Tuesday, July 14, 2009

Puhutaanpas taas roskaaTätä roskaa olen aikaisemminkin puhunut; Meidän roskis pitäisi nykyään tyhjentää joka toinen torstai aikaisemman joka toisen maanantain sijaan. Systeemi muuttui ja heti kärkeen tyhjensivätkin päivää liian aikaisessa jolloin roskis oli vielä vajaa.

Eilen kehottelin miestäni viemään puutarhajätesäkin roskikseen jotta ei pääse käymään samalla tavalla. Hän rauhoitteli että eihän nyt sentään, se aikaisempi oli poikkeus juhannuksen takia.

Tänään, tiistaiaamuna yritin vielä selittää että ei vara venettä kaada, kannattaa olla varautunut, blaa blaa blaa. Roskat ja raskaat työt yleensä meillä hänen vastuualuettaan, joten en lähtenyt itse hihoja käärien säkkiä roudaamaan.

Aamupäivällä teimme pihatöitä kun puolisoon tuli yhtäkkiä eloa. Tukka hulmahti kun hän lähti hakemaan säkin talon takaa. Sanoi mennessään että jäteauto on naapurissa. Minä sitten sisälle kipaisemaan ja keittiön roskapussin hakemaan. Siinä vaiheessa moni julistaisi: "Minähän sanoin! Olisit uskonut!" Minä sanoin että viedään nämä nopeasti ja ollaan sitten vaan väärässä jos jättävätkin meidän talon väliin ja tulevat uudelleen torstaina jolloin on ilmoitettu.

Veivät roskamme. Pari päivää etuajassa, mutta saimmepa pöntön täyteen.

Elämä on opettanut että parhaiten voi ennustaa tulevaa käytöstä menneen käytöksen perusteella. Jos joku on toiminut aikaisemmin tietyllä tavalla, on todennäköistä että hän toistaa samaa. Siksi kannattaa ottaa huomioon mahdollisuus että sama toistuu.

Vanha ranskalainen sananlasku: Qui a bu, boira. Joka on juonut, tulee vastakin juomaan.

Myös: Se joka lyö puolisoa kerran, lyö luultavasti toistekin jos saa tilaisuuden.

Se joka myöhästyy nyt, myöhästyy toistekin.

Etuajassa saapuva on varmaan seuraavallakin kerralla aikainen.

(Kuvassa roskis + komposti + tuoksuvatukka pihassamme)

4 comments:

 1. Meillä tyhjennetään huomenna roskis. Minulla on kalenterissa merkintä tyhjennyksistä. Taas sain roskiksen täyteen: otin jääkaapista ja pakkasesta vanhentuneita juttuja pois. Meillä on tyhjennysvälinä kuukausi.

  ReplyDelete
 2. TEKOSYY: Teillä mahtaa olla iso roskis kun vain kerran kuussa tyhjennetään. Kalenterista on hyötyä. Mahtaisiko sitä enää tulla ilman kalenteria toimeen?

  ReplyDelete
 3. Roskis on ihan normaalin kokoinen omakotitalon roskis. Olisiko 240 litraa? Ei sitä roskaa paljon tule, koska kierrätämme kaiken mahdolliset. Pahvit, tölkit, jätepaperit, metallit ja lasit viedään hyötyjätepisteelle.

  Kissakin säästelee kesällä ja käy ulkona pissalla ja kakalla. Jätettä tulee sen vessasta vain talvella ;-)

  ReplyDelete
 4. TEKOSYY: Aha. - Ja kissakin, hahaa :)))

  Aika paljon mekin kierrätämme ja kompostoimme, mutta silti tarvitsemme kaksi tyhjennystä kuussa. Talvellakin, jolloin ei tule puutarhajätettä.

  ReplyDelete