Friday, July 10, 2009

Miehet ja muijat


"Hyvä katselijat, ohjelmassa seuraa miesten voimistelua. Ja toisella kanavalla tytöt vähän jumppaavat."


"Suosittelemme kesälukemistoa: miehille tästä pinosta seikkailua ja jännitystä. Naisille tuosta kirjakasasta ihmissuhteita, romantiikkaa ja muuta hömppää."

"Kutsuttiin lauantaina vieraita. Me miehet istuttiin kuistilla keskustelemassa tärkeistä asioista. Naisväki juorusi keittiössä. Emmätiedä mitä. Jotain akkojen juttuja."

Oikea aito tasa-arvon kannattaja, joka on sitä mieleltään ja sydämeltään ei päästele suustaan vastakkaista sukupuolta väheksyviä ja omaa sukupuolta toisen kustannuksella nostavia lausahduksia.

Ei tietoisesti eikä tiedostamattaan.

(Kuvat satelliitti-TV:n Persia-kanavalta)


9 comments:

 1. Kuinka totisen totta nuo lausahdukset ovatkaan. Ja niiden lukuisat muunnokset.

  ReplyDelete
 2. ROOSA: Sanot hauskasti "totisen totta" :) Ja todesti.

  Nuo jutut juontavat juurensa jo kasvatuksesta. Pojat ja tytöt kasvatetaan usein huomaamatta eri suuntiin, ei tasa-arvoon.

  ReplyDelete
 3. Ihmisillä on kieltämättä tarve lokeroida toisiaan. Meissä on jokaisessa naista ja miestä; mikään ei myöskään ole mustavalkoista.

  ReplyDelete
 4. MEDIA: Siitä tulen yleensä surulliseksi kun mies puhuu vähättelevästi naisista tai nainen miehistä. Joko koko ryhmästä tai esimerkiksi omasta puolisosta :(

  Erityisen kurjaa jos lapselleen puhuu siten että leimaa koko miesten (tai naisten) sukukunnan kelvottomaksi ja arvottomaksi.

  ReplyDelete
 5. Vaan voihan sitä mollata omaa sukupuoltaan, saakos niin tehdä? Miksiköhän ihmisillä on vaan sukupuolikas, kokonainen voisi olla kiinnostavampi.

  ReplyDelete
 6. ISOP: Ai joo, en ollut vielä ehtinyt ajatella niin pitkälle. Kuulen silloin tällöin naisihmisen sanovan näin: "Miehet on reiluja, olen aina tullut miesten kanssa paremmin toimeen kuin naisten." (Tähän sitten päälle koko naissukukunnan mollaamista.)

  Sukupuoli, puoli sukua... hmm... Puoli ihmissuvusta on naisia. Harald Hirmuinen kertoi kerran Orm Onnekkaalle että puolet maapallon väestä on naisia, mihin Orm kysymään: "Voimmeko mennä sinne?" :D

  ReplyDelete
 7. Anonymous1:55 pm

  Ihmisten lokerointia on kaikenlaista ja uskotaan väittämiin, jotka ei pidä paikkansa. Olet löytänyt hyvät esimerkit. Tuommoisista pienistä sanoista ja lauseista se väheksyminen monesti tulee. Ei niitä aina edes tajua kun se tuntuu niin normaalilta.
  Ihan toiselta saralta yksi mitä tavataan hokea on, että yksinhuoltajaäidit passaavat ja paijaavat lapsensa mammanpojiksi ja -tytöiksi. Miten ihmeessä yksinhuoltajaäidillä on aikaa ja varaa passata lapsiaan enemmän kuin pariskunnalla? Ihan oikeasti tuo asia on täysin päinvastoin.
  T: Kaija

  ReplyDelete
 8. Anonymous1:57 pm

  Hei
  Kirjoitin äsken kommentin, jonka tarkoitin tähän aiheeseen. Nyt en enää muista onnistuinko klikkaamaan sen tuohon myöhemmin postaamaasi.

  T: Kaija

  ReplyDelete
 9. KAIJA: Juu, kyllä se tuli näemmä oikeaan osoitteeseen.

  Puhut asiaa. Ihmisillä on sellaistakin tapaa että toistelevat syvällisemmin ajattelematta muilta kuulemiaan typeryyksiä ja niin ne sitten leviävät.

  Vähättelyn ja haukkumisen perinne on pitkä, Olisi jo aika alkaa sitä tietoisesti kitkeä!

  Tuntuu järjettömältä tuo väite yksinhuoltajista... Mistä ihmiset noita repiikin? :D

  ReplyDelete