Wednesday, September 24, 2008

Humanistihippulat esiin


Ihan kippurassa nauroimme humanistihippuloille, psykologeille, filosofeille , teologeille ja "muille tyhjäntoimittajille" kun blogitoveri kirjoitteli ja julisti että eivät ole yhteiskunnassa oikeita tuloksia saaneet aikaan, toisin kuin insinöörit.

Nyt on tullut aika jolloin meitä hippuloita tarvitaan kipeästi. Kauhavan kouluammuskelun uhrien omaiset ja opiskelutoverit kaipaavat lohtua, sanaa, terapiaa, kriisiapua, psykologiaa, toivoa, filosofiaa. Järkyttyneitä, lamaantuneita yhteiskunnan jäseniä eivät insinöörit osaa auttaa.

Ei ihminen elä pelkästä leivästä joka on insinöörien suunnittelemissa leipägrilleissä kypsennetty. Meidän toimivuutemme on sekä fyysisistä että henkisistä osatekijöistä riippuvainen, samoin yhteiskunnan toimivuus. 

Työkalupakista otetaan tarpeen mukaan välineitä esiin. Kaikkia tarvitaan johonkin hommaan. Kilkuttimia yhteen duuniin, vatkuttimia toiseen. Nyt nostetaan hippulat esiin.

13 comments:

 1. Järkyttyneitä, lamaantuneita yhteiskunnan jäseniä eivät insinöörit osaa auttaa.

  Voihan se insinööri yrittää laskea särkyneen sydämen tilavuuden...

  Ps. eno ja emännän siskon mies ovat insinöörejä ja oikein mukavia molemmat.

  ReplyDelete
 2. Olematon: Kunnioitan ja ihailen tuntemiani insinöörejä Aika monta sattuukin olemaan tuttavapiirissä :) Erilaiset ihmiset yhdessä täydentävät toisiaan.

  ReplyDelete
 3. Anonymous11:27 am

  Hei!
  Tällaisten tragedioiden ennalta ehkäisy?
  Vanhempainilloissa kouluilla annetaan kyllä mahdollisuus mennä psykologin juttusille eri luokkaan tms.Luulenpa vaan, että pelko tulla leimatuksi ongelmaisen vanhempana on niin suuri, että vaikka asiaa olisikin, harvat tätä palvelua käyttävät. Ehdottaisin, että koulupsykologin luona kävisivät vanhempainilloissa kaikki vanhemmat. Aina parempi, jos mitään puitavaa ei ole!-Irmeli-

  ReplyDelete
 4. IRMELI: Olen kanssasi samaa mieltä siitä että tuollainen ongelmaisten ohjaaminen eri luokkaan ei ole kiva. Reilusti vaan puhutaan kaikille ja opettajat kertokoot ammattitaitonsa nojalla luontevasti asioista, ilman että kenellekään tulee leimattu olo. Kun asiallinen hyvä keskustelu on avattu ja vähän suuntaa näytetty, eiköhän se siitä lähde. Jos "ongelmat" esitetään vaikka "haasteina" sen sijaan että ikävinä markkinoidaan, juttu on ihan eri oloinen.

  HOMO GARRULUS: Niin täälläkin :D

  ReplyDelete
 5. Insinööri-opettajani sanoi, että insinöörin työ on 90% psykologiaa, loput tekniikkaa.

  ReplyDelete
 6. Eräs mainosalalla oleva tuttavani sanoi että mainostaminen on 100% psykologiaa.

  Mitä sitten kukin sanalla psykologia tarkoittaa. Yksi arkikielen merkitys on "ihmistuntemus".

  Psykologiaahan on tieteenä ties miten monta haaraa, eilen juuri luin hahmopsykologiaa...

  ReplyDelete
 7. "Ihmistuntemus" on hyvä sana, ei se insinööri pysty ideoitansa myymään työkavereilleen ilman ihmistuntemusta.

  ReplyDelete
 8. Hyödyttää varsinkin myynti-insinöörin työtä :)

  Tuossa tekstissäni tarkoitin sanoa että kriisiapua antamaan tarvitaan sen alan ammattilaiset, siis terapeutinkaltaiset psykologit.

  ReplyDelete
 9. En ajatellut lainkaan myynti-insinööriä, vaan sellaista joka luo uusia ideoita, uusia "koneita".

  ReplyDelete
 10. Käsittääkseni he eivät myy itse, mutta en tiedä.

  ReplyDelete
 11. Luulin sinun tietävän, kun käytit nimitystä myynti-insinööri. Minä tiedä vähän, millaista suurissa firmoissa; Volvo, Ericsson, ollut töissä.

  ReplyDelete
 12. Yksi tuttavani on myynti-insinööri, eli hän myy, ja on insinööri koulutukseltaan, mutta ei suunnittele itse myymiään tuotteita.

  Siitä mitä olen autoja suunnittelevista insinööreistä lukenut, olen käsittänyt että he eivät itse markkinoi eivätkä myy.

  Alkuperäinen pointtini oli että kriisitilanteessa tarvitaan psykologeja ja muita ihmistieteilijöitä, ja insinööreillä on erilaiset taidot.

  ReplyDelete