Tuesday, February 27, 2007

JEESUSTA MUISTUTTAVA DR PHIL

.
Kysyin Kaupunkilehti Vartin toimittajalta mitä hän oli ajatellut kun kirjoitti "Jeesusta muistuttava tv-psykologi". Sain vastauksen meiliini, ja tämän selityksen:

"Dr Phil muistuttaa mielestäni Jeesusta juuri siksi, että amerikkalaiset tulevat suurin joukoin hakemaan häneltä armoa ja neuvoja. Lisäksi tuntuu, että hänellä on oikea, usein vertauskuvallinen vastaus jokaiseen ongelmaan ja kysymykseen."

Anu-Elina Lehti on toimittajan nimi.

Lainaan tähän vielä hänen lehtitekstiään. Olipa hyvä että menin eilen dyykkaamaan sen lehtipinosta. Ups, tänään ehdinkin jo kävelylenkille mennessäni heittää jätskyt keräykseen. Artikkelin sentään klipsaisin talteen. Täältä pesee, härifrån tvättas:

"Tuolla amerikkalaisuuden ruumiillistumalla on vastaus jokaiseen ongelmaan. "Älä syytä vanhempiasi alkoholiongelmastasi. Sinun pitää yksinkertaisesti vain lopettaa viinanjuonti."

"En käsitä mistä mystisestä kivenkolosta Dr Phil kaivaa häröt vieraansa. Välillä olen varma että he ovat näyttelijöitä. Mutta ehkä rapakon takana kaikki on vain erilaista."

Hihihii! Verratonta kuvausta ja pohdintaa. Minä arvostan Dr Philia ja pidän häntä hyvänä tyyppinä. Palaan varmasti vielä hänestä kirjoittelemaan, mutta nyt käväisen lounaalla. Sen koostan tietenkin Dr Philin terveellisten ohjeiden mukaan. Hah hah haa!
.

8 comments:

  1. Hienoa että sait asian selväksi meille lukijoillesi. Minusta dr.Philiä on tosi rentouttava katsoa juuri siksi miksi hän ilmeisesti ärsyttää monia. Hänellä on aina hyvin yksinkertainen ratkaisu monimutkaisiinkin pulmiin. Melkein tekee mieli leikitellä ajatuksella että se olisi oikeassakin elämässä niin helppoa...

    ... Mutta enemmän tai vähemmän uskottavaa tv-viihdettähän tämä herra kuitenkin on...

    ReplyDelete
  2. Kiitos, se oli kauniisti sanottu. Tarkoitan ekaa lausettasi :)

    Ratkaisut ovat YKSINKERTAISIA, se on totta, mutta ei niitä yleensä saa LYHYESSÄ AJASSA silti toteutettua. Muutos alkaa usein siitä hetkestä kun ihminen tajuaa mikä on vialla. Ellei siihen tule herätystä ongelma pysyy ja pahenee.

    Ally, se ON oikeassa elämässä niin helppoa. Mutta ei kannata odottaa että tuloksia heti seuraavana päivänä tulisi. Usko meikätyttöä. Olen opettaja. Heti kun ihminen tajuaa virheellisen toimintatavan hän voi alkaa pyrkiä siitä pois ja oikeaa tapaa kohti. Jotkut ottavat uuden tavan omakseen samassa silmänräpäyksessä, toisilta menee vuosi.

    ReplyDelete
  3. Anonymous5:47 pm

    Greetings! Ihana ajatus, että se ON niin helppoa. Perjantaina uhkasit tentata, siivosinko viikonlopuna. No en, mutta ostin imurin. Tai siivosinhan minä, vein kolme vaatetta Lähetyksen kirppikselle ja neljännestäkin päätin luopua, pesen ja silitän sen vain ensiksi. Vaatekaapin yhden hyllyn kamat kävin läpi ja koin miellyttäviä jälleennäkemisen hetkiä. "Täälläkö vatsatanssirahavyöni onkin!". Pari riepua heitin pois. Sunnuntaina yritin siivota sisareni ajatuksia. Ja omia ajatuksiani myös. Bytheway, minä kyllä tykkään Dr Philistä...

    ReplyDelete
  4. Dr. Phil... erityisen hyveellinen ja muiden yläpuolella oleva tyyppi, jolla on ratkaisu kaikkiin moderneihin ongelmiin.

    Guru guru ja kumarrus. Kieltäydyn ärsyyntymästä Dr. Philin ylivoimaisen hyveellisyyden edessä.

    ReplyDelete
  5. Charlotta

    Hyvänen aika, olethan sinä siivonnut. Eikö tuo muka ole kevätsiivousta? Tai sen alkua :)

    Isopeikko

    Olen samaa mieltä kuin Phil että kaikkiin ongelmiin on ratkaisu.

    Jos katsot hänen ulkokuortaan voit tulla siihen tulokseen että hän on kaikkien yläpuolella. Varmistuaksesi asiasta sinun pitäisi päästä hänen sisäpuolelleen. Mahtaako sinne mahtua?

    ReplyDelete
  6. No pöh. Nuo televisiohahmot ovat oikeasti pelkkää kuvittelua, jonka pinnalla on käsikirjoitus ja sisäpuolella näyttelijä.

    Simpsonien Homerillakin on vastaus joka ongelmaan.

    ReplyDelete
  7. Pöh ittelles :) Mitä jos sinäkin olet mielikuvitushahmo?

    Homer on muuten tosi hauska! "Mmmm... donuts."

    ReplyDelete
  8. Mielikuvitushahmo... tottahan se on. Olen itse kuvitellut itseni. Kuvittelen myös nämä sanat. Ja sinut niitä lukemassa :)

    Oletkos huomannut? Puhutaan Homerista vaikka hahmo viittaa Homerokseen.

    ReplyDelete