Wednesday, December 13, 2006

JOULUN TAIKA

.


Lapsuuden joulut. Muisto jännityksestä, kuusen tuoksu, kimallus, jouluvalot ja tunnelma. Puhdasta. Kilttejä lapsia, kauniisti käyttäytyviä aikuisia jotka tykkäävät ilahduttaa lapsia. Jouluruokaa, tuoksuja ja makuja. Juhlakattaus. Taikaa ja satua. Unelmia. Lauluja ja runoja. Musiikkia. Lunta. Sukulaisia. Perinteitä. Punaista, vihreää ja kultaa. Erilaista kuin arkena. Saa valvoa myöhään. Isäkin on kotona.

Oletteko koskaan kokeneet sitä joulun ihmettä kun juuri joulun alla olette liikkeellä ja tuntemattomat ihmiset hymyilevät teille lämpimästi ja toivottavat hyvää joulua? Ihmettelettekö koskaan mistä se johtuu?

Se joulun taika jonka on saanut lapsena kokea säilyy vanhaksi asti. Se tulvahtaa tai hiipii sydämestä pimeään vuodenaikaan kun jouluvalot syttyvät ja kuuset koristellaan. Psykologit ja kasvatustieteilijät voivat sen ihan tieteelllisestikin selittää mutta mitäpä me siitä. Se lämmin tunne voimistuu jos sen antaa voimistua, ja sitä voi jakaa eteenpäin.

Älkää pilatko lasten joulua näyttämällä vastahakoisuutennne joulua kohtaan jos sellaisesta kärsitte. Älkää julistako suureen ääneen inhoavanne joulua. Antakaa lasten nauttia siitä. Ei kukaan teitä pakota siitä pitämään.

Jos yhtään pidätte joulusta, antakaa sitä tunnetta muillekin. Varsinkin lapsille. Muistkaa Pelastusarmeijan joulupata ja muut keräykset. Kops aikoo pistää pehmoeläimiä joulupaperiin ja viedä pataan. Ups, Kops tarkoittaa joulupatakeräykseen.
.

8 comments:

 1. En päässyt tänään kommentoimaan HPY:n enkä Pekka Eskimon blogiin. Voi pahus. En tiedä mikä meni pieleen eikä minulla ollut teidän meiliosoitteitakaan.

  Tässä HPY:lle viesti:

  Käännäpä tämä ruotsiksi: "Minkä kesäsade kastelee, sen Dry Vodka kuivaa" En ole onnistunut pistämään siä millekään muulle kielelle niin että suomen iskevyys säilyisi.

  ReplyDelete
 2. Kyllä, tässä ilmoittautuu yksi jouluihminen.

  On nuo tonttuleikitkin avautuneet taas uudestaan, kun lapsen kanssa niitä leikkii. Lapsenmielisyyttä, sisäisen lapsen hyvinvointia... joulun aika on otollinen tämän puolen virittelyyn, jos on päässyt unohtumaan.

  -gs

  ReplyDelete
 3. Ihanaa että on muitakin joulun rakastajia, eläköön me. Kauneinta ja lämpimintä mitä on , on se tunnelma joka sisimmässäämme haluaa syleillä koko mailmaa, kun sydän on pakahtua hyvän tekemisen halusta ja viimein hyvä mieli kun on saanut tuottaa hyvää mieltä muillekkin, vaikka vain ystävällisellä hymyllä ja hyvän joulun toivotuksilla vento vieraalle. Aina parempi on mieli kun voi omastaan jakaa muille, kantakaamme kaikki liikem¨nevä hyvään tarkoitukeen, edes jouluna.
  Iöoista joulun odotusta ystävä kallis ja iso, lämmin hali.

  ReplyDelete
 4. Tänään, tai siis oikeastaan eilen oli hauska päivä. Monet ihmiset hymyilivät minulle ja tosi ystävällisesti. Totta kai suomalaisena epäilin että minussa on jotain vialla. Nokea naamassa tai hauska lappu selässä.
  Mutta on se joulumieli oikeasti täällä. Vaikka ei ole (vielä) lunta.

  ReplyDelete
 5. Nou joulu, nou komments! Nou tsildren, van tshaild, nou joulu aitö. A noob, juu sii!

  ReplyDelete
 6. Hello Mr Seauton

  Tyttäresi onkin juuri sellaisessa iässä että joulussa on hänelle varmaan lumoa. Isällekin, arvaan kyllä :)

  Misse53

  Tervehdys, mukavaa kun tulit. Kävin blogissasi pariinkin kertaan. Äsken juuri kommentoin ihan sokkona. Kirjaamani ei näkynyt valkoisella ruudulla kuin hyvin kalpeana aavistuksena, ja osoitteekseni saatoin poimia vain vaihtoehtoja toisen blogini permalinkeistä. Outoa, peräti outoa, mutta kommentti kirjautui sentään!

  Tekosyy

  Hih, mainio juttu :D

  Polgara & Belgarion

  Suvainnette vähän laskea palturia. Muistini pelaa vielä. Aikaisemmin kuulin joulusuunnitelmistanne, ruuista ja lukemisesta sekä Vincentin joulukalenterin pähkäilystä, mistä päätellen teette kissalle joulua. Lahjoistakin oli puhetta. En yhtään hämmästyisi vaikka keksisit jonkun jouluyllätyksen naapurin 5-vuotiaalle ulkomaalaiselle.

  Nyt jäi pähkinä purtavaksi... en älyä mikä on noob! Sou ai dount sii tis taim bat meibi leitö. A Hämäläinen ju sii :D

  ReplyDelete
 7. Vastaa haasteeseen klikkaamalla kotisivun osoitetta!

  ReplyDelete
 8. Noob on OIKEASTI NOOB - on aloitteleva NERD eli esi-nörtti! Belgarion on kyllä jo nerd mutta noob kuulostaa ja näyttää paremmalta! Kts. google -> wikipedia -> noob tai nerd...;D

  ReplyDelete