Thursday, March 26, 2009

Miten päästä eroon koulukiusaamisesta?


Positiivarit tekivät kyselyn.  Miten päästä eroon koulukiusaamisesta? Vastauksia tuli 190. 

Yhden ala-asteikäisen pojan opettaja pisti kiusaajan soittamaan kiusatun äidille. Kiusaaminen loppui siihen. 

Lue  ne muut 189 kirjoitusta Perjantaiutelusta.


8 comments:

 1. On harvinaista että kiusaaminen loppuisi...

  ReplyDelete
 2. HALLATAR: Olet oikeassa. Yleensä joutuu taistelemaan kynsin ja hampain saadakseen rauhan kiusaajalta.

  Toivomme on kouluissa opettajien ja rehtoreiden oikea asenne, heidän tietonsa ja taitonsa toimia ennaltaehkäisevästi ja puuttua jokaiseen kiusaamistapaukseen heti.

  Henkilökohtaisesti olen nyt verrattomasti parempi kohtaamaan häirikkökäyttäytymistä kuin kuukausi sitten. Olen lukenut aiheesta viikkokaupalla, ja samalla käynyt mielessäni läpi useita tapauksia, joissa olen ollut osallisena tai ystävät ovat olleet mukana. Olen oivaltanut miksi joissakin tapauksissa onnistuttiin, joissakin ei, mitä olisi pitänyt tehdä sen sijaan mitä tehtiin ja niin edelleen.

  Tämä homma on opittavissa!

  ReplyDelete
 3. Olen kyllä seuraillut tätä blogiasi, mutta voisitko Kops vielä tehdä listan kirjoista, joita tästä aihepiiristä suosittelet?

  Valmistun opettajaksi ehkä noin puolentoista vuoden kuluttua ja haluaisin mielelläni saada jotakin työkaluja tällaisten asioiden kohtaamiseen. Minua on itseäni kiusattu, tai ainakin elämäni on tehty ikäväksi vielä lukiossakin, ellei se häirintä täytä esimerkiksi Salmivallin määritelmää kiusaamisesta nimenomaan ryhmätason ilmiönä.

  Tunnen siis tuon problematiikan, jota lapsi nuori kokee: toivoo, että joku puuttuisi, muttakun se puuttuminen pitäisi tehdä juuri oikein, ettei se vain pahenna tilannetta...

  ReplyDelete
 4. PÄLLI: Tervehdys. Nyt olen juuri lukenut työpaikkakiusaamisesta, mutta yritän ajatella tarkemmin koulukiusaamista.

  Olen itse aikuiskouluttaja, mistä syystä en ole mukana koulujen arjessa. Silloin kun olin, ne olivat lähinnä opistotasoisia ja -tyyppisiä kouluja.

  Olen joutunut yhdessä vaiheessa häirikköoppilaasta tekemään valituksen joten tiedän miten karmeaa se on. "Voitin" jutun - jos nyt sellaisessa voi voittajia olla.

  Kaikessa kiusaamisessa pätevät muutamat samat lainalaisuudet joten oikeastaan minkä tahansa kiusaamisaiheen lukemisto voi auttaa jäsentämään asiaa.

  Kiva kun tulit kommentoimaan! Yritän miettiä pyyntöäsi.

  ReplyDelete
 5. Olisi hyvä jos kouluissa puututtaisiin mahdollisimman paljon tuohon kiusaamiseen ja puhuttaisiin siitä. Kun poikani oli koulukiusattu, olisin kaivannut enemmän sellaista.

  ReplyDelete
 6. YAELIAN: On suorastaan rikollista jos opettaja ei auta! Saamarin vellihihat. Tähän on tultava parannus, ja uskon että on tulossa. Tuo työpaikkakiusaamiskirja antoi minulle uskoa parempaan tulevaisuuteen.

  ReplyDelete
 7. Kaikkeen kiusaamiseen on puututtava!
  Itse törmäsin tähän ensimmäisen kerran, kun lapseni opettaja osoittautui kiusaajaksi. Valtavan rankka ja vaikea prosessi, mutta onneksi meitä oli monta viemässä asiaa eteenpäin. Ja onneksemme lapset selviytyivät sen yli.
  Sitä ei voi millään tavalla ymmärtää, että miksi joku voi olla niin paha!

  ReplyDelete
 8. ARJAANNELI: Tuntuu erityisen kammottavalta että ihminen jonka huostaan uskotaan kehittymässä olevia lapsia rikkoo tämän luottamuksen niin karmealla tavalla. Eipä taida joka opettaja olla unelmatyössään ja kutsumusammatissa.

  Tuo sama toistuu aina: Kun kiusaaja yritetään saattaa vastuuseen, hän pistää vastaan kynsin ja hampain ja heittäytyy tosi ällöttäväksi.

  Onneksi selvisitte! Monessa olen itsekin joutunut kamppailemaan ja selviytynyt "voittajana". Syytetyillä on tapana vähätellä, suuttua, kostaa jne.

  ReplyDelete