jo kuullut kaikki tavanomaiset "Noo, mikäs sinut on saanut tänään liikkeelle?" vakiofraasit ja latteudet.

Ei tällä kertaa. Tanssipartnerini lateli yläilmoista setämäisellä äänellä: "Tämän kappaleen nimi oli Everything is beautiful ja se merkitsee kaikki on kaunista". Hänen kasvoiltaan olin lukevinani jotain "don't-you-worry-your-pretty-little head-about-anything" asennetta.

En osannut typerryksissäni muuta kuin hymyillä typerän näköisenä kunnes seuraava kappale alkoi soida. Tietenkään minusta ei näy päällepäin että olen englannin opettaja. Tietenkään kenestäkään ei näy päällepäin että he osaavat jotain kieltä. Mutta näkyykö se että EI osaa? Tietenkään ei.

Koetteko koskaan ihmisten seurassa "kumpi meistä on hullu"-hetkiä?
.

13 comments:

 1. Kumina9:54 am

  Minähän koen yhtäpäätä moisia hetkiä. Ihan oikeasti en aina tiedä, kuka se hullu on.

  ReplyDelete
 2. Hih ja huh. Voin kuvitella! Ja toisella on oma vankkumaton logiikkansa - jos viittaat exääsi :)

  ReplyDelete
 3. Ei kait naisten ole pakko olla hiljaa paussilla ja odotella miesten tyhmiä kommenteja? Voishan itekin sanoa jotain viisasta :)
  Kehua hänen pakaroita tai muuta..

  ReplyDelete
 4. Mä olen käynyt kesän tanssin alkeiskursseja. Siellä ei ole vielä päästy noin pitkälle että olis sanottu mitään. Jotkut miehet kyllä nyökkää kun tulee uus pari. Ei kun... kyllähän eilen tosiaan kaks miestä sano TERVE kun tulin pariks! Pitääpä jo alkaa henkisesti varautua että sitten joskus, kun osaan tanssia, joku voi sanoa jotain... etten mene ihan kipsiin.

  ReplyDelete
 5. Entäs jos se vanhempi herra oli ylpeä omasta englannintaidostaan ja siitä, että hän tunsi soitetun musiikin?

  Entäs jos hän halusi jakaa ilonsa kanssasi? Kovin moni vanhoista herroista ei ole saanut englannin opetusta.

  Entäs jos hän tiesi että suurin osa häntä nuoremmista ihmisistä osaa englantia ja halusi osoittaa kuuluvansa joukkoon tai ettei hän ole muita huonompi?

  Entäs jos tulkitsemasi asenne olikin oman asenteesi kuvajainen?

  ReplyDelete
 6. Minä olen yleensä se hullu joten huvia riittää:))

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. Haluaisin mielelläni lisätä tämän postauksen oheen:

  Tykkään tarkkailla ihmisten käyttäytymistä ja sosiaalisia taitoja tai niiden puutetta. Vaikka joskus vähän päivittelenkin se ei kuitenkaan merkitse sitä että ajattelisin ihmisistä pahaa. Minulla on melko avoin mieli ja ihmisrakkaus.

  Isopeikko

  Se mihin pohjaan omat havaintoni olivat se mitä sanottiin, millä äänensävyillä ja painoilla, mikä oli kehonkieli ja kasvojen ilmeet. Totta kai lausuntoni kuvastaa omaa ajatusmaailmaani, mutta kun viestintä on ammattini, saattaisin toivoa että tulkinta ei osu kauheasti harhaan. Hänen asenteensa oli ylhäältä alaspäin opettava ja alentuva, vaikkakaan ei mitenkään negatiivinen. Hän oli selvästi omasta mielestään minun yläpuolellani, Mies, ja minä vain nainen, ehkä hivenen jopa lapsi.

  That's my story and I'm sticking to it. Pidän kiinni tuosta tulkinnasta, vaikka minua kidutettaisiin :D

  Isopeikko, mahdoitko havaita että minä en näpäyttänyt heppua julistamalla että MINÄ TYTTÖ KYLLÄ OSAAN ENGLANTIA :D Annoin hänen pitää luulonsa.

  12:33 PM

  ReplyDelete
 9. Moi,
  "Kumpi meistä on hullu"-hetkiä? Ei viitsisi tätä oikein edes sanoa, mutta kyllä ne olivat ne ajat, kun oltiin vielä parisuhteessa (toistakymmentä vuotta). Silloin tuli tämä pohdinta mieleen, honest, vai onko oikeammin sanoa honestly? (ei ehkä). Hui.

  Nyt yritän totutella "hulluuteeni" tekemällä asioita, jotka eivät muista hullummilta vaikutakaan. :-)

  ReplyDelete
 10. Pidän itsestään selvänä, että minä olen hullu :)

  ReplyDelete
 11. No tylsähän sellainen ihminen on joka ei ole hiukan hullu sopivalla tavalla :D

  ReplyDelete
 12. Tiedätkös, Rita, tykkään kyseenalaistaa kaikkea, voisin tehdä sitä jopa työkseni :)

  En ole viestinnän asiantuntija millään tasolla, mutta luulen, että tuon aiemman kyseenalaistukseni käsittely sai sinut vakuuttumaan aiemmista ajatuksistasi :) Tämä on minun tulkintani :)

  Tässä keskustelussa otan mieluusti hullun roolin :) Vähän samanlaisen kuin narrilla oli entisaikaisissa hoveissa. Näethän myssyn, näethän :)

  ReplyDelete
 13. Minäkin kyseenalaistan mielelläni. Ja muutenkin ajattelen asioita eri näkökulmista.

  En osaa sanoa vaikuttiko sinun lausuntosi asiaan, mutta kyllä todennäköisesti, koska jouduin vielä kertaalleen ajattelemaan ja punnitsemaan asiaa. Taisin vakuttua aikaisemmista ajatuksista, kuten arvelet. Ihan mielelläni olisin muuttanut mielipidettäni, jos olisi siihen tulokseen tullut.

  Tottakai näen myssyn, koska pistit sen minun ajatuskuplaani. En silti pidä sinua narrina :)

  ReplyDelete