Monday, July 06, 2009

Riipun ja roikunReipas kävely ruokakauppaan ja painolastin kanssa takaisin. Lihaksia ja mieltä kuntouttavaa toimintaa. Mennessä kuuntelin aah, ooh, Céline Dionin taivaallista ääntä ja kaunista ranskaa, S'il Suffisait d'Aimer, ja tullessa tulvi tajuntaan kultakurkkuisen Darren Hayesin laulantaa.

Oletteko kokeneet tämän? Spin-cd:llä juuri meneillään niin korvia hivelevä viipale että en voi irrottautua iPodin johdoista. Lasken kauppakassit käsistäni, taiteilen repun selästä ja itseni kiemurtelemalla ulos pusakasta. Johdot roikkuvat minusta, minä riipun johdoissa, olen riippuvainen, olen koukussa, laulajan ääni pitää minut lumoissaan. Pakko kuunnella loppuun, vaikka pakasteet sulaisivat ostoskassissa.

Laulun loputtua pääsen koukusta.

Tällainen riippuvuus eli roikkuvuus ei ole pahasta.

Elämä on paras huume. Ja se on jopa ilmainen.

(Oho, iPod jäi päälle, kuluikohan tässä paljon sähköä?)


5 comments:

 1. Anonymous7:56 pm

  Ai ja voi roikkuvia kauppa kasseja sormet kivistäen koko perheelle. Noita aikoja en kaipaa. Mitähän huumetta pitäisi ottaa että se maittaisi, supermarketit. Ilmainenko elämä, no varmaan mutta raskas painolasti.

  ReplyDelete
 2. Korvasoittomusiikki voi olla vaarallista, ei kuule tuleeko vastaan karhu vai karvaturri :)

  ReplyDelete
 3. Olen NIIN samaa mieltä: Elämä ON parasta huumetta! : ) Ja musiikki eri muodoissa kuuluu elämään. Ainakin minulla! ; )

  ReplyDelete
 4. MARJAISA: Raskas olo tulee jos noin ajattelee. Olen omassa elämässä saanut henkiset painolastit kevyiksi eikä kaupassa käyntikään rassaa kun jakaa ostokset kahteen kassiin ja reppuun eikä tuo kerralla enempää kuin mikä tuntuu mukavalta kuntoilulta. Jakamisen ideaan liittyy sekin että miehenikin käy kaupassa mielellään ja tuo autolla ruokaa.

  Henkinen painolasti kevenee esim. tällä vanhalla reseptillä: JAETTU ILO ON KAKSINKERTAINEN ILO, JA JAETTU TUSKA ON PUOLITETTU TUSKA.

  Myös tällä: OLE OMAN ITSESI PARAS YSTÄVÄ.

  Molemmat reseptit sekä monta muuta olen hyviksi kokenut. Ne ovat sitä parasta huumetta. Aina vaan olo ja elo kevenee.

  ReplyDelete
 5. ISOPEIKKO: Vielä vaarallisempaa jos musiikki on niin kaunista että suljen silmäni ja kävelen päin lyhtypylvästä :))

  VERNA: Tiedän kirjoituksiesi perusteella että olet elämän huumeen löytänyt. Ehkäpä täyden annoksen saadakseen pitää olla jo valmiiksi syntymähumalassa kuten minä :D Musiikkia ja rytmejä omastakin takaa, ei pakko hakea uTubesta.

  ReplyDelete