Friday, July 20, 2007

HUOMAATTEKO MITÄÄN ERIKOISTA?

.

Luontokuvaa Helsingin ja Vantaan rajan tuntumasta.

Kuva-arvoitus: havaitsevatko silmänne mitään erikoista, tavallisuudesta poikkeavaa?

Jos havaitsevat, mikä on teorianne tai selityksenne ilmiöön?
.

9 comments:

 1. Pakko uteliaan tunkea lusikkansa soppaan taustalukijoiden joukosta *wirn* Tarkoitatko noita vihreää ja valkoista "palloa" tuolla lumpeiden päällä? Mutta erikoista ei tämän silmä havainnut...

  ReplyDelete
 2. Palloja minäkin havaitsin. Niitä ei Keravan- tai Vantaanjoessa kovinkaan säännöllisesti tapaa luullakseni. Mihinkä aikaan vuodesta niitöä siellä kasvaa?

  ReplyDelete
 3. Oliskohan vaikka Saku-sammakon syntymäpäivät.

  ReplyDelete
 4. Aikaisemmat kommentoijat mainitsevat näkevänsä palloja. Siltä se voi alkuun toki vaikuttaa, mutta taas kerran on totuus tarua ihmeellisempi. Nuo pallonnäköiset pampulat ovat näet huipputuikukkaan siemeniä, jotka syystä tai toisesta ovat joutuneet hieman liian kauas emokasvistaan. Ehkä jotkut pojankoltiaiset ovat kurillaan niitä nakelleet pitkin joen pientareita.

  Kun katsoo kuvaa tarkasti, voi havaita huipputuikukkaita kuvan oikeassa reunassa kulkevan tien vieressä. Ne ovat niitä pitkiä harmaavartisia, joiden päässä on puolipallon muotoinen kukinto. Tämä on varsin yleinen kasvi, joten olette varmaan nähneet niitä katujen varsilla. Harvemmin se menestyykään missään muualla kuin juuri kadun tai muun kulkutien varrella. Siellä niitä on usein oikein pitkissä jonoissa. Ja vallan on komea näky kun ne hehkuvat yöllä kaikki yhdellä kertaa, olette senkin nähneet, mutta tiesittekö, että tuo kasvi varastoi päivällä auringonvaloa houkutellakseen sen avulla öisin pörriäisiä ja ökkömönkiäisiä?

  Kun Rita nyt pyysi huomaamaan jotain "tavallisuudesta poikkeavaa" niin kyse on siitä, että nuo kaksi huipputuikukkaan siementä ovat ihan väärässä paikassa. Toinen, se valkeampi, on jo alkanut hieman hehkua, joten se pitäisi kiireen vilkkaa siirtää vaikka maantien pieleen. Ehkäpä joku on yrittänyt kasvattaa niitä kukkaruukussa, mutta kärsivällisyys on loppunut kesken. Huipputuikukas kun ei ole niitä kaikkein nopeiten kasvavia kasveja.

  ReplyDelete
 5. ...Ai niin, ja sitä tsidusin, että vasemmalla on nämä "lummepallot", mutta oikealla, joen toisella rannalla, vähän tuonnempana pensas/puupallot.

  ReplyDelete
 6. Outs! Edellinen pitkä sepustukseni katosi taivaan tuuliin teorioineen, uuh. Lopputulema taisi olla kuitenkin se, etten löytänyt muuta kuin oman tapani katsella kohteita. Ja se li kivaa! :-)

  ReplyDelete
 7. kikka1:19 pm

  Tuleepa mieleen pesupallot.. =)
  Ja niiden sijainnin tuolla selittäisi välinpitämättömyys.

  ReplyDelete
 8. Vastaukset olivat kivoja :)

  Isopeikolta saimme uustietouttakin. Huipputuikukasta emme ole aikaisemmin tuolta kannalta osanneet tarkastellakaan.

  Pesupallot kertoo hyötynäkemyksestä tai ympäristöajattelusta.

  Ei päätä tarvitse tämän enempää vaivata. Vietetään Saku Sammakon syntymäpäivät ja hypellään ulpukanlehdeltä toiselle - hyps, hyps - loisk!

  ReplyDelete
 9. Sammakot harjoittelevat sukeltamista..

  ReplyDelete