Tuesday, February 03, 2009

Nina Mikkonen "keskustelee"Käväisin viimein katsomassa Nina Mikkosen kohua herättäneen väittelyn TV:N Tyynysota-ohjelmassa - niin, emmm hömmm mikäs sen keskustelukumppanin nimi taas olikaan?  Arvon kotirouva jyräsi tämän littuun, statistiksi ja sohvatyynyksi. Ai anteeksi piti olla kotiÄITI eikä kotiROUVA. Tuolla termin korjauksella hän heti kättelyssä keskeytti haastattelijan. Sen jälkeen hän vyörytti omat mielipiteensä kuuluville unohtaen kaikki käytöstavat mitä mahdollisesti oli jossain vaiheessa oppinut. Kun toinen yritti rauhallisesti ja kohteliaasti esittää omia tietojaan ja käsityksiään, nainen esti joka yrityksen raivoisalla määrätietoisella torpedoinnilla. Kuin tykin suusta lensi: "Sinä olet ehkä älykäs, mutta et viisas" "Kuuntelen sinua sitten kun puhut sydämellä."

Kaikinpuolin on kuulemma kotihoito lapselle parempaa kuin päivähoito. Mikkosen kodissa ilmeisesti opitaan elämässä tarvittavat sosiaaliset taidot, esimerkiksi se millä puhekumppani vaiennetaan. Lapset oppinevat äitinsä tapaan halventamaan Ruotsin maan, maahanmuuttajat, päiväkodit, työssä käyvät äidit ja isät. Mieltä ei muuteta eikä anteeksi pyydellä vaikka ollaan suututettu ja loukattu monia.  

Lapsi oppii mitä elää, yleensä ottaa mallia vanhemmistaan.

Minkähän ikäisiä lapsia tällä rouvalla-anteeksi-äidillä on? Joutuvatkohan kovastikin häpeämään? Vai onko siinä perheessä tyylinä että me teemme mitä tahdomme ja muut eivät ole mitään? 

Saksasta ja Hitleristä kovin tuomitsevin sanoin paasasi mutta ettei vaan olisi omassa kodissaan diktatuuri kukassaan?

(Kirjailija Jarkko Tontti oli keskustelukumppanin nimi. Piti käydä erikseen katsomassa. Häntä olisin kovin mielelläni kuullut lisää.)

8 comments:

 1. Minä en jaksanut katsoa/kuunnella koko juttua loppuun. Tuntu siltä että silmätkin lentää sanan säilän mukana.

  ReplyDelete
 2. Hauska kirjoitus (ja asiaa!). Kaduttaa, etten ole itse vaivautunut katsomaan Ninaa. Mieheni totesi hänestä huvittuneena, että häntä ei voi referoida, se nainen täytyy kokea.

  Kommenteista muuten liitän tähän vielä yhden henkilökohtaisen eilen saamani "kohteliaisuuden". Yksi työkaveri oli nähnyt minut meikattuna teatterilla. Hän totesi pöyristyneen ymmyrkäisen hämmästyneenä: Sinustahan saisi kauniin jos vähän stailattaisiin!

  En ilmoittautunut muuttumisleikkiin. Mutta kyllä minä vähän mietin, mikä kaikki minussa normaalisti on pielessä...

  ReplyDelete
 3. Juu, minä säälin Mikkosen poikia, ei voi muuta sanoa! Jos todellakin vanhemmat ovat "aina oikeassa", niin mitä tulevaisuus tuokaan!

  Tai hölmöhän tässä itse on,kun olen yrittänyt opettaa lapseni suvaitsevaiseksi kaikkia ihmisiä kohtaan... Tytärkin voisi pärjätä paremmin koulussa, kun haukkuisi välillä opiskelukaverinsa: heitä on kiinasta, venäjältä, uudesta seelannista ja kaikkia maita en muistakaan!

  Arrrgggghhh koko rouva Mikkonen!

  ReplyDelete
 4. Tänään katsoin sen Mikkos-jutun YouTubesta;pakkohan se oli katsoa kun siitä niin on kirjoitettu useassa blogissa, piti ottaa selvää että mikä siinä ärsytti.Ja heti selvisikin, ihan alkumetreillä.Kyllä oli epäkohtelias ja niin varma omasta paremmuudestaan,ettei halunnut edes huomioida vastapuolen argumentteja.Hoh hoijaa....Mutta en kyllä sen miehen siteeraamaa tutkimustakaan ihan ainoaksi totuudeksi uskonut,´mutta kyllä mua säälitti se mies siinä...

  ReplyDelete
 5. Juu, oli korrektia argumentointia tädillä. Onko muuten kotiäiti ammatti, joka vertautuu esim. lääkärin ammattiin?
  Aamulehdessä oli pyhänä päätoimittajan kirjoitus, jossa p-toimittaja Apuvanen vertasi näitä kahta, ja totesi, että kyllä kai kotiäiti ammattilaisena osaa asiansa kuten lekuri.

  Ma_Riikka, mähän joskus yritin samaa kuin se kollegasi. Taisin lainata Huovista, ja viittasin ilmaisuun "korostaa seksualisuuttaan";)

  ReplyDelete
 6. Anna, Ma-Riikka, Pami, Yaelian, PR - Kiitti kivoista tervetulleista kommenteista! Meikämanta tänään työn orja; ei ehdi blogeilla paljon muuta kuin lukea näitä teidän kommenttikirjoituksianne....

  Samaten olen käynyt lukemassa edellisiin postauksiin saapuneita uusia kommentteja, ja niitä vanhempiakin. Toinen toistaan kiinnostavampia, esimerkiksi Illin ja Kimmon kirjoittamasta tuli uutta funtsittavaa.

  ReplyDelete
 7. En pystynyt katsomaan Mikkos-ohjelman youtube-versiota kuin pari minuuttia. Minusta rouva ei vaikuttanut ihan terveeltä. Voi lapsiparkoja. Siinä perheessä lapset varmasti jyrätään vanhempien egon alle tai sitten lapsista muokkautuu samanlaisia narsisteja kuin vanhemmistaan. Surullista. Ja mitä ihmettä Nina-rouvan tyylille oli tapahtunut?? Aikaisemmin hän näytti ns. normaalilta ja nyt hänestä oli kuoriutunut joku housewife from hell. Jotain on kyllä mennyt pahasti pieleen jossain vaiheessa.

  ReplyDelete
 8. Anonymous5:23 pm

  "Tomma tunnor bullra mest"

  Kun en tunne tapausta (meilläpäin sanotaan ihmisistä näin) niin vaikea sanoa kenenkään sisimmästä ihan oikeasti mitään mutta nousee mieleen, että näinköhän tämä sananlasku pitää paikkansa.
  T: Pikkuliina

  ReplyDelete