Thursday, February 12, 2009

Putosi kaivoon, humps ja kops!Kävelin joen vartta pitkin. Jää joen pinnassa sai minut ajattelemaan jäihin putoamista. 

Kylmä kangistaa nopeasti. Ihmisestä tulee jähmeäliikkeinen ja kovasti on hankala pelastautua kuivalle maalle.

Entäs jos on pudonnut kaivoon josta ei pääse ylös omin avuin? Isotkaan voimat eivät riitä, ei liioin kekseliäisyys, viisaus tai äly. Fysiikan lait kumoavat pyrkimyksemme. Ainoa ratkaisu on ulkopuolinen apu, mutta siinäkin se juju että sitä on oltava saatavilla. Mieluiten heti, tai ainakin lähiaikoina. 

Olemme viisaita jos keskitymme ennakoimaan vaarat. Jos opettelemme luovimaan elämän karikoissa. Kävelemään metsässä niin että emme putoa sudenkuoppiin. 

Viisas ei alunperinkään putoa kaivoon. Jos sinne on kuitenkin pudonnut, pyrittäköön vahingosta viisastumiseen. Istuttakoon kaivon pohjalla laatimassa virheanalyysi ja uusi suunnitelma vastaisen varalle. Teroitettakoon mieleen: Älä enää ikinä putoa kaivoon.

Yhden kerran voi pudota vaikka olisi miten viisas ja varovainen. Putoaminen ei aina ole omassa päätäntävallassa. Vaan se on kummaa miten jotkut putoilevat pää edellä kaivoon kerta toisensa jälkeen ja sitten väittävät kivenkovaan että heidät heitettiin. 

Humps, ja kops! Mieluummin herätyskopaus kuin kallon halkaiseva kops.

9 comments:

 1. "Älä enää ikinä putoa kaivoon."

  En niin ehkä sano, vaan varusteet pakkaan mukaan ja lähetän kaivon kiipeämis-kurssille ja opetan, että kaivon lähellä on hyvä olla kaverin kanssa ja aina varavaatteet muovipussissa.

  Onnettomuuksia aina sattuu, mutta oppia voi niitä lieventämään.

  ReplyDelete
 2. Hyvä näkökohta, joka auttaa elämässä paljon enemmän kuin että pyrkisi kaikki kuopat kiertämään kokonaan ja lakkaisi elämästä.

  ReplyDelete
 3. Charlotta5:57 pm

  Heh-heh! Nauratti niin makeasti tuo, että jotkut kivenkovaan väittävät, että heidät heitettiin kaivoon, vaikka itse kompastuivat. Just niin! Voi sitä vikaa vähän minussa itsessänikin olla, jooo...

  ReplyDelete
 4. nice winterpicture!
  thanks for visiting my blogs! love, Sarah sofia

  ReplyDelete
 5. Sudet ei kyllä kaiva kuoppia metsään. Peikko tietää.

  ReplyDelete
 6. CHARLOTTA: Ehkäpä sitä vikaa on meissä kaikissa:)

  SARAH SOFIA: Good to see you. I love winter :)
  (and all the other seasons, too)

  ISOPEIKKO: Sudet ei kaiva kuoppia kun karhut piilotti lapiot.

  ReplyDelete
 7. Mahtavan hyvä juttu, jossa on paljon symboliikkaa!

  Minä olen aina inhonnut fysiikan lakeja, koska ne tuottavat minulle toisinaan isoja ongelmia. Vai syytänkö vain fysiikan lakeja omista mokistani, heh?

  Ulkopuoliseen apuun en luota vaikka iloitsenkin siitä avusta, jota joskus harvoin saan.

  Olemme viisaita, jos keskitymme ennakoimaan vaarat. Tuota ennakointia harrastan joskus liikaakin, mutta se on kyllä useimmiten tarpeellista.

  Olipa hauskasti sanottu tuo: "Istuttakoon kaivon pohjalla laatimassa virheanalyysi ja uusi suunnitelma vastaisen varalle. Teroitettakoon mieleen: Älä enää ikinä putoa kaivoon."

  Yhden kerran voi todellakin pudota, vaikka olisi miten viisas ja varovainen. Toivon vain, että selviäisin mahdollisimman pienin kolhuin erilaisista putoamisista. Aina ei toivominen auta.

  Suorastaan nautin ajatuksestasi: "Vaan se on kummaa miten jotkut putoilevat pää edellä kaivoon kerta toisensa jälkeen ja sitten väittävät kivenkovaan että heidät heitettiin."

  Tykkään myös sinun ja Peikon välisestä tärkeästä keskustelusta:)

  ReplyDelete
 8. Oi, kiitos katjamaisesta kirjoittelustasi :) Kannatti tulla vielä tsekkaamaan kommentsiboksi ennen vetäytymistä koneelta :) Huomiseen!

  Hyv'yötä!

  ReplyDelete
 9. Niin, se on totta että monet syyttävät epäonnistumisiaan "kohtalon" syyksi.
  Toiset taas ottavat opiksi jopa kaivoon putoamisen.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  ReplyDelete