Tuesday, July 31, 2007

KIELLETTY HEDELMÄ

.


Moraali, etiikka, uskonto, laki, säännöt...

Kuvaannolliset tienhaarat ihmisen elämässä. Joiltakin teiltä ei enää niin vaan pääse takaisin jos on sinne poikennut. Väärä seura, alkoholi, huumeet, rikollisuus, väärä oppi, hetken huuma, vahingollinen ajattelumalli.

Ei olisi kannattanut syödä niitä sieniä. Ei olisi kannattanut kokeilla tupakanpolttoa. Miksi menin kumoamaan sen pullon? Kunpa en olisi kuunnellut häntä. Jos vaan en olisi sinä iltana mennyt sinne. Olisinpa kuunnellut neuvoja. Miksi en puhunut ystävällisemmin?

Jokainen päivä on täynnä valintoja. Harkitseminen voi olla viisasta. Ennaltaehkäisy on helpompaa kuin vahinkojen korjaaminen.
.

6 comments:

 1. Olipas hyvä kirjoitus! Tilaan heti tämänkaltaisten mietteiden kirjan Kopsilta.

  Kiitos kaunis! :-)

  (lisää!)

  ReplyDelete
 2. Ai niin, ja kuva ja teksti menevät tässä symbolisesti yhteen. Se on minusta aina kovin esteettistä, koska on syvällistä. :-)

  ReplyDelete
 3. Kiitos M

  Tämänkaltaisia mietteeni usein ovatkin. Risteilevät päässä sik sak ja edestakaisin sekä ympyrää :)

  Kehut tuntuvat arvokkailta koska tulevat kirjalliselta taiteelliselta M:ltä :) Löysin sinun kuvasi ja kuvauksen saavutuksistasi tänään netistä. Hienoa.

  ReplyDelete
 4. (jälkiviisaus on suurinta viisautta..?) mutta on meitä jotka eivät kykene näkemään seurauksia ennalta, vaikka kuinka yrittäisi etukäteen valmistautua ja tutkia toisen mielenlaatua. onhan se tietysti turha enää kitistä kun vahinko on tapahtunut mutta kun ei vaan opi. tai vanha koira ei opi. tai puupää.

  ReplyDelete
 5. Miehen puukolla veistetyt käärmeet vahtivat paratiisimme portilla :)

  ReplyDelete
 6. Ill,

  Elämässä on riskinsä. Lapset eivät osaa arvioida ennalta tekojensa seurauksia, aikuiset ovat siinä kokeneempia. Ihanteellisessa maailmassa aikuiset ohjaavat ja opastavat lapsia viisaasti. Käytäntö ei aina mene niin, ei myöskään aina toteudu se että ihminen viisasatuisi vahingosta.

  Hannele

  Käärme ja paratiisi kuuluvat jotenkin yhteen.

  Anteeksi että vastaaminen jäi näin myöhään. En ollut huomannut näitä myöhemmin tulleita kommentteja!

  ReplyDelete