Monday, February 26, 2007

DR PHIL JA TSIISUS

.
Olen lukenut tänään(kin) hurjan määrän sekalaista ja sikalaista tekstiä, muropaketista internettiin, sanomalehtikasasta pariin artikkeliin naistenlehtissä kampaajalla käydessäni ja Valtavaaran kirjasta blogeihin.

Jostakin edelläolevan materiaalin joukosta muistan paikallislehden toimittajan sanat "Jeesusta muistuttava TV-psykologi Dr Phil". Ihan ekaksi ajattelin ulkonäköä, mutta fundeerasin ja pundeerasin sitten idean uuteen uskoon. Arvoitukseksi jää mitä kirjoittaja tarkoitti mutta tämän verran voisin itse runoilla ja allekirjoittaa:

Dr Phil on ihminen jolla on päämäärä ja suunnitelma elämässään, lähtöisin köyhistä oloista, luja usko, rohkeutta pyrkiä oikeaksi uskomaansa suuntaan, suuri joukko ihmisiä ympärillään, alati kasvava joukko opetuslapsia, näyttöä ihmeteoista, joita kuka tahansa hemmo ei pystyisi tekemään ja lisäksi hän on lasten suojelija. Vähättelijöitä ja pilkkaajia tottakai myös, vaikkakaan ei studioyleisössä.

Mielenkiintoinen ajatus. Mitähän toimittaja sillä tarkoitti. Pitääkö minun lähteä sukeltemaan lehtipinoon ja etsiä reportterin nimi...? Joku nainen se oli.
.

7 comments:

  1. Kävin kuin kävinkin dyykkaamassa lehtipinosta lehden ja Lehden. Toimittajan nimi nimittäin sattui sattuvasti olemaan Lehti, Anu-Elina Lehti, ja julkaisu oli kaupunkilehti Vartti. Sanatoistoa, juu, haravoikaa lehdet itse.

    Huomiseen!

    ReplyDelete
  2. Hieno rinnastus! Jos toimittaja ei tarkoittanut tätä niin olisi varmasti halunnut tarkoittaa. Mutta ristiinnaulitaanko tämä meidän aikamme jeesus? Se jää nähtäväksi...

    ReplyDelete
  3. dr Phil ihan varmasti jakaa mielipiteitä

    Mutta annan kyllä arvoa sille, että hän oikeasti ja vaikuttaa vilpittömältäkin pyrkivän opastamaan ihmisiä arjessaan, joka sanalla sanoen on välillä monen kohdalla täysin irti realiteeteista.


    Amerikka on hieno maa ;)

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:00 am

    Olipa vertaus! Mutta nuo mainitsemasi asiat ovat tietysti jotenkin verrattavissa, erona vain, ettei Dr Phil julista uskontoa.

    Minä katselen joskus sunnuntaisin hänen show´taan ja ajattelen välillä kaikkea, mitä olemme keskustelleet ja väitelleet Dr Philistä sinunkin kanssasi. Minua hän ärsyttää, mutta vähemmän kuin ennen ja myönnän kyllä, että hänellä on välillä ihan loistava näkemys ihmisistä ja heidän tilanteistaan, joita käsittelee ohjelmassaan.

    Luin muuten juuri tänään jostain ilmaisläystäkkeestä suomalaisesta miehestä(nimi unohtui..) joka on juuri kirjoittanut kirjan yhteiskunnan psykologisoitumisesta ja terapian haitallisuudesta. Siis kritisoi kovasti terapiaa, psykologiaa ja varsinkin Freudia kirjassaan.

    Lehtijuttu oli lyhyt ja kärkevä, eikä siinä ollut mitään syvempää mielipidettä tai perusteluja siitä, miksi tästä henkilöstä on niin vaarallista, että yhteiskunta "psykologisoituu"(ja miksi se hänestä näin on) ja miten terapia on niin haitallista(mutta masennuslääkkeitä puolustettiin kyllä terapian vastakohtana...?!)

    Kiinnostaisi lukea, mitä sinä olet mieltä, jos olet kuullut tästä kirjasta tai tyypistä ja hänen mielipiteistään. Varsinkin noin Arkiterapeutin näkökulmasta..

    Bloggaamisiin,
    -minh-

    ReplyDelete
  5. Anonymous6:29 am

    En viitsi toistaa aikaisempia postauksia asiasta. Minusta dr P. on pärsheestä!!! Niin ja kertakaikkiaan kuin olla ja voi. Vartissa käsitellään asia kuin asia ja toisessa vartissa se on ratkaisu - ja kaikki on ah-taas-niin-jenkkiauvoa, että! ¤/"(=)%#!"/R¤=(¤/&"# siitä voi poimia rumia sanoja. Sorry, jos loukkaan jotakuta, tämä on henk.koht. mielipide!

    ReplyDelete
  6. Huomenta kaikki! Monet kiitokset kommenteista, joista jokaiseen vastailisin mielelläni, elleivät työt painaisi päälle :)

    Palailen asiaan, Ally, M.I.Elle, Minh ja Polgara... ja edeltävissä kommenttilaatikoissakin oli väkeä. Jengi palailee maisemiin hiljaisemman viikon jälkeen. Se on kiva.

    ReplyDelete
  7. Ally, toisaalta hyvä saada vastaus vasta sitten kun on ensin miettinyt miten asian itse selittäisi.

    M.i.elle, jakaapa hyvinkin :) Kovia otteita tarvitaankin. Monen perheen elämä on hirveätä kaaosta ja käsistä ryöstäytynyttä touhua.

    Minh

    Vanha kunnon Dr Phil- keskustelukumppanini :)

    Uskonnosta mietin omassa päässäni eilen siihen suuntaan ettäDr Philin opit ovat se mihin hän uskoo, eli tavallaan hänen uskontonsa.

    Ai pahus, kun kiinnostaisi tietää enemmän tuosta Freudin sun muun psykologian vastustajasta! Etkö yhtään muista nimeä tai mitään?

    Polgara

    Dr Phil teroittaa aina ihmisten mieliin että hän antaa vain herätyksiä. Ongelmien ratkaiseminen alkaa vasta show'n jälkeen.

    Näin juuri jakson jossa katsottiin mitä kolmelle aikaisemmin showssa esitetylle tapaukselle kuului. Kaikki olivat saaneet elämäänsä viedyksi hyvään suuntaan sen jälkeen kun olivat saaneet Dr Philin neuvot.

    Usein neuvoja seuraa opastus jollekin terapeutille, eli ongelmia ei todellakaan ratkaista vartissa eikä väitetä että niin voi tapahtua.

    Dr Phil katsoisi sinua terävästi ja kysyisi: "Mistä tuo raivosi on peräisin?

    ReplyDelete