Friday, March 23, 2007

TYHJÄÄ LÄSSYTYSTÄ VAI TOIMINTAA?

.


Rekompostin blogissa tietoja ja lukuja ÄÄNESTYSAKTIIVISUUDESTA.

Kansalaisten äänestysvelttous tuo kai mieleen että ihmiset eivät ole kiinnostuneita yhteisistä asioista, eivät ole niinsanotusti valveutuneita.

Mutta ajatelkaapa tätä. Kun mietitte kaikkia tuttavapiirinne valveutuneita henkilöitä, sanokaa TEKEVÄTKÖ he jotain yhteiskunnan hyväksi vai rajoittuuko valveutuneisuus kahvikupin tai oluttuopin ääressä kokoontumiseen ja asioiden ruotimiseen. VAIKUTTAVATKO he? TOIMIVATKO he? Vai onko homma pelkkää silmänlumetta, päättäjien kritisointia, ivaamista tai isoäänistä uhoa?

Lässytys ja melskaaminen ilman toimintaa ja tuloksia on yhtä tyhjän kanssa.

On monet kerrat nähty miten maailmaa parannetaan pienessä joukossa pöydän ääressä työpaikan kahvitauolla. Sitten mennään muina miehinä ja naisina takaisin omaan työpisteeseen ja aletaan miettiä mitä syötäisiin seuraavaksi ateriaksi ja mitä katsottais illalla televisiosta...

Mitä hyödyllistä aiomme tänään tehdä? Hyödyttääkö se vain itseämme vai isompaakin piiriä? Voisihan tässä jotain tehdä ennen seuraavia vaaleja, jolloin taas voimme valita äänestämmekö vai emme.
.

13 comments:

  1. Anonymous9:30 am

    Kiitos, Rita, linkistä Rekompostiin.

    ReplyDelete
  2. Ole hyvä. Rekomposti sisältää asiallista asiaa, kuten sinunkin blogisi. Minulla on varastossa muitakin kun vaan saan aikaiseksi linkittää.

    ReplyDelete
  3. Anonymous5:04 pm

    No juu, toiset ne toimivat mm. eräässä puolueessa, eräässä paikallisjärjestössä, luottamusmiehenä, neuvottelijana, taloyhtiössä jne. mitä vielä, ei muista enempää heti ,D

    ReplyDelete
  4. Polgara

    Heh, tuosta kun mainitsit taloyhtiön tuli mieleen entiset ajat yhden taloyhtiön hallituksessa. Sielläkin näki niitä jotka selittivät ja selittivät ja maailmaa paransivat puheissa, ja sitten kun oli talkoot häipyivät aina jollain verukkeella paikalta ja jättivät muut tekemään työt. Yksissäkin talkoissa oli lopulta jäljellä vain mieheni ja minä yhtä rappukäytävää maalaamassa.

    ReplyDelete
  5. Anonymous7:28 am

    En osallistu talkoisiin, en pysty! Ihmiset tietää sen jo, mutt voin kyllä organiseerata ja pummia sponssausta *virn*!

    ReplyDelete
  6. Anonymous9:47 am

    On se hiukan niinkin, että jotkut ikäänkuin jyrää ja vaikuttavat erityisen haluavilta toimijoilta ja muut väistyy jopa kiitollisina sivuun tai kokevat ettei heidän toimiinsa luoteta tai haluta edes mukaan.

    Miten tämän sitten muuttaisi niin, että useammat tekisivät ja toimisivat ja kokisivat kuuluvansa yhteisöön?

    Lapsuudessani talkoolaisuus toimi erinomaisesti ja sitä olikin runsaasti, silloin se oli sellaista "väkivelkasilla" oloa.

    Minulla on muuten huoneentauluna tällainen viisaus: "Pienikin teko on parempi kuin suuremmoisin aie".

    ReplyDelete
  7. Polgara, kukin kykyjensä ja halujensa mukaan. Ajatukseni on oikeastaan se että aina on tyyppejä jotka "esittävät" aktiivista, tyyppejä jotka kritisoivat mutta eivät kuitenkaan tee itse mitään rakentavaa, eräänlaisia silmänpalvojia. Lisäksi on tyyppejä joilla on aina meneillään jonkinlainen itsepetos tms. Kovasti selittävät mitä kuuluu tehdä ja mitä he muka aikovat tehdä, mutta sitten tuo Kompostin huoneentaulu kääntyy ylösalaisin: "Suurenmoiset aikomukset kalskahtavat kaunihilta, mutta konsanaan mithään ei aikaan saadakaan." :D

    ReplyDelete
  8. Eikös ole kuitenkin niin että ne jotka tekevät ja onnistuvat palkitaan antamalla heille lisää tehtävää kunnes heidän kaikki aikansa menee kaikkien muiden asioiden hoitamiseen eikä omaksi hyväkseen ehdi eikä kerkiä eikä jaksa eikä huvita kunnes huvittamattomuus valtaa kaiken olemuksen ja ihminen tai peikko kaatuu uupuneena pitkälleen maate jääden siihen makaamaan jolloin kaikki ihmettelevät mikä siihen iski ja sehän oli aina niin iloinen ja avulias että miten se nyt tollai ja kuka nyt tekee kaikki hommat.

    ReplyDelete
  9. Anonymous7:24 am

    On totta mitä isopeikko kirjoittaa, itsekin olen moiseen syyllistynyt eli ajatellut, että antaapa tuon innokkaan nyt häärätä vaikka voisin minäkin, mutta vedänpä nyt lonkkaa sitte! :|

    ReplyDelete
  10. Allekirjoitan minäkin Peikon kertoman, kuten Komposti. Olen nähnyt tuon ja tuhat muuta versiota. Juontaa juurensa ihmiskunnan historiasta ja ihmisluonnosta, veikkaan. Olen nähnyt sivusta, kuullut juttuina ja kokenut itsekin, sekä saamapuolella että antajapuolella. Puuh.

    ReplyDelete
  11. Anonymous8:14 pm

    Voi Peikko-hyvä kuinka hyvin kirjoitit. Tuommoista se juuri on. Ensin pyytävät nätisti auttamaan ja sitten kun lupaat niin pyydetään lisää ja moititaan jos et ennätä kun on muutakin elämää itse kullakin.
    T: Pikkuliina
    P.s. Olen tärvännyt salasanan jonnekin aivosolmuihini. Hukassa on.

    ReplyDelete
  12. Pikkuliina

    Salasanan saa varmaankin kun ottaa yhteyttä "tahoihin" Blogilistan vasemman puolen linkeistä. Muistaakseni siellä on kohta "Oletko hukannut salasanasi?"

    ReplyDelete
  13. Anonymous11:37 pm

    Kiitos!
    Koetan löytää oikean tien.
    T: Pikkuliina

    ReplyDelete