Monday, February 19, 2007

MITEN VOIMME AUTTAA LAPSIA JA NUORIA?

.


Leonoora on tehnyt blogikirjoituksen LASTEN JA NUORTEN VAIKEUKSISTA ja ilmaisee surunsa vaikeuksien kanssa kamppailevien perheiden lasten puolesta. Hän esittää pohtimisenarvoisia kysymyksiä.

Leonoora ja muut, ei tarvitse lannistua ja masentua. On lukemattomia tapoja joilla jokainen voi auttaa. Posti kantoi minulle juuri tuoreen Käsikädessä-lehden. (Mielenterveyden keskusliitto) Sitä tilaamalla tuen vapaaehtoista mielenterveystyötä, eli muuan muassa psyykkisistä sairauksista kuntoutuvien lapsia. Se on vain yksi pieni esimerkki jolla yksittäinen ihminen voi auttaa. Tuosta lehdestä maksan 51 euroa vuodessa, mutta auttaa voi muutenkin kuin rahallisesti. Minulla ja ystäväpiirilläni on lusikka sopassa usealla taholla, eikä läheskään kaikkeen liity rahaa.

Täysin ilmaista on kannustaa lähimmäisiä. Kannustava sana ei maksa mitään mutta vie eteenpäin. Outoa että ihmiset siinä säästelevät!
.

6 comments:

  1. Anonymous11:50 am

    Minä en harrasta hyväntekeväisyyttä, vaan etsin hyötynäkökohtia ja omaa etuani. Näin ollen tuen mm. amnestyä.

    ReplyDelete
  2. Olen aivan varma siitä että on omaksi eduksi auttaa muita, mikä puolestaan on yhteiseksi eduksi, eli siitä vaan ja sillä lailla!

    ReplyDelete
  3. Mannerheimin Lastensuojeluliitto herättää kyllä aika paljon kysymyksiä näinä päivinä.

    Itse olen huolissani siitä, että suomalaiset johtavat juuri julkistetun Unicefin tilaston mukaan lasten ja nuorten yksinäänjättämistä, kuten blogisssani kirjoitin. Lapset syövät Suomessa yksin, useammin kuin missään muussa tutkitussa maassa. Perheissä ei kokoonnuta yhteisen ruokapöydän ääreen.

    ReplyDelete
  4. Hei Iines

    Sinulla oli erinomainen kirjoitus aiheesta. Luin sen eilen. Itsekin puhun monella taholla siitä että suomalaisia lapsia ja perheitä kannattaisi opettaa parempaan sosiaaliseen kanssakäymiseen. Tämän päivän Hesarissa oli 14-vuotiaan Visa Mikkolan kirjoitus mielipidesivulla. Siitä osui silmiini: ... "vanhemmilla ei ole aikaa tutustua lapseensa ja kysellä kuulumisia ennen kuin se on liian myöhäistä". Se oli otsikon PERHEEET TARVITSEVAT ENEMMÄN YHTEISTÄ AIKAA alla.

    Perheiden, suvun, naapureiden... ja vähän meidän bloggareidenkin, heh, pitää ryhdistyä ja yhdistyä, ehkäpä järjestyä :)

    Olipa ilahduttavaa kun tulit käymään!

    ReplyDelete
  5. Hmm... tehdän äkkiä lisää lapsia niin niistä on seuraa toisilleen.

    Kannatkohan liikaa huolta, kopsis?

    ReplyDelete
  6. Isopeikko

    Lapsen tilapäiseen yksinoloon ratkaisu voi tietenkin olla se että hänellä on sisäruksia tai kavereita.

    En tiedä oletko lukenut Hesarista tuon kirjoituksen johon viittasin kommentissani Iineksen kommenttiin. 14-vuotias kirjoittaja peräänkuulutti nimenomaan VANHEMPIA antamaan aikaansa lapsilleen.

    Ettäkö minä kantaisin huolta? Ja vielä liikaa. En suinkaan. Eihän sillä tavalla saa mitään aikaan :)

    ReplyDelete