Monday, September 15, 2008

Hellsten-pinoOlematon (Blogissaan Poikkeavan tavallista elämää) kirjoittelee lukevansa Hellstenin teosta Ihminen tavattavissa. Minähän muistin heti oman Hellsten-pinoni, jossa on lukematonta enemmän kuin luettua. Otin Olemattoman suositteleman opuksen käteen, avasin sen, ja heti se puhutteli minua. 

Tommy Hellsten toteaa teoksensa esipuheessa että terapeuttien ja muitten auttajien on tärkeää huolehtia omasta itsestään jotta he pystyvät huolehtimaan muista. 

Erittäin hyvin pätee myös opettajiin ja kaikkiin kasvattajiin. Miten äiti jaksaa pitää perheestä huolta jos itse voi huonosti tai on väsynyt? 

Hellsten puhuu heikkoudesta ja vahvuudesta. Olematon käsittelee sitä teemaa tässä postauksessaan.

11 comments:

 1. Hellsten on yksi lempikirjailijoistani. Minun oli tosin hieman vaikea hyväksyä hänen ratkaisuaan erota ja vaihtaa elämänkumppania, kun he molemmat olivat tahoillaan naimisissa. Mutta nyt ymmärrän häntä paremmin, kun oma suhteeni on pari kertaa ollut murroksessa.

  Empatian ja ammattimaisen suhtautumisen yhdistäminen on tosiaan vaikeaa. Pitää olla herkkä, mutta raja on vedettävä johonkin.

  ReplyDelete
 2. Helena: Asioita ymmärtää usein vasta kun on omaa kokemusta, vaikka kaikesta voi tietenkin mielipide olla muutenkin. Ja kyllä meillä aina mielipiteitä riittää :)

  Tuosta rajojen vetämisestä - joskus se ei onnistu, ja jos on erhtynyt ylittämään tietyt rajat, niistä ei niin vaan palatakaan takaisin entiseen. Kannattaisi muistuttaa itseään rajojen vetämisestä ajoissa...

  ReplyDelete
 3. Muumimamma osaa tuon. Lentoemännätkin neuvovat sen joka lennon aluksi. Miksiköhän se on silti vaikeaa?

  ReplyDelete
 4. Isopeikko: Kaipa meihin on tekovaiheessa asennettu liikaa vaihtoehtoja, esim. pelkoja ja huolestuneisuutta velvollisuudentunnon lisäksi, emmekä pääse niiden kaikkien kanssa tasapainoon.

  Muumimamma on olemukseltaan ja nimeltään mukavaa oloa herättävä :)

  ReplyDelete
 5. Miten isä jaksaa pitää perheestä huolta jos itse voi huonosti tai on väsynyt?

  ReplyDelete
 6. Laitoin vain yhden esimerkin kiireestä johtuen, vaikka mielessä oli monta. Mielessä kävi että kyllä joku varmaan tulee asiasta huomauttamaan :D

  ReplyDelete
 7. Tämäpä muistuttaa minua omasta Hellstenistäni, mikä on peittynyt kasaan, enemmän fantasia/scifikirjoja muistuttavia pokkareita.

  Ehkä ehdin kehittää itseäni, kun taas siltä tuntuu.

  ReplyDelete
 8. Jamido: Hih, meillä on pino Ahmed Ahneitakin :) Hänen kannattaisi ottaa oppia Harun el Pullahista ja rauhoittua. Kun on tyyni mieli, voi keksiä tehokkaan keinon päästä kalifiksi kalifin paikalle. Hermoilemalla ei pääse minnekään.

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 10. Itse aloitin Hellsteniin tutustumisen "virtahepo olohuoneessa" kirjassa, enkä vakuuttunut.
  En pitänyt kirjoittajan kirjoitustyylistä, sisältö oli ok. Olen miettinyt pitäisikö antaa uusi mahdollisuus, vai pitäytyä valitsemallani tiellä?

  ReplyDelete
 11. Ipi: Hyvä kysymys. - Erinomainen kysymys... Äkkiseltään en osaisi antaa mielipiteeksi kyllä tai ei. Saat asian ratkaistuksi kun kokeilet. Varmuuden vuoksi älä hanki kokonaista pinoa :D

  ReplyDelete