Wednesday, June 13, 2007

VAPAUS ON ILMASSA

.

Ei tässä mitään buddhia tarvita eikä idän mystiikkaa. Anna Suomen kesän rentouttaa sinut (tai Ruotsin, tai missä oletkaan). Heitä stressi ja turha painolasti. Ole oma itsesi. Pistä roolit sivuun.

Älä usko niihin leimoihin joita sinuun on vuosien varrella iskostettu; tiukkapipo, saamaton, huono kielipää, suvun musta lammas, mämmikoura... Kyseenalaista kaikki. Etsi oma itsesi. Kesäaika sopii siihen mainiosti. Ei tarvitse edes odottaa lomaa. Vapaus on ilmassa. It's blowing in the wind, man!

Luovuus. Vaisto. Aistit. Inspiraatio. Intuitio. Kuudes aisti. Go with the flow.

Kuten eräs tanssittajani sanoi minulle parketilla rumban alkaessa: "Älä spennaa!" (Käännös: Älä jännitä. Relax.)

Hiiteen negatiivisuus ja jumiutuneet ajatukset. Samaa kehää pyörivät ajatukset estävät kaiken luovuuden, samoin menneisyyden jatkuva märehtiminen. Ulos kehästä. Ulos luontoon. Rumbalevy pyörimään ja itse liikkumaan. Tulet huomaamaan että maailma on ihan eri värinen kuin aikaisemmin. Vaikka et söisikään niitä sieniä metsässä.
.

5 comments:

 1. Aamen! Silmät kiinni kesken työpäivän pariksi minuutiksi ja visualisoimaan parhaita kokemuksia luonnon keskellä. Haukkojen huuto ja kaartelu taivaalla, jänis pellon reunalla, hirvi nenän edessä, melkein jalkojen juuresta pakoon lähtevä (ja hyvin piiloutunut) metsäkauriin vasa (meinasin muuten saada slaagin), savun ja paistuvan makkaran tuoksu, rätisevä nuotio,...

  Kiitos että muistit vaihteeksi tästä viisaudesta.

  ReplyDelete
 2. Ainahan oma itteni :)

  ReplyDelete
 3. Teme, sinä olet selvästi luontoihminen. Metsäkauriin vasa! Voi ihme. Noilla muistoilla pärjää pitkälle.

  Hannele, kiva kuva :)

  ReplyDelete
 4. Ryhmyinen ~ muhkurainen. Tiesit sen kuitenkin. Nicht wahr?

  ReplyDelete
 5. Isopeikko

  Sitä arvelin, mutta mitähän virkaa kyhmyillä tai ryhmyissä oli Veli Nallen ryhmysauvassa? Oliko sillä tehokkaampi hakata Sepe Sutta päähän kuin esim. sileällä pesäpallomailalla? Huh, Aku Ankat ovat aikamoista luettavaa ilmeisesti :D

  ReplyDelete