Tuesday, March 17, 2009

KIUSAAJAT KURIINKiusaaminen on aihe joka koskettaa jokaista. Kouluissa, työpaikoilla, yhteisöissä, jopa kodeissa. Yvonne pohtii tätä hänelle ajankohtaista aihetta blogissaan johon pääsee blogirullastani. Siellä käytyäni jäi halu hankkia tuo hänen suosittelemansa kirja

Monessa monituisessa työpaikassa olen nähnyt ja kuullut kiusaamista, kuullut kiusaamistapauksista, ollut häirinnän kohteenakin. Olen auttanut kiusattuja, ollut mukana selvittämisissä, taistellut itse omat valitukseni läpi. Se vie tavattomasti energiaa ellei sitä saa katkaistuksi heti. Vääränlaiset ratkaisut voivat kostautua.

Poikkean tämänpäiväisellä kävelylenkilläni kirjakauppaan ja katson saanko tuon teoksen hankituksi. Jos saan, ehkäpä kiusaan lukijoita tällä aiheella seuraavaksi. Ja vaikka en saisikaan...


4 comments:

 1. Hyvä että saitkin ne kirjat hankittua!

  Koulukiusaamista olen joutunut katselemaan poikani kautta;hän tuli lapsena ja kielitaidottomana Suomeen (melkein 6 v) ja koki koulussa ja tarhassa kiusaamista.Heti ensimmäiseksi lapsiparalle opetettiin kirosanat...jotka sitten karsin pois tietenkin. Tuollaiset traumat jäävät pitkäksi aikaa ja niiden seuraamuksia joutuu vielä myöhemminkin hoitamaan.
  Itse taas olen joutunut kestämään työpaikkakiusaamista, osa siitä ihan suoraa seksuaalista häirintää.

  ReplyDelete
 2. YAELIAN: Aloin heti lukea tuota kiusaamiskirjaa. Se vaikuttaa vietävän kiinnostavalta. Kirjoittaja on itse läpikäynyt tuskallisen taipaleen työpaikkakiusattuna.

  Koulukiusaaminen raivostuttaa! Koululaisethan ovat LAPSIA. Lapsen elämän pitäisi olla turvallista.

  Itsekin olen joutunut kärsimään useanlaista häirintää, myös seksuaalista häirintää - mutta kaikesta on selvitty ! Ja nyt voin muita tukea ja asioista kertoilla. Niin, ja olla paremmin varustautunut mahdollisen seuraavan kokemuksen varalle :)

  ReplyDelete
 3. Jos olisi kiusaaja, oppisiko tuosta kirjasta?

  ReplyDelete
 4. ISOPEIKKO: Ilman muuta. Motiivistahan oppiminen on kiinni.

  ReplyDelete