Friday, September 05, 2008

ETTEIKÖ MUKA OLE AIKAA?Niin usein sanotaan että ei ole aikaa. "Harrastaisin / lenkkeilisin / ulkoilisin,  mutta kun ei ole aikaa." 

Näin juuri pariskunnan lenkillä. He juoksivat lenkkivaatteissaan, lastenvaunuja työntäen. Koko perhe yhteysessä harrastuksessa. Vauvan ulkoiluttaminen yhdistettynä vanhempien liikuntaan ja yhdessäoloon. Yksinkertaisen nerokasta. Nostan hattua.

7 comments:

 1. Tsinnia2:00 pm

  "Ei ole aikaa" tarkoittaa oikeasti, että "Tämä ei ole sellainen asia, johon haluaisin aikaani käyttää" koska ihmisillä on aikaa mitä kummallisimpiin asioihin (plus telkkarin tuijottamiseen), mutta sitten toisista asioista sanotaan, ettei ole ollenkaan aikaa. Minullakaan ei ole koskaan aikaa ikkunoiden pesemiseen... Täytyy priorisoida ;)

  Vauva-aikana liikkuminen on ihanan helppoa, kun rattaat ja liinat kuljettavat lasta. Mutta auta armias, kun se käärö alkaa kulkea itsekseen! Siihen se vauhti sitten tyssää. Me olemme päässeet kunnolla liikkeelle vasta, kun nuorempikin osasi jo kunnolla polkea pyörällään. Pikkupyörän vieressä voi kävellä vauhdikkaasti, isomman kanssa sitten voi jo ottaa juoksuaskeliakin :)

  ReplyDelete
 2. Tsinnia: Allekirjoitan havaintosi että "minulla ei ole aikaa" tarkoittaa muuta kuin että ei ole aikaa :) Viestinnän alalla kauan työskennelleenä tiedän että se mitä sanomme ei useinkaan tarkoita sitä kirjaimellisesti.

  Kivat nuo kuvauksesi lasten kanssa liikkumisesta :)

  ReplyDelete
 3. Minulla on aina ollut aikaa kaikkeen mitä olen halunut tehdä. Muistan, kun lenkille, 5-vuotias poikani oli liian pieni juoksemaan minun vauhtia; hän pyöräili vierelläni.

  Minulla on aikaa jopa blogata :)
  Vaikka töissä ja luen ylipositolla ja vielä isoäidiksikin tulossa.

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:22 am

  Tervehdys taas kerran!
  Minulla on aikaa 24 t vuorokaudessa ja käytän sen niinkuin käytän. Opettelen priorisoimaan yhä edelleen. TV:n ääressä nököttäminenkin on varsin terveellistä aivojen tyhjentämistä ja nukkua ja syödäkin täytyy Ensi viikonloppuna kerään kasveja, jos ei sitten joku muuta suunnitelmiani. Katsotaan sitten maanantaina mitä on kertynyt. T: Pikkuliina

  ReplyDelete
 5. Hannele: Motivaatio eli oma halu usein saa keksimään ratkaisut.

  Pikkuliina: Priorisointi on taito joka kannattaa opetella. Kylläpä kasvien kerääminen kuulostaa hauskalta ja kutsuvalta :D

  ReplyDelete
 6. Mulla on monesti käynyt mielessä, että kun nuoret vahvat ihmiset rehtii kuntosaleilla ja lenkkipoluilla, että voisivat siinä tehdä samalla jotain hyödyllistä, esim. polkea energiaa johokin hyötykäyttöön tai esim. työntää vaikka pyörätuolia edessään, että pääsivät esim. vanhuksetkin ulkoilemaan.

  Jos on tunne kiireestä, niin aika näyttää koko ajan loppuvan kesken, jos on levollinen olo, niin aikaa riittää ihan tarpeeksi kaikkeen, sehän on kuitenkin suhteellista. ;)

  ReplyDelete
 7. Itkupilli: Ihan samaa olen moneen kertaan mielessäni käännellyt! Kuntosalilla kulutetun energian voisi käyttää monipuolisemmin. Tuollaista yleishyödyllistä humaania ajatusta en ollut vielä saanut päähäni. Briljantti idea!

  Samaa mieltä levollisesta olosta ja kiireestä, Kylläpä osasit sanoa sen osuvasti. Olen jo muualla saanut ihailla kommenttejasi. Kiva että tulit Kopsiinkin :)

  ReplyDelete