Thursday, January 29, 2009

Kops ei jaksa kopsutellaKuka jaksaa kirjoittaa ajatuksiaan lempiaiheistaan blogiin jos ne tullaan mitätöimään ja todistamaan vääriksi? En minä ainakaan. Haluaisin kirjoittaa iloksi ja virkistykseksi, ehkä jopa avuksi ja opiksi. 

Harmi että lempiaiheeni ovat kiistanalaisia; kasvatus, psykologia, viestintä. Ovat välillä kuin punainen vaate härälle ja kutsu tulla minua ojentamaan tai valistamaan. 

Ei tarvitse kuin sanoa avainsanat, esimerkiksi "masentuneisuus" tai "miesten ja naisten ajattelutapojen erot", "kasvatusoppaat" niin johan kulisseista pomppaa joku selittämään mitä (oletetusti) tarkoitan ja ajattelen ja miten vääriä ajattelutapani ovat ja miten kommentoijaa ärsyttävät minunkaltaiseni ihmiset jotka "eivät ilmeisesti ole itse kokeneet syvää masennusta", jotka ajattelevat "vanhanaikaisesti ja mustavalkoisesti että miehet ja naiset ovat muka erilaisia" ja sitä rataa. Tätä on nyt nähty ja koettu muutaman vuoden ajan.

Vanhan minulle rakkaan ensimmäisen Kops-blogini jouduin sen takia lopettamaan. Eilen sain kommentin jota en käsittänyt ja vanha uupumus valtasi mieleni. (Ei pahalla, mutta asia on hiukan arka vanhastaan.) Mietin koko illan josko lopettaisin Kopsuttelun. Olin väsynyt eikä huvittanut tulla katsomaan kommentteja, mutta ne olivatkin kaikki kivoja. Kiitti. Voi silti olla että pidän blogitauon. Ainakin kiistanalaisista aiheista.


13 comments:

 1. cool blog, great job

  ReplyDelete
 2. Voihan surkeus jos lopetat! Minä olen "nauttinut" näistä mukavista kirjoituksista. Moni oteksti on pannut miettimään. Kiitos siitä sinulle!

  ReplyDelete
 3. En lue tätä blogiasi kovin usein, mutta: jos vain ikinä jaksat, älä anna tuollaisen lannistaa. Vanhanaikaisuutta tarvitaan melkein enemmän kuin mitään. Pelkkää hömppää väittää, että miehissä ja naisissa ei olisi eroja. Sellaiset lukekoot ensin vähän neuropsykologiaa. (Enkä aio jatkaa tästä keskustelua, tämä oli vain rohkaisuksi Kopsille.)

  Lämmöllä, Päivi

  ReplyDelete
 4. Älähän nyt lopeta! En ole usein tähän blogiin kommentoinut,mutta tätä on kiva lukea, joten älä lannistu!

  ReplyDelete
 5. Voi ei, toivottavasti et sentään lopeta kokonaan. Minä nautin sinun tekstiesi lukemisesta, joskus hiljaa joskus kommentoiden.

  ReplyDelete
 6. Älä ihmeessä lopeta. Jos tiedät että kirjoitat asioista, jossa jokaisella on oma kokemus ja mielipide, en ymmärrä, miksi et salli lukioiden siitäkin kirjoittaa..

  Kiistanalaisia aiheista, mielestäni saat enimmäkseen asiallisia ja kivoja kommentteja. Mitä odotat? Että lukijat ajattelevat kuin sinä?

  Olet tosi piristävä ja ajatuksia herättävä.

  ReplyDelete
 7. Rita, älä ota henkilökohtaisesti, jos hyvät kirjoituksesi herättävät uusiakin ajatuksia.

  ReplyDelete
 8. Minun piti oikein käydä lukemassa saamasi kommentit. En huomannut niissä mitään ihmeellisempää. Enkö jaksanut keskittyä vai onko kyseessä nyt vain "mitta tuli täyteen"-reaktio?

  Toivottavasti et lopeta kirjoitteluasi kokonaan, tätä maailmaa pitääkin vähän ravistella. Jos nyt joku elämäänsä kyllästynyt kotiäiti jaksaa kyseenalaistaa kasvatusoppaat, niiden sisällöstä riippumatta niin antaa mennä vaan, kaikkeen ei voi vaikuttaa.

  ReplyDelete
 9. Jotkut ihmiset ovat ikäviä. Joitain tulee ikävä.

  ReplyDelete
 10. Blogissani on sinulle jotain.

  ReplyDelete
 11. Minä olen esimerkiksi yliopistolla ja luovan kirjoittamisen opinnoissani tottunut siihen, että kaikkiin kirjoituksiin vastataan aina kriittisesti, annetaan parannusehdotuksia, esitetään voimakkaitakin vastaväitteitä jne. Joskus ollaan tarkoituksellisestikin eri mieltä, jotta kirjoittaja kehittyisi perustelemaan kirjoittamansa entistä paremmin. Mitä taidokkaampi teksti sitä enemmän annetaan kritiikkiä. Ammattikirjoittajat saavat toisinaan todella julmaa kritiikkiä, koska se kuuluu kuvioon. Siihenkin tottuu. Toki jokaista tekstiä kannattaa myös kiitellä sen ansioista. Itse pyrin kommentoidessani kiittämään mutta myös kertomaan oman näkemykseni, jos minulla asiasta sellainen on. Se on normaalia vuorovaikutusta.

  Toki joskus voi syntyä joidenkin henkilöiden välille henkilökohtaisia kiistoja, joista muut eivät ota selvää, koska riidat ovat usein piilossa rivien välissä. Tottakai jos kritiikki on aina negatiivista tai epäoikeudenmukaista, kirjoittaja väsyy. Joskus tulee väärinkäsityksiä myös kommenttien tulkinnassa. Jotkut myös nauttivat sellaisten kirjoittajien kiusaamisesta, jotka ovat herkkiä kritiikille (se on julmaa).

  Sinä olet yksi blogimaailman taitavimpia kirjoittajia niin teknisesti kuin sisällöllisestikin. Luulenpa, että moni kommentoijistasi on haastanut sinua juuri siksi. Jatka siis ihmeessä kirjoittamista, joka on selvästi sinun juttusi. :)

  ReplyDelete
 12. Minä allekirjoitan edellisen lausunnon täysin. Sinulla on kiinnostavia aiheita, jotka herättävät keskustelua, kysymyksiä ja vastaväitteitä. Joskus vaan kommenteissa, kun pitää yrittää niin lyhyesti ilmaista itseään ajatuksista tulee täksähteleviä ja saattavat vaikuttaa enemmän kritiikiltä kuin keskustelulta. En sano etteikö tarkoituksella ilkeitäkin kommentteja joskus esiintyisi, se ei ole kivaa.
  Vain positiivisia kommentteja ei siis voi odottaa, muuten on suljettava koko kommentoinnin mahdollisuus.

  ReplyDelete
 13. Katja, osasit ilmaista asian hyvin.

  ReplyDelete