Friday, August 17, 2007

PELKKÄ VITSI VAI EI?

.
Amerikkalainen, saksalainen ja suomalainen kohtasivat elefantin. Amerikkalainen mietti montako taalaa siitä saisi, saksalainen mietti paljonko työtä se jaksaisi tehdä, suomalainen mietti "mitähän se ajattelee minusta".

Onko tuo pelkkä vitsi vai onko siinä totuutta?

Vanha sanonta menee jotenkin tähän tapaan: Ei niin pientä pilaa ettei totta toinen puoli.

Toisaalta on niinkin että on tapana sanoa jostakusta pahaa epäiltäessa "Ei savua ilman tulta" ja sitten käy ilmi että epäily olikin aiheeton. Kyseessä saattoi olla väärinkäsitys.
.

3 comments:

 1. Olen kuullut vastaavan fraasin näin päin: Suomalainen kysyy ulkomaalaiselta, että mikä meissä suomalaisissa on erikoista?

  No, ulkomaalainen vastaa, ettei mikään muu kuin se, että kysytte tällaista.

  ReplyDelete
 2. Siinäkin esitetään meihin sama piirre, eli kyselemme muilta mitä he tykkäävät meistä. En ole havainnut että saman vitsin muunnosta esitettäisiin muista kuin suomalaisista. Itaruus-juttuja on laihialaisita, skoteista ja saksalaisista. Tyhmyys-vitsejä on irlantilaisista ja norjalaisista. Jotkut vitsit kulkevat niin että oma kansa on esillä vitsin huipennuksessa.


  En ole tavannut teemaa "huolestuneisuus meistä muiden silmissä" muuten kuin suomalaisista esitettynä, eivätkä nekään ole aina niin vitsinomaisia, paremminkin ehkä anekdootteja. Siitä on lyhyt matka dokumenttiin :D

  ReplyDelete
 3. Tptuutta ja totuutta, kun samat pilat kuulee ninn moni eri kielellä :)

  ReplyDelete