Tuesday, August 07, 2007

TUHKAROKKO

.

UNICEF on maailman suurin lasten rokottaja. Tuhkarokko tappaa kehitysmaissa vuosittain satoja tuhansia lapsia. Olen juuri pistämässä rahaa keräykseen jonka avulla Unicef pitää auttamistoimintaansa yllä.

Taudin voi estää helposti. Saamani jäsenkirjeen lopussa lukee:

"Tiesitkö että viime vuonna yksikään suomalainen lapsi ei sairastunut tuhkarokkoon? Kiitos rokotusten Suomi on ensimmäinen maa, joka on päässyt taudista kokonaan eroon."

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Erään tuttavani poika meni viitisentoista vuotta sitten jalkapallojoukkueensa kanssa USA:han ja sairastui siellä. Kukaan ei sairaalassa oikein tiennyt mikä hänessä ankara tauti hänessä riehui, mutta lopulta joku keksi että se oli tuhkarokko! Niin sanotut lastentaudit ottavat koville aikuisissa.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Englanniksi VESIROKKO = CHICKEN POX.

If people have chicken pox, do chickens have people pox?

Hah hah.
,

5 comments:

 1. Ei liity nyt tauteihin ollenkaan...
  Mutta sinä olet rock! Kurkkaa blogiani.

  ReplyDelete
 2. Rock 'n' roll, alright! Thanks, "Excuse" :)

  ReplyDelete
 3. Ei se tuhkarokko tapa, ei suamalaine siitä kuale, vaa se on aliravitsemus, veden puute, yleinen huono kunto.. vastustuskyvyn puute.
  Rokotuksista voi olla monta mieltä.. iso rahahan se on lääkefirmoille. Sivuvaikutukset myös pahat, vähemmän niistä puhutaan.

  ReplyDelete
 4. Niin, en lääketieteestä voi väittää paljon tietäväni. Yleisenä katsantokantana vaan esittäisin arvelun että ennaltaehkäisy on kannattavampaa kuin taudin hoitaminen, sairaspäivät jne jne.

  ReplyDelete
 5. Yleinen katsantokanta ei ole läheskään aina oikeassa, monta esimerkkiä vois tässä vetää... (nyt katuvat sitä ruokalistaa raskaille, joka ei salli juuri mitään, hermostuttaa vain tulevia äitejä). Jos yleinen katsantokanta olisi oikeassa, ei tuhansia sotalapsiakaan olisi lähetetty Ruattiin..

  ReplyDelete