Friday, July 03, 2009

Roskahemmoja odotellessaJätefirmamme ilmoitti että siirrytään "tyhjennys joka toinen maanantai" - systeemistä joka toiseen torstaihin. Ekalla kerralla unohdimme uuden ajan ja roskis vietiin vajaana. Meillä on yleensä tapana heidän käyntiään edeltävänä iltana huolehtia siitä että roskasäiliö on täynnä.

Seuraavalla kerralla, joka ajoittui juhannuksen kieppeille, roskaheput yllättivät meidät ikävästi ja kävivätkin jo keskiviikkona. Kippasivat siis vajaan säiliön autonsa uumeniin. Harmitti kun systeemi ei toiminut suunnitellusti. Mielessä kävi että valitettaisiinko, mutta ei oikein ehditty ja jaksettu.

Mitä tapahtuisi jos riitaantuisi jäteyhtiön kanssa? Mikä katastrofi jos meidät jätettäisiin jätehuollon ulkopuolelle! Sitä on vaikea kuvitella kun homma yleensä pelaa niin luistavasti, mutta ajatelkaa miten epämukavaksi olo kävisi jätteen alkaessa paisua kuin pullataikina ja levittäytyessä tontille...

Tuota mietiskelin eilen roska-autoa odotellessani. Työllistettyä väkeä ilmeisesti. Tulivat vasta kello 19.30 illalla. Mikä helpotus että tulivat! Kiitos ja kunnia.

(Kuvassa onnenapilaa meidän pihasta roskiksen läheltä.)


9 comments:

 1. Vitsi, teillä ilmoitetaan roskisten tyhjennyspäivä! Meillä se tulee milloin tulee, kuitenkin sen kaksi kertaa kuukaudessa. Välillä on roskis puolityhjä, välillä aivan täysi!

  No, pääasia, kun täältä maaltakin roskis tyhjennetään. Ei tarvitse enää omia tunkioita! Paitsi tietysti nyt kompostoidaan eloperäinen jäte!

  ReplyDelete
 2. PAMI: Meillä oli roskis eilen ihan kukkura, kun vein iltapäivällä vielä yhden pussin :)

  Tällä seudulla on niin paljon talouksia, ja niin paljon kilpailua käsittääkseni, että on tarjottava muutakin palvelua kuin se pelkkä kuljetus. Aikataulu on sitä palvelua, arvelen, mutta voi se siitäkin johtua että työntekijät eivät muuten pysyisi laskuissa mukana, mitä on tyhjennetty ja mitä ei...

  Meillä helpottaa kompostointi ja se että takassa voi polttaa roskia.

  ReplyDelete
 3. meidän roskis tyhjennetään joka maanantai, vaikka asutaan maalla. onneksi. joskus se on ihan kukkuroillaan, joskus puolityhjä, vähän riippuen siitä paljonko sellaista on syöty minkä pakkaus voidaan kierrättää.

  tiedättekö kukaan kierrätetäänkö suomessa muovia, esim. jogurttipurkkeja? entä miten on metallijätteen laita (tonnikalapurkit, jogurttipurkkien alumiinikannet)?

  ReplyDelete
 4. Roskis kukkii, siis nyt onnenapilan muodossa, onneksi ;)

  Minä en tiedä, milloin täällä roskikset tyhjätään. Mitään tietoa ei ole missään enkä ole jaksanut päivystää parvekkeella ottaakseni aikataulut selville. Täällä ei siis pahemmin asioista ilmoitella.

  Muistui mieleeni joku taannoinen (vuosia sitten) lakko tai vastaava, jolloin roskiksia ei vähään aikaan tyhjennetty. Kyllähän se etovaa oli, kun jengi silti roudasi roskat roskakatokseen ja koko huone tursui pusseja ja haisi kuin rotanraato.

  Tärkeää työtä, kyllä! Täällä on kyllä noin muuten toiminut tyhjennys ihan hyvin.

  ReplyDelete
 5. Ill: Kyselin tuota hiukan tässä välissä - metallikeräystä on kuulemma ainakin erikseen. Isojen kauppojen yhteydessä on monen erilaisen keräyspöntön rivejä, sieltä voisi tutkailla.

  Kiva kuulla teidän kaikkien "roskatarinoita" :D

  ELEGIA: Onnenapila hiukan kauempana roskiksesta, lähempänä on tuoksu-vatukkaa. Ehkä pitäisi keksiä joku oikein sulotuoksuinen kasvi siihen.

  Kerrostalossa ei tarvitse ajatella tyhjennyspäiviä. Meidän täytyy tällä omakotitalossa, kun sitten on taas 2 vkoa pärjättävä samalla astialla, ja nyt kesällä yritettävä puutarhajätettäkin saada mahtumaan mukaan, jotta tulee mahdollisimman harvoja kaatopaikkakäyntejä. Äsken juuri vietiin pensasaidan leikkuusta kertynyttä oksaa kaatopaikalle, autolastillisen kippaamisesta maksoimme 5 euroa.

  Ai te olette kokeneet lakon! Meille ei ole vielä osunut, mutta koputetaan puuta, kop kop :)

  ReplyDelete
 6. Peikko oikein rupesi miettimään teettekö tahallanne lisää roskia jos roskis jäisi muuten vajaaksi :)

  ReplyDelete
 7. Heh, emme, vaan täytämme vajaan tilan pistämällä siihen puutarhasta kertynyttä jätettä tai meidän varaston/verstaan roskiksen sisällön.

  ReplyDelete
 8. Tuollaista ei tule ajatelleeksi kun asuu kerrostalossa....
  Mutta kompostointihan on hyvä ratkaisu ja samalla kasvit saavat hyvää multaa....

  ReplyDelete
 9. YAELIAN: Meillä on kaksikin kompostia. Mies osaa ja jaksaa ne käännellä ja tyhjentää, minulle hiukan liian raskasta (ja epähygieenistä:) touhua. Orapihlaja-aidan ja syreenien juurelle niistä saa ravintoa.

  ReplyDelete