Thursday, July 02, 2009

Vaarat vaanii, vorot väijyyPokkarit ovat kivoja ja kevyitä kantaa mukana. Kesällä luetaan Agathoita taskukirjoina. Älkäämme rentoutuko liikaa, sillä taskuvarkaat vievät sekä taskukirjamme, taskulamppumme että taskumme ellemme ole valppaina.

Poliisi varoittaa lompakkovarkaista Helsingissä. Raitiovaunussa ja kaupassa kannattaa olla erityisen varuillaan.

Pitkäkyntiset iskevät usein Rautatieasemalla, Senaatintorilla, Forumin tienoilla, Kauppatorilla... siellä missä on turisteja.

Inhottava tunne kun lompakko on häipynyt luottokortteineen kaikineen, eikä sitä saa enää takaisin. Parempi että ei joudu ryöstetyksi. Parempi katsoa kuin katua, sanoo vanha sananlasku. Uskokaamme sitä. Ei Hercule Poirot tule auttamaan meitä kun fyffet on tiessään.

8 comments:

 1. tahan voisi sanoa kliseisesti: voi niita aikoja! kun Helsinki ja Suomi oli lintukoto...
  Vaan eipa ole enaa...

  Hikiset terveiset Cairon auringon alta! :)

  ReplyDelete
 2. BLOGitse: Enpä tiedä onko sellaisia aikoja oikeasti ollut. Eräs noin 80-vuotias tuttu kertoili maatalosta toiseen kiertävistä varastelevista huijaavista mustalaisista joita oli hänen lapsuudessaan. Myös muistan omasta lapsuudestani että varoiteltiin yhdestä jos toisesta jutusta.

  Olisiko niin että joka aikakaudella haikaillaan menneitä lintukotoaikoja...? Vai oliko niitä oikeasti?

  Olet päässyt turvallisesti kotiin. Onneksi olkoon :) Toivon että keksit viilennyskeinoja itsellesi siellä! Me ostimme siirreltävän ilmanjäähdyttimen. Helpottaa kummasti. Aah.

  ReplyDelete
 3. Oli ennenkin omat huijarit! Muistan omasta lapsuudesta kun mummon kanssa oltiin tuolin takana piilossa oveen kolkuttavia kiertolaisia...
  oli lattahatutkin! :)

  Ehka rikollisuus on muuttanut muotoaan, uutisointi lisaantynyt ja sen myota tietoisuus.
  Eihan kesatkaan tai mansikat ole samanlaisia kuin 'silloin ennen'! :)
  Ainakaan autoja tai liikennetta yleensa, eika ihmisiakaan, ollut yhta paljon kuin nyt...
  Ihminen on vaan samanlainen. Ja meita on moneen junaan...

  ReplyDelete
 4. BLOGitse: Tuota ryhdyin minäkin ajattelemaan kommenttini kirjoitettuani että kun uutisointi on nykyään niin tehokasta, tietoisuuteemme tulee paljon sellaista mitä ennenkin kyllä oli mutta niin salatusti että emme siitä tienneet ja luulimme että sitä ei ole olemassa.

  Vaikka olot miten muuttuisivat, ihminen on jotenkin vaan samanlainen kuin aikojen alusta... Siinä olen samaa mieltä kanssasi. Oli se sitten hyvä tai huono asia.

  ReplyDelete
 5. Vakava asia tuo varastaminen, mutta minä nauran täällä keskellä yötä massu kippurassa. Riemastuttavia taskujuttuja täällä viihtyisässä kämpässäsi kerrot:D

  Hercule Poirot ei tosiaankaan tule auttamaan, vaikka herrasmies onkin;)

  ReplyDelete
 6. MEDIA: Kiva että sinua voi naurattaa noin pienellä. Niin minuakin - emme tarvitse taskumattiakaan :)

  ReplyDelete
 7. Eikä taskumattikaan tarvitse meitä;)

  ReplyDelete
 8. :))) Niinpä. Täten säästämme rahaakin eikä tule matti kukkaroon.

  ReplyDelete